Jump to content

jhar1

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

About jhar1

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Ahaus (DE)
 • Interesses
  Computers, Motoren, Tuinieren

Recent Profile Visitors

3,169 profile views
 1. jhar1

  et8500 OpenPli 7.2

  HDMI-CEC stond op de receiver dus niet goed ingesteld ...
 2. jhar1

  et8500 OpenPli 7.2

  Hij stond op AC3, maar als ik kies voor MPEG, maakt dit geen verschil, nog geen reactie op de genoemde knoppen. N.B., bij drukken op Playlist, zie ik een grijs blokje met een schuine streep erdoor, dit gebeurt niet met de Volume/Mute-knop, bijdrukken op die knoppen is er gewoon niets te zien op het scherm. De nieuwe feature HDMI-CEC blijkt een instelling "Volume toetsen doorsturen" te hebben, deze stond op aan. Uitgezet en nu werken de toetsen weer ...
 3. jhar1

  et8500 OpenPli 7.2

  Ik heb op mijn ET9000 sinds gisteren ook 7.2 staan en het valt me op dat er geen reactie is op het gebruik van de Volume Up/Down en de Mute-knop op de afstandsbediening. Als workaround maar "Activeer volume control met de pijltjestoetsen" aangezet. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen is ?
 4. Na inbouw van de display van de genoemde andere 9000 is er weer (zinnige) tekst van het display af te lezen. Het lag dus aan de display zelf..
 5. Sinds een dag of wat doet de display op de ontvanger niets meer, de ontvanger zelf werkt wel gewoon. Ik heb de ontvanger al geherstart, ook helemaal uitgezet maar niets helpt. Net voordat hij niets meer deed zag ik nog enkele @@ -tekens in het display en werd het opnamesymbool getoond terwijl er niets opgenomen werd. Ik zal kijken met een display van een andere 9000 of het display stuk is. Als dat niet het geval is, waar zou dan het probleem kunnen liggen ? Alvast bedankt voor de antwoorden !
 6. Ik heb net vandaag een andere gebruikte ET9000 opgehaald, aangesloten, zenderlijsten binnengehengeld en tadaa, geen blokkerig beeld meer.
 7. Helaas is het beeld weer even slecht als hiervoor gemeld, haperend en blokkerig (ook het CD-Info-kanaal) 😭 Ik heb inmiddels wèl kunnen zien dat het eigenlijk alleen Astra23,5-kanalen betreft. De Astra19,2-kanalen zoals Servus TV (HD) en VH1 (versleuteld) komen wèl probleemloos door, derhalve ga ik ervanuit dat de bekabeling en decodering goed zijn. De setup: Wij hebben net over de grens bij Enschede een 85 cm FUBA-schotel aan de gevel met daarvoor een Duo LNB met QUAD-uitgang (zie foto), dit geheel is met 2 kabels verbonden aan een XTrend ET9000. Sprietje gaf aan in het topic Fuba DAA850 en multifeed : "Als je vaak naar de Astra 19,2 kijkt, zou je nog een beetje aan de Astra 19,2 kunnen toegeven. De Astra 23,5 wordt dan wel iets minder." Hoe gaat dat in zijn werk en kan dat ook ten goede van de Astra 23,5, c.q. ten koste van de Astra 19,2 worden gedaan ? Want ik heb het idee dat Astra 19,2 sterk genoeg binnenkomt. Als bovenstaande niet mogelijk is: De LNB is volgens mij niet helemaal goed meer omdat 1 poort helemaal geen signaal meer levert (veroorzaakt door een sluiting). De h.o.h.-afstand van de koppen is 54.4 mm en zoals Sprietje al aangaf in het topic Fuba DAA850 en multifeed zou het beter zijn om te werken met 51 mm. Welke LNB zou dan het beste aangeschaft kunnen worden die wèl de goede h.o.h.-maat heeft? Omdat we een twintuner hebben zijn 2 uitgangen dan toch genoeg, in plaats van 4 ? Wederom alvast bedankt voor jullie hulp en reacties ! Jaap
 8. Inderdaad even schoongemaakt met een gummetje , er was niets aan de chip te zien, maar na het insteken in 1 van de ingebouwde kaartlezers doet ie het weer ! Gevoeligheid voor atmosferische storingen blijft een dingetje ... Bedankt voor de tip !
 9. Ik heb nu even een oude Astoncrypt CI-module gepakt en daar de CD-kaart ingedaan. Beeld is weer normaal met alle HD-zenders (NPO, RTL e.d.), het lijkt erop dat de ingebouwde cardreaders niet helemaal jofel zijn. Het grote nadeel van het gebruik van de module is dat je tijdens een opname niet naar een andere zender kunt kijken, dus moet ik toch een oplossing zien te vinden...
 10. Het frappante is dat bijv. duitse FTA-zenders wèl goed beeld geven, dan kan het toch niet liggen aan de genoemde componenten ?
 11. Hallo allemaal, de afgelopen dagen met alle regen was het onmogelijk om via de satellietschotel te kijken naar zenders van CD, het beeld was dan blokkerig. Vanochtend heb ik de ontvanger weer aangezet enwas het beeld nog steeds blokkerig ondanks het feit dat er een stralend blauwe lucht is. Daarop de Softcam (CCcam221) geherstart, maar sindsdien zie ik niets meer op de gecodeerde zenders, het EPG laat wel zenderinfo zien, zie bijgevoegde foto. Het CD-info-kanaal is ook blokkerig, zie bijgevoegde foto. FTA-zenders doen het goed, ook op HD. Ik heb de Box softwarematig, maar ook hardwarematig geherstart, geen resultaat. Ook het opnieuw inladen van de zenders m.b.v. Fastscan gaf geen verbetering. Heeft iemand een idee waar ik het moet zoeken ? Alvast bedankt voor jullie suggesties ! Jaap
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy