Ga naar inhoud

Floppie

Leden
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Floppie

 • Titel
  Sat4all Lid

Recente bezoekers van dit profiel

6049 profielweergaven
 1. Wat stevenvc19 ook schrijft daar ben ik het volkomen mee eens. Ik stel een vraag omtrent de ontvangst van duitse zenders via de satelliet die in 720p binnenkomt en vele anderen in 1080i. En er achteraan vliegen er meteen opmerkingen en stellingen over het scherm waar ik een beetje van af wist maar nu veel meer Prachtig om op dit forum te zitten en te genieten van alles. Een applaus voor iedereen die zich hier mee bezig houd en anderen weer scherp houd en ook de diverse meningen over een onderwerp. Ik heb een antwoord gekregen op mijn vraag dat alleen duitse zenders in 720p.maar daar naast nog veel meer opgestoken. Maar wat iedereen ook schrijft er is wederzijds respect voor een ander.Dank U.
 2. Dus als ik het goed begrijp maakt 720p en 1080i weinig verschil qua tv uitzending en in geval mijn vraag al helemaal niet bij satelliet ontvangst. Door één vraag ben ik hier al aardig wat bijgeleerd.
 3. Wat een info op deze zondagavond en ik maar denken dat er bij mij iets verkeerd staat wat betreffende met name de duitse zenders in hun720p Nu ik dit allemaal weet ben ik toch wel gerustgesteld en kan met toestemming van moeders omkijken naar een UHD 4 K satelliet ontvanger. Eerst even dure maand maar afwachten.
 4. Dank je ceesv voor je snelle reactie. Het beeld van de duitse zenders is inderdaad goed maar ik ga er dan vanuit dat het beeld minstens 1080p of 1080i moet zijn. Weet je dan ook toevallig of het geluid wat ze uitzenden is dat dan gewoon stereo of is dat DTS. Ben een liefhebber van duitse muziek shows en wat ik niet kan kijken neem ik op en kijk dan later en dan is goed geluid ook mooi meegenomen.
 5. Ik begin steeds meer voor de schotel te voelen en denk er ook sterk over na om weer een contract af te sluiten met Canal Digital. Maar ik kijk op dit moment naar hoofdzakelijk duitse en britse zenders. Wat mij opvalt is dat ik Duitse zenders alleen kan ontvangen in 720p op astra 19,2 E. Maar bv BBC world news die ik ook op Astra 19,2 E ontvang die is in 1080i. Verder heb ik BBC-2 op Astra 28,5 E ook perfect in 1080i. Ik heb als satelietontvanger Smart Titanium V2. Verder heb ik LNB de Triple LNB quad - Geschikt voor Astra 1, 2 & 3. Dus als er iemand is die mij kan vertellen waarom ik alle duitse zenders alleen in 720p ontvang. Ik hoop niet dat het aan de afstelling van de schotel ligt want dan kan ik het wel schudden. Door een ongeval zijn mijn benen niet meer wat het was en kan ik zelf de schotel niet meer atstellen.
 6. Misschien is dit een tip voor anderen die hetzelfde probleem als mij ondervinden. Ik kreeg van iemand die op een camping staat en daar ook een schotel gebruik de tip om dus de externe harde schijf met de laptop/computer te koppelen. Daarna start je het software programma "GetDataBack Simple " . Je moet dan de harde schijf aanklikken waar de opname op staat , het videobestand aanklikken en je kunt het dan naar je computer/laptop kopiëren. Van daar uit zou je het bestand met een videobewerkings programma kunnen bewerken. Dit is wat ik heb doorgekregen,of het werkt weet ik niet daar ik het zelf nog niet heb geprobeerd. Maar ik wil dit hier graag delen omdat er ook zoveel met mij is gedeeld.
 7. De opmerking over Bleu-Ray neem ik ter harte want ondanks dat ik de opname van Andre Rieu ondertussen al heb denk ik er toch sterk over na om een bleu-ray speler aan te schaffen en langzamerhand via de site van Andre Rieu zijn optreden daar te kopen. En dat zijn gewone DVD,s waarvan ik er een 10-tal al heb maar zoals ik al vermelde geen B.R. Maar eens informeren bij Sinterklaas of anders de Kerstman want dan zitten ze vaak in de aanbiedingen. Want mij betreft mag die forum worden afgesloten want ik ben door dit forum ontzettend goed geholpen.
 8. Bedankt voor deze tip,misschien is dat nog iets om uit te proberen,volgens mij is er een mogelijkheid om linux op te starten via een usb-stick. Ik ben reuze blij met alle tips die hier binnen komen en anderen kunnen ook weer hier van leren.
