Ga naar inhoud


muesli

Lid
  • Items

    411
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Over muesli

  • Verjaardag 01/04/1949

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

4503 profielweergaven

muesli's prestaties

Rijzende ster

Rijzende ster (5/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Met die knop "doneer" bovenaan dit topic gaat alles heel vlot. En met Bancontact betalen ging hetzelfde als elke andere aankoop via internet. Veel succes en hopelijk mag dit interessante forum nog lang bestaan. Grts, Raf.
  2. Tot op heden werkt alles nog normaal. Misschien lag het toch aan de internetverbinding (die nu losgekoppeld is)? Ik wacht nog even af want het kan weken normaal functioneren en dan plots weer misgaan. De reden van dit tussentijds berichtje is omdat ik een mail kreeg met de vraag of alles opgelost was en welke oplossing de goede was.
  3. OK Bedankt voor de info. Dan is dat reeds in orde.
  4. Ik heb de handleiding van het TV toestel nog teruggevonden en daar staat dat HDMI poort 1 en 3 gewone zijn en poort 2 ARC. De box is aangesloten op poort 1 en als ik het goed begrijp dus best niet op poort 2 aansluiten als ik die als test verander zoals pirrewit schrijft.
  5. Probleem is dat ik niet weet waar ik dat moet vinden. Ik heb alle menus van Open PLi doorgezocht en niets daarover gevonden. Bestaat er ergens een handleiding waar ik dat allemaal kan vinden? Voor de meesten onder u is dat eenvoudig maar voor mij als chinees.
  6. Ondertussen ook opgezocht en de box staat ingesteld op 720p en dat zal wel OK zijn voor mijn oudere Panasonic Een goed idee. Ik heb 3 HDMI poorten op mijn TV en ik zal hem eens aansluiten op nummer 2 of 3.
  7. Ik zal een dezer dagen eens versie 8.3 erop zetten en dan afwachten of hij het nog doet of niet. En eerst een backup maken maar niet restoren.
  8. Ik zal dat even nakijken hoe de instellingen van het beeldscherm zijn. Het is een wat oudere Panasonic en dus zeker geen 4K Ik zal bij gelegenheid eens een nieuwe HDMI kabel kopen want ik heb er maar 1. Maar hoe verklaart u dan dat de box ook niet reageert op de AB (uitschakelen)? Daar heeft die kabel toch niets mee te zien?
  9. Ik gebruik een oudere TVV kaart. Het is nog steeds mijn originele kaart van vele jaren terug en ik heb mijn abonnement nooit opgezegd. Het enige wat ik gedaan heb is enkele keren van pakket veranderd wanneer TVV de paketten en tarieven aanpaste. Dus van basic naar basic+ en terug. De Duitse zenders werken ook zonder de TVV kaart maar dus ook niet wanneer het toestel blokkeert. Dus aan de kaart ligt het misschien niet? Waar ik het meeste naar kijk en de laatste keer ook als het toestel blokkeerde zijn TV1, Canvas, VTM. Ik wilde om 19 uur naar het nieuws op TV1 kijken als die blokkeerde. Ik zou ook liefst Open PLi blijven behouden omdat ik die al jaren gewoon ben. Misschien eens upgraden naar 8.3?
  10. Bedankt ceesv. Ik bedoelde niet dat het toestel uitgevallen was tijdens het spelen maar dat er alleen een zwart TV scherm te zien was als ik hem wilde aanzetten uit standby stand. Dus vastzitten ergens en niet meer reageren. Op het kleine schermpje vooraan op de VU zie je dat de box wel reageert op de afstandsbediening wanneer ik verander van zender maar niet op het volledig uitzetten. Dat lukte alleen met de switch achteraan. Nadien is alles opnieuw normaal. Momenteel ook nog. Maar zoals ik schreef kan het vele weken duren en dan plots is het weer van dat. Ik zal die punten die je aanhaalt