Ga naar inhoud

muesli

Leden
 • Aantal items

  249
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Over muesli

 • Verjaardag 01/04/1949

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

4225 profielweergaven
 1. Bedankt voor al deze informatie. Ik ga eens opzoeken wat best past voor mijn configuratie (VU+ DUO en Panasonic TV toestel). Sorry voor het late antwoord. Ik zag nu pas al de berichten dat er antwoorden waren op deze topic in mijn spam map. Hoe het komt weet ik niet maar sedert een maand belandt alles van dit forum in spam (vroeger nooit).
 2. Bedankt voor deze interessante info over opslagmogelijkheid. Maar hoe gebeurt dat dan in de praktijk? Je hebt dus bvb. een NAS met 2 externe harde schijven. Je verbindt die via de HDMI kabel van de receiver en hoe tap je die dan over van de interne HDD naar de NAS? En hoe kun je de bibliotheek organiseren en raadplegen van al die opnames op de NAS en vooral: hoe krijg je die op TV om te bekijken dan? Dit is het eerste wat ik van NAS hoor en ik weet dus niet hoe zoiets werkt.
 3. Hallo, Ik heb een harde schijf geïnstalleerd in mijn oude VU+ Duo en na een tijdje staat die behoorlijk vol. Regelmatig doe ik wel een opkuis maar er zijn zoveel opgenomen programma's (films, documentaires, muziekstukken) die ik wil bewaren. Tot nu heb ik die via een wat oudere Sony recorder (met alleen scart aansluitingen) opgenomen op DVD's maar daar zijn verschillende beperkingen aan: vooreerst het kwaliteitsverlies (vooral beeld maar ook klank door omzetting naar analoog), die zelfgemaakte DVD's blijven niet zo lang goed en ik heb er verschillende die niet meer werken, en vooral: op den duur zit je met een hele kist vol DVD's waar je geen overzicht over hebt. Daarom mijn vraag: bestaan er in dit digitale tijdperk betere mogelijkheden om die opgeslagen programma's van de harde schijf (2 TB groot) over te zetten naar een ander medium dat betere kwaliteit aflevert en dat via HDMI met de TV kan verbonden worden? Dat andere medium zou best ook moeten kunnen beheerd worden. Verschillende mappen bijvoorbeeld (films, docu, muziek, ...) en binnen elke map eenvoudig te klasseren om opzoeken te vergemakkelijken (datum, titel ...). Heeft iemand een idee of zoiets mogelijk is en hoe? Alvast bedankt!
 4. Hallo iedereen, Na veel trial and error en een tiental keren opnieuw inlezen van de memorystick met het OpenPli programma is het mij gelukt om alles terug in orde te krijgen. Ik heb inderdaad twee tuners waar ik telkens op A en B respectievelijk Astra 1 en 3 op gezet heb. Bij het scannen van de zenders liep het ook mis. Ik had eerst de fastscan van de provider (TVV) gekozen maar ik kreeg als resultaat 0 zenders gevonden ??? Uiteindelijk lukte het door een volledige automatische zenderscan te laten uitvoeren voor elke tuner. Alles schijnt nu terug normaal te werken. De zenders van TVV die in mijn pakket (basic) zitten en die ik niet kon ontvangen kan ik nu nog steeds niet ontvangen (3-4 zenders via de satelliet en alle internetzenders). Nu in de komende dagen eens testen of de timeropnames normaal werken. Bedankt voor de hulp!
 5. Bedankt. Ik probeer wat uit. Maar ik heb maar 2 lnb's ééntje voor astra1 en één voor astra3. Die heb ik nodig voor TVV (en dat is meer dan genoeg).
 6. Bedankt reeds voor de hulp! Ik zal eerst nu nog wat zelf experimenteren en zien hoever ik kom tegen morgenavond.
 7. Klopt, 1 ontvanger. Ikzelf kijk heel weinig TV. Alleen het nieuws en als er iets interessants is (docu, film,..) neem ik het op en bekijk ik dat later op de avond. Maar het vrouwtje kijkt graag 's avonds eens naar TV. Maar ik heb ondertussen hier iemand gevonden (John van Dreumel) die mij al heel wat geholpen heeft. Ik zal eerst nog wat verder experimenteren en zien hoever ik kom tegen morgenavond.
 8. Ik krijg nog steeds geen zenders. Misschien heb ik nog dingen verkeerd gedaan. Ik krijg bericht: internetverbinding is actief en druk ok OK Dan vraagt men mij de instellingen te doen voor tuner A en B Wat moet ik daar kiezen? Configuratiemodus: standaardgebruiker??? modus DISEqC A/B (wat dat ook moge betekenen? enz enz. Wanneer ik Disecqc kies en OK druk dan begint hij een auto disecqc (verschillende satellieten) Daarna als zenderlijst koos ik Astra 1 en 3 OK? En zo gaat dat verder maar ik weet echt niet of ik alles goed instel en wat dat allemaal betekent.
 9. Oei, dan ben ik mis. Ik dacht dat die TVV kaart ook moest opnieuw herkend worden (softcam?) Maar dus niet nodig? Probleem is ook dat je tijdens de configuratie niet kunt terugkeren. Altijd opnieuw die usb stick opnieuw laden om iets anders te kiezen als er iets fout is of niet werkt?
 10. Heb je een gezin? Ik kreeg al heel wat te horen dat er vanavond geen TV zal zijn. Ik hoop dat er snel iemand reageert die verstand heeft van het opnieuw goed installeren van de Open Pli en mij kan begeleiden zodat we terug kunnen kijken nar TVV.
 11. Hopelijk reageert er iemand want ik zit terug vast. En wij zitten zonder TV!
 12. Dat is nu toch al in orde? Ik heb eerst nog eens met nee geprobeerd en ik zat weer vast, nochtans tuner A an B gecontroleerd maar ik zie niets en de receiver zat compleet vast opnieuw, niks reactie meer. Ook menu toets reageert niet. Dan opnieuw voor de zoveelste keer. Nu met Ja en eindelijk herkende hij de internetverbinding. Opnieuw tuners A en B, afstemmen satellieten (ik wist niet dat er zoveel waren) zenderlijst heb ik gekozen voor astra 1 en 3 Nu vraagt hij naar plug ins (id dat die TVV kaart???) Ik heb dat gekozen en ik zie veel mogelijkheden (het enige wat ik versta is softcams maar welke kiezen er staat zoveel chinees voor mij op. Kan iemand mij stap voor stap die installatie uitleggen wat ik moet kiezen want mijn echtgenote begint al danig te panikeren dat ze geen TV gaat hebben vanavond.
 13. Ik zal eerst nog eens opnieuw met ja proberen en als dat niet lukt zal ik eens met nee proberen. Wel vervelend om heel veel keren de receiver aan en uit te moeten zetten. Niet gezond zeker?
 14. Ja, ik heb die met een kabel aangesloten omdat ze dat aangeraden hebben en ik zie het lichtje achteraan branden. Ik heb de kabel nadien nog eens gecontroleerd met een ander toestel (nadat ik de receiver uitgezet heb) en hij is goed verbonden . Maar er loopt dus iets fout? En u schrijft dat ik internetverbinding nodig heb ook als ik NEE geantwoord heb? Zoals ik al dikwijls meegemaakt heb: als je een probleem met die dingen hebt beter leven met dat probleem dan er proberen iets aan te doen want dan heb je de kans dat het veel erger wordt (zelfde als met kompjoeters).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.