Jump to content

muesli

Members
 • Posts

  248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by muesli

 1. Bedankt voor deze interessante info over opslagmogelijkheid. Maar hoe gebeurt dat dan in de praktijk? Je hebt dus bvb. een NAS met 2 externe harde schijven. Je verbindt die via de HDMI kabel van de receiver en hoe tap je die dan over van de interne HDD naar de NAS? En hoe kun je de bibliotheek organiseren en raadplegen van al die opnames op de NAS en vooral: hoe krijg je die op TV om te bekijken dan? Dit is het eerste wat ik van NAS hoor en ik weet dus niet hoe zoiets werkt.
 2. Hallo, Ik heb een harde schijf geïnstalleerd in mijn oude VU+ Duo en na een tijdje staat die behoorlijk vol. Regelmatig doe ik wel een opkuis maar er zijn zoveel opgenomen programma's (films, documentaires, muziekstukken) die ik wil bewaren. Tot nu heb ik die via een wat oudere Sony recorder (met alleen scart aansluitingen) opgenomen op DVD's maar daar zijn verschillende beperkingen aan: vooreerst het kwaliteitsverlies (vooral beeld maar ook klank door omzetting naar analoog), die zelfgemaakte DVD's blijven niet zo lang goed en ik heb er verschillende die niet meer werken, en vooral: op den duur zit je met een hele kist vol DVD's waar je geen overzicht over hebt. Daarom mijn vraag: bestaan er in dit digitale tijdperk betere mogelijkheden om die opgeslagen programma's van de harde schijf (2 TB groot) over te zetten naar een ander medium dat betere kwaliteit aflevert en dat via HDMI met de TV kan verbonden worden? Dat andere medium zou best ook moeten kunnen beheerd worden. Verschillende mappen bijvoorbeeld (films, docu, muziek, ...) en binnen elke map eenvoudig te klasseren om opzoeken te vergemakkelijken (datum, titel ...). Heeft iemand een idee of zoiets mogelijk is en hoe? Alvast bedankt!
 3. Hallo iedereen, Na veel trial and error en een tiental keren opnieuw inlezen van de memorystick met het OpenPli programma is het mij gelukt om alles terug in orde te krijgen. Ik heb inderdaad twee tuners waar ik telkens op A en B respectievelijk Astra 1 en 3 op gezet heb. Bij het scannen van de zenders liep het ook mis. Ik had eerst de fastscan van de provider (TVV) gekozen maar ik kreeg als resultaat 0 zenders gevonden ??? Uiteindelijk lukte het door een volledige automatische zenderscan te laten uitvoeren voor elke tuner. Alles schijnt nu terug normaal te werken. De zenders van TVV die in mijn pakket (basic) zitten en die ik niet kon ontvangen kan ik nu nog steeds niet ontvangen (3-4 zenders via de satelliet en alle internetzenders). Nu in de komende dagen eens testen of de timeropnames normaal werken. Bedankt voor de hulp!
 4. Bedankt. Ik probeer wat uit. Maar ik heb maar 2 lnb's ééntje voor astra1 en één voor astra3. Die heb ik nodig voor TVV (en dat is meer dan genoeg).
 5. Bedankt reeds voor de hulp! Ik zal eerst nu nog wat zelf experimenteren en zien hoever ik kom tegen morgenavond.
 6. Klopt, 1 ontvanger. Ikzelf kijk heel weinig TV. Alleen het nieuws en als er iets interessants is (docu, film,..) neem ik het op en bekijk ik dat later op de avond. Maar het vrouwtje kijkt graag 's avonds eens naar TV. Maar ik heb ondertussen hier iemand gevonden (John van Dreumel) die mij al heel wat geholpen heeft. Ik zal eerst nog wat verder experimenteren en zien hoever ik kom tegen morgenavond.
 7. Ik krijg nog steeds geen zenders. Misschien heb ik nog dingen verkeerd gedaan. Ik krijg bericht: internetverbinding is actief en druk ok OK Dan vraagt men mij de instellingen te doen voor tuner A en B Wat moet ik daar kiezen? Configuratiemodus: standaardgebruiker??? modus DISEqC A/B (wat dat ook moge betekenen? enz enz. Wanneer ik Disecqc kies en OK druk dan begint hij een auto disecqc (verschillende satellieten) Daarna als zenderlijst koos ik Astra 1 en 3 OK? En zo gaat dat verder maar ik weet echt niet of ik alles goed instel en wat dat allemaal betekent.
 8. Oei, dan ben ik mis. Ik dacht dat die TVV kaart ook moest opnieuw herkend worden (softcam?) Maar dus niet nodig? Probleem is ook dat je tijdens de configuratie niet kunt terugkeren. Altijd opnieuw die usb stick opnieuw laden om iets anders te kiezen als er iets fout is of niet werkt?
 9. Heb je een gezin? Ik kreeg al heel wat te horen dat er vanavond geen TV zal zijn. Ik hoop dat er snel iemand reageert die verstand heeft van het opnieuw goed installeren van de Open Pli en mij kan begeleiden zodat we terug kunnen kijken nar TVV.
 10. Hopelijk reageert er iemand want ik zit terug vast. En wij zitten zonder TV!
 11. Dat is nu toch al in orde? Ik heb eerst nog eens met nee geprobeerd en ik zat weer vast, nochtans tuner A an B gecontroleerd maar ik zie niets en de receiver zat compleet vast opnieuw, niks reactie meer. Ook menu toets reageert niet. Dan opnieuw voor de zoveelste keer. Nu met Ja en eindelijk herkende hij de internetverbinding. Opnieuw tuners A en B, afstemmen satellieten (ik wist niet dat er zoveel waren) zenderlijst heb ik gekozen voor astra 1 en 3 Nu vraagt hij naar plug ins (id dat die TVV kaart???) Ik heb dat gekozen en ik zie veel mogelijkheden (het enige wat ik versta is softcams maar welke kiezen er staat zoveel chinees voor mij op. Kan iemand mij stap voor stap die installatie uitleggen wat ik moet kiezen want mijn echtgenote begint al danig te panikeren dat ze geen TV gaat hebben vanavond.
 12. Ik zal eerst nog eens opnieuw met ja proberen en als dat niet lukt zal ik eens met nee proberen. Wel vervelend om heel veel keren de receiver aan en uit te moeten zetten. Niet gezond zeker?
 13. Ja, ik heb die met een kabel aangesloten omdat ze dat aangeraden hebben en ik zie het lichtje achteraan branden. Ik heb de kabel nadien nog eens gecontroleerd met een ander toestel (nadat ik de receiver uitgezet heb) en hij is goed verbonden . Maar er loopt dus iets fout? En u schrijft dat ik internetverbinding nodig heb ook als ik NEE geantwoord heb? Zoals ik al dikwijls meegemaakt heb: als je een probleem met die dingen hebt beter leven met dat probleem dan er proberen iets aan te doen want dan heb je de kans dat het veel erger wordt (zelfde als met kompjoeters).
 14. Hallo, Ik ben erin geslaagd om de usb stick te formatteren met MS-DOS FAT. Daarna heb ik nog eens opnieuw de zip file met Open Pli 8.1 gedownload, daar op geklikt en de map VU+ die te voorschijn kwam gecopiëerd naar de usb.Dan de usb in de VU+ en off/on switch. Na een tijdje reading usb komt de melding finished - remove usb and reboot. usb eruit en opnieuw uit/aan en dan verschijnt een mannetje dat daar zit met Open Pli versie 8.1 en de datum van de release 21/08/2021 Daarna kan ik de taal kiezen: NL Daarna video-uitgang HDMI Dan video mode : ik heb 1080 gekozen??? Dan vraagt men basisinstellingen actveren: men vraagt of er internetverbinding is ik kies ja want de ontvanger is verbonden en ze schrijven dat dit aan te bevelen is en dan ... komt de boodschap geen actieve internetverbinding????? Er gebeurt niks en ik druk op OK en er blijft niks gebeuren. Ik kan niet meer weg uit dit scherm en ook de afstandsbediening reageert op niets, geen pijltjes, niks. Enige mogelijkheid: schakelaar afzetten. Geen TV vanavond? Waarom moeten ze dit nu toch allemaal zo ingewikkeld maken? Misschien kan iemand helpen om toch nog een TV zender te kunnen zien?