 9. Het concert is inderdaad ook via youtube te downloaden maar die beeldkwaliteit is niet al te best en het geluid is mono. En inderdaad is een dvd ook aan te schaffen alleen ik heb geen dvd speler meer. Heb hier in winkels wel de vraag gesteld of men nog dvd-spelers te koop heeft,dan is het net of ze water zien branden. Net als kennissen van ons die nog een stapel video banden heeft met familie films,die kan ook nergens terecht en is nog zoekende. Dat de ontwikkelingen snel gaan is soms mooi maar heeft als nadeel dat iets van een paar jaar oud al is verouderd. Ik krijg bv met de beste wil van de wereld de Neflix app niet meer geinstalleerd op mijn 7 jarige Samsung TV,maar dit allemaal terzijde. Maar wat ceesv aangaf dat het digitaal is beveiligd,maar dit slaat dan alleen op uitzending met Andre Rieu.
 10. wat jij vermeld zit een grote waarheid in maar de usb-stick is met alleen het optreden van andre rieu totaal niet toegankelijk en leesbaar en bruikbaar via laptop.
 11. Hier heb je een punt,ik heb wel videograbber maar hiermee kan ik een audio-video signaal van scart naar usb-laptop omzetten. Heb ik in dit geval nog niet geprobeert omdat je dan zowel in beeld als geluid behoorlijk achter uit gaat, en ik wil de HD en Dolby behouden. Verders heb ik geen idee of er ook HDMI videograbbers die het complete signaal overbrengen naar laptop,dus ook een beveiligd signaal , want deze opname is gewoon beveiligd.
 12. Hallo wanderer ,Bedankt voor je tip wat betreft omzetten van trp naar ts bestand. Alleen mijn grootste probleem is nog steeds dat ik mijn opname van andre rieu via de schotel en uitgezonden door SWF alleen kan afspelen via mijn sateliet ontvanger. Ik kan de externe harde schijf alleen uitlezen via mijn laptop met Windows 8.1 , de map met andre rieu is wel zichtbaar maar compleet op slot,kan er niets mee en dat is zwaar balen.
 13. Ik hoop dat er iemand is die mij de tip kan geven hoe ik mijn opnames van Andre Rieu beschikbaar kan maken voor gebruik op laptop. Kan ik die ook toevoegen aan mijn verzameling van Andre Rieu. Wat ik mij nog steeds afvraag is waarom deze opnames zijn beveiligd voor gebruik op bv laptop maar wel kan worden afgespeeld via de satelliet ontvanger. Mijn sateliet ontvanger slaat zijn opnames op als trp basis bestand en de vervolg bestanden zijn 001,002 enz.
 14. Hier heb je groot gelijk in. Ik gebruik een Smart Titanium V2 sateliet ontvanger,deze ontvanger gebruikte ik altijd op de camping. Helaas moesten wij het kamperen stoppen en heb ik de ontvanger slechts sporatisch gebruikt,maar weg doen nee. Ik heb mijn abonnement bij Canal Digital opgezegd en gebruik nu alleen de vrij zenders. Heb zelfs een ruime tijd helemaal niets gehad met satelieten enz maar aan de ene kant begint het toch weer te kriebelen. Ik heb eerst maar eens na lange tijd wat proefopnames gemaakt en alles werkte perfect,dus op naar de uitzendeing van Andre Rieu op SWF. Als ik het afspeel op de sateliet ontvanger is het perfect. De externe harde schijf aangekoppelt aan de laptop met windows 10 , de laptop ziet hem niet eens ook niet met Ext2Mgr. Sluit ik de externe harde schijf aan mijn oude laptop met Windows 8.1 en start dan Ext2Mgr dan is de harde schijf zichtbaar. Ik kan dan alle opgenomen programma,s zien , Ik kan ook de map zien met de opnames van Andre Rieu maar ik kan niet in de map komen,zit als het ware op slot. Ik baal hier flink van omdat deze zender het complete concert uitzond in HD en Dolby. Wat ik ook probeer ik kom op geen enkele manier via mijn computer bij deze opnames. Wat ik niet snap is dat Pegasso deze opname wel kan gebruiken. Kan het dan zo zijn dat de satelliet ontvanger het bepaald,terwijl al het andere wat ik als proef heb opgenomen van SWF wel kan afspelen op de laptop met Windows 8.1 Ben benieuwd naar reactie en hopelijk een goede tip. Bedankt alvast voor de reacties.
 15. Ik heb via de satelliet en de zender SWR opnames gemaakt van optreden Andre Rieu in Maastricht. Het vreemde is dat ik de andere opnames van de zender wel kan kopiëren naar mijn laptop voor verdere bewerking maar de opnames van Andre Rieu niet. Het lijkt wel of ze zijn beveiligd. Aangezien ik een behoorlijke fan ben van Andre Rieu zou ik deze opname graag op mijn laptop willen bewaren. Is er iemand hier die mij hierover iets meer kan vertellen en evt hoe ik die beveiligde opname wel naar mijn laptop kan kopiëren. Koppel ik de externe harde schijf weer aan de satelliet-ontvanger kan ik de opnames wel afspelen,maar kopieeren naar de laptop,Hoe maar. Graag advies of een tip. Alvast bedankt hiervoor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid