Ga naar inhoud


FGH77

Lid
  • Items

    169
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door FGH77

  1. Zowel beeld als geluid vallen weg. Welke kanalen zijn precies FTA en wat zou ik moeten controleren aan kaart en kaartlezer? De ontvanger staat in een open kast, dus de warmte kan wel gewoon afgevoerd worden. Soms gebeurt het ook dat de ontvanger vast komt zitten; er verschijnen dan 6 vierkantjes linksboven in het scherm en opnieuw opstarten is dan de enige optie om weer beeld te krijgen. Met de ontvanger opnieuw flashen bedoel je de laatste versie van VTI image? Waar kan ik dit vinden? Blijven dan alle opnamen en de zenderlijst wel op de ontvanger staan?
  2. Ja, ik kan gewoon zien welk programma er op dat moment moet lopen. Ik heb nog niet geprobeerd om de HDMI kabel te vervangen. Of ik dit ook op FTA channels heb, weet ik niet. Welke zijn dat precies, voor het geval het nog een keer gebeurt?
  3. Ik heb de laatste tijd last dat het beeld zo maar verdwijnt op mijn Vu+ Solo 2. De signaalsterkte is wel gewoon goed, maar het beeld is dan zwart. Opnieuw opstarten helpt soms wel en soms niet. Ook de tijdsduur van het uitvallen verschilt; soms enkele minuten en soms wel een paar uur. Zou het probleem misschien in de ontvanger zelf zitten, aangezien het signaal wel gewoon een goede sterkte heeft?
  4. Ik heb nu alle zenders op de tv. Bij de Bente die ik bij mijn satellietboer had gekocht, zat een zelfgemaakte handleiding. Daarin stond dat ik moest uitrichten op Astra 19,2 bij een duo lnb. Ik kreeg dus beeld op alle zenders toen ik de Bente op de Astra 19,2 uitrichte.
  5. Het is uiteindelijk gelukt om weer signaal te ontvangen, maar het ging niet zo gemakkelijk. Ik heb eerst de lnb kop verzet en toen met de Bente geprobeerd om de Astra 23,5 te vinden. Uiteindelijk lukte mij dat, maar ik had niet op alle zenders beeld en het signaal was niet constant genoeg. Toen heb ik maar geprobeerd om de Astra 19,2 te ontvangen en ook dit ging niet erg makkelijk. Opeens kreeg ik op de Bente signaal op de Astra 19,2 en heb ik op de TV gekeken en ik had op alle kanalen signaal (ook erg stabiel met waardes tusssen 75 en 88). Daarna meteen weer terug gegaan om de schotel goed vast te zetten, maar toen zag ik dat het signaal op de Bente weg was (maar op de TV was er gelukkig nog steeds beeld). Iedereen weer blij hier in huis!
  6. Dat laatste ga ik ook doen Sprietje. Krijg ik dan ook meteen signaal op de kanalen van Astra 19,2?
  7. Ik snap er niet veel van, maar ik ga eerst wel de lnb kop veranderen zodat de Astra 23,5 hoger komt te liggen dan de Astra 19,2 en dan met de Bente Satfinder de Astra 23,5 vinden,
  8. Dus als ik het goed begrijp, moet de Astra 19,2 lager komen te zitten dan de Astra 23,5 in de houder? En dan kijken of ik de elevatie van de schotel weer op 29 moet zetten?
  9. Met hoge noorden bedoel ik Friesland (rond Wolvega). Ik vind het raar dat ik de lnb kop anders moet draaien, want in deze positie had ik wel gewoon beeld op de tv. Krijg ik dan wel het geval dat als ik de lnb anders draai en ga uitrichten op Astra 3, ik geen beeld meer krijg op de Astra 1 zenders? Daar zitten namelijk wel een aantal zenders op die ik graag kijk (onder andere BBC First, België).
  10. Ik had nog 2 extra draden getrokken voor het geval wij de TV aan de andere kant van de kamer wilde zetten (toen daar nog sprake van was)! Het verwisselen van kabels op de schotel is eigenlijk geen optie, want dan moet er zoveel gedaan worden zonder zeker te weten dat er verbetering zal optreden (draden losmaken, door smal gat in muur naar buiten trekken, nieuwe kabels via de kruipruimte door smal gat naar buiten en dan weer via buiten muur naar binnen geleiden...). Ik kan dus kennelijk wel signaal op de Astra 1 ontvangen met de Bente (rond de 70%), maar als ik de Astra 3 met de Bente zoek en ik een lock signaal krijg (rond de 40% wat natuurlijk veel te laag is), verschijnt er geen beeld.