 15. Voor een computerfreak is dat inderdaad geen probleem. Maar voor een leek. Ik had enkele jaren geleden ook grote problemen dat bepaalde zaken niet meet goed draaiden en dan heb ik met heel veel moeite een van de vorige versies geïnstalleerd maar niets bleek meer goed te werken. Dus naar een computerspecialist en die gaf me de raad om zo lang mogelijk met een versie te blijven werken tot het helemaal niet meer gaat. En dat doe ik dus. Trouwens die specialisten werken ook niet gratis en als je dat elk jaar moet doen wordt dat een kostelijke grap. Bij de installatie van Sierra heb ik me zelfs een nieuwe printer moeten kopen! Een geluk dat mijn HP scanjet G4010 nog werkt. Dus nu blijf ik eraf of ik kan mijn pensioentje volledig aan die rommel uitgeven. En bij buren kan ik ook niet terecht. De ene buur heeft geen computer (en hij zou er zeker niet kunnen mee werken) en de andere hebben wel een computer maar laten ook alles doen door een technieker. Ze kennen er helemaal niets van, nog minder dan ik. Computerfreaks denken veel te weinig aan de massa oudere mensen (ik ben ook de 70 al een tijd voorbij) die er niet meer mee overweg kunnen. Terzake nu: formatteren met MS-DOS FAT is dus ook OK? En dan die map VU+ erop zetten en die in de receiver opladen?
 16. Bij mij staat FAT32 niet als een mogelijke optie voor het wissen en formatteren. Alleen MS DOS FAT (niet FAT32). Zou dat ook niet lukken? Ik werk op een macbook pro van 2013 met Sierra 10.12 en dat is de hoogste versie die ik hier kon op installeren zonder al teveel problemen. Het was nu al erg genoeg dat ik al mijn duizenden foto's niet meer kan openen in iPhoto (Sierra ondersteunt dat niet meer! Ook mijn vele gemonteerde videobanden kan ik niet meer zien omdat iMovie er niet meer opstaat. Waarom moeten ze toch altijd alles veranderen als iets goed werkt en waarom niet meer standaardiseren en eenvoudiger maken? Hierbij een schermafdruk met mijn mogelijke opties:
 17. Als ik die Kingston in mijn Macbook Pro stop en ik kies via hulpprogramma's wissen om deze stick te formatteren dan kan dit niet in FAT32
 18. Van computers ken ik niet veel. Ik heb ergens nog een usb stick liggen. Die moet ik dus formatteren maar niet op mijn mac??? Dat FAT32 formaat waar vind ik dat? En die unzipper waar haal ik die?
 19. Ik heb versie 8.1 gedownload maar ik krijg die niet open om op een usb stick te zetten. Ik ga naar mijn downloads en kies open pli 8.1 release en daarna vu+ en daarna duo. Dan krijg ik kernel_cfe_auto_bin (een zip file). Als ik daarop klik krijg ik kernel_cfe_auto en daarna een foutmelding van apple dat ik dit bestand niet kan openen (zie schermafdruk). Ik ben naar apple gegaan maar die verwijzen me naar de apple store en daar vind ik niets bruikbaar.
 20. Ja, zo een model VU+ Bedankt voor de link naar de recentste OpenPli en de gebruiksaanwijzing. Als ik wat tijd vind zal ik deze eens installeren.
 21. Ik heb de map "verwijderd" eens geopend en die was helemaal leeg. Kon ook moeilijk anders want ik maak die telkens leeg wanneer ik er iets in gestopt heb.
 22. Mijn oudere VU+ DUO heeft rare kuren. Soms werkt die timeropname weer normaal en dan weer niets en zit alles vast. Ik zou eens moeten nakijken hoe oud die precies is maar ik denk nu zo een 8 jaar dat die meegaat. Er is nooit aan gesoldeerd of iets aan gewijzigd (alleen recentelijk die nieuwe harde schijf). Ik zal op een regenachtige dag eens proberen met de Open Pli software opnieuw te installeren en zien wat er dan gebeurt. Een nieuwe receiver kopen wacht ik nog mee tot volgend jaar als er meer duidelijkheid is over TV Vlaanderen (wat nog kan en wat men nodig heeft). Hopelijk houdt mijn oude box het nog zolang uit.
 23. OK, Dus niet VTi maar OpenPli opnieuw installeren. Waar vind ik die software en een duidelijke handleiding? Maar als ik het goed versta zou de VU+ nadien nog kunnen crashen bij het opnemen? Raar want in al die jaren nooit een probleem mee gehad en nu plots wel sedert enige tijd. Hoe kan dat?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.