in de gaten houden. Kan die in standby stand (zonder geplande opnames) te warm worden? De box staat niet dicht tegen een radiator en er staat niets bovenop. De verluchtingsgaten zijn vrij. De zon schijnt daar ook niet op. Bovendien was het avond toen hij de laatste keer blokkeerde. De internetconnectie heb ik uitgetrokken en laat ik nu voorlopig uit. De enige kabels zijn de HDMI kabel naar het TV toestel en de twee coax kabels naar de schotel. Misschien ligt het aan die HDMI kabel? Maar waarom kan ik dan de box met de AB niet meer uitzetten? Dat heeft niets met de kabel te zien. Misschien inderdaad een probleem met de harde schijf? Het is niet gemakkelijk om te ontdekken wat er fout gaat als dat maar sporadisch gebeurt. Ik zal alles goed in de gaten houden en nog eens melden als het opnieuw voorvalt. De bedoeling van mijn post was om te vragen of er nog in hetzelfde geval waren. Alvast bedankt.
  11. gebruik: alleen om via TV Vlaanderen (en enkele vrije zenders) TV te kijken en uitzendingen op te nemen op de harde schijf om later te bekijken opstelling: de nieuwe VU+Duo 4K die alleen verbonden is met het TV toestel (een wat oudere Panasonic) Er waren op het moment van het uitvallen (de laatste keer toch) geen opnames lopende of gepland Waarom zou ik nu expres dingen gaan verzwijgen? Vriendelijke groeten.
  12. Ik ben dus niet de enige. Maar inderdaad incidenteel. Wekenlang geen probleem en plots blokkeert die. Ik heb al gedacht om versie 8;3 te installeren. Dit zou ook een stabiele versie zijn. misschien hebben ze daar enkele fouten uit de 8.2 verbeterd?
  13. Sorry hoor, ik volg alleen de raad van Ceesv op. Wat denkt u dat de oorzaak kan zijn? Het is maar af en toe en soms gaan er vele weken voorbij zonder problemen tot het plots misgaat. En dan reageert de box niet meer op het uitschakelen in standby. Alleen nog met de schakelaar achteraan en na het opnieuw opstarten is alles weer normaal voor een tijd.
  14. Ik zal de box eens loskoppelen van de kabel en kijken wat er gebeurt. De harde schijf was niet in gebruik en er was niets geprogrammeerd (timeropname). Ik dacht dat de box beter permanent aangesloten bleef maar ik zal hem dus afkoppelen. Kan inderdaad zijn dat hij iets wil downloaden.
  15. Hallo, Na de aanschaf van een nieuwe 4K SE heb ik er de stabiele versie van Open PLi 8.2 op geïnstalleerd. Ik kan wekenlang kijken en opnemen zonder problemen en dan plots blokkeert er iets en is de enige mogelijkheid de box met de switch uitschakelen. Ik heb dat al enkele keren voorgehad en vandaag ook weer. De TV stond in standby en de box ook (zoals altijd). De internetkabel blijft altijd aangesloten. Rond 19u wilde ik naar het nieuws kijken en het was terug hetzelfde. TV en box aangezet maar zwart scherm. Op het kleine scherm van de box zag ik dat de zender juist was (TV één). Ik kan zappen en zie de andere zenders verschijnen op het kleine schermpje van de box maar het TV scherm blijft pikzart. Ik probeer de box uit te zetten in standby en dat lukt niet, ook na meermaals de standby knop in te drukken of ingedrukt te houden. Het enige wat ik kan doen is de schakelaar achteraan uitzetten en na enkele seconden terug aanzetten. Dan start alles opnieuw op en werkt alles nadien terug normaal. Heeft die nieuwe box ook al kuren of ligt het aan de versie 8.2 van Open PLi? Heeft iemand dat ook soms voor met die 4K SE of weet iemand raad? Alvast bedankt voor jullie medewerking.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...