  11. Ik heb al gesnoeid en ik had daarvoor wel gewoon beeld. Toen hingen er veel meer takken met bladeren voor de schotel dan nu het geval is. Persoonlijk denk ik niet dat het ligt aan die paar kleine takjes, want ik heb altijd al moeite gehad om de schotel uit te richten als het signaal weg was (daarom de aanschaf van de Bente Satfinder). Het enige wat ik nog kan gaan proberen is de paal wat meer naar voren te zetten (meer onder de boom vandaan richting sloot), alleen hebben wij de draden in een koker diep ingegraven; dan moet ik kijken of ik nog iets van speling heb in de draden die nu naar de schotel lopen.
  12. Hier zijn de foto`s van de satelliet, de Inverto Quad Monoblock LNB en de postie van het geheel, nog vlak voordat de storm flink gaat aanwakkeren hier in het hoge noorden! De elevatie van de schotel staat nu op 35, wat eigenlijk veel te hoog is. Ik heb nu wel beeld op een aantal zenders (NPO 1 en 3 en BBC First), maar niet op de belangrijkste zenders die hier altijd bekeken worden: NPO2, RTL, SBS. Ik heb de elevatie ook weer op rond de 29 gezet (waar hij op stond), maar dan geeft de Bente Satfinder aan dat er weinig tot geen signaal is. Ik heb ook een foto gemaakt van wat je ziet als je achter de schotel staat. Voordat iemand begint over het feit dat er bomen staan, die bomen staan er al jaren en ik heb altijd, na veel pijn en moeite, gewoon signaal gekregen. Zoals de schotel nu staat gericht (Astra 1), wordt het signaal precies tussen de bomen opgevangen.
  13. Dat doe ik morgen wel; het is nu donker. Wat denk je te kunnen ontdekken op die foto`s?
  14. Ik heb uiteindelijk de Bente Satfinder gekocht, ondanks het feit dat de ene persoon zegt dat hij niet de Astra 3 kan uitrichten en mijn eigen satellietboer zegt dat het wel kan. Ik heb de Astra 1 kunnen vaststellen op zo`n 72% en ik krijg beeld op kanaal 144 en volgende. Daarbij moet ik wel zeggen dat de elevatie van de schotel nu wel rond de 35 staat, terwijl volgens dishpointer ik rond de 28 moet zitten. Doe ik dit, dan krijg ik geen signaal. Maar ik heb dus nog steeds geen beeld op alle Nederlandse zenders die op de Astra 3 zitten. Ik kan ook de Astra 3 uitrichten, maar dan heb ik nog steeds geen signaal.
  15. Nijeholtwolde, Friesland. Als ik eens zo`n apparaatje wil gaan proberen waarmee je het signaal van de schotel probeert op te vangen (satfinder/satbeeper), welke is dan het beste om te proberen (merk)? Ik kan dit apparaat dan alleen op de LNB kop zelf aansluiten, aangezien de bekabeling van LNB kop naar ontvanger onder de grond ligt!
  16. Ik krijg op dishpointer.com ongeveer hetzelfde te zien als op de apps. Ik weet dat ik de schotel in de goede richting heb staan, maar ik weet niet hoe ik de azimuth moet lezen. Ik heb de schotel op 29 graden staan zoals hij altijd al stond, maar ik krijg maar geen signaal. Ik weet nu ook niet of de LNB SKew wel goed is, omdat ik ook daar aan heb zitten draaien. Op de site staan -5,3 graden, maar ik heb ook gelezen dat hij 11 graden moet zijn.
  17. Ik probeer nu al 4 dagen mijn 80 cm schotel met quad monoblock uit te richten met behulp van verschillende apps zoals SatFinder, Satellite Finder, etc. Ik heb nu de schotel op de grond staan en heb zowaar beeld op bepaalde zenders (RTL, maar niet op SBS en NED). Het beeld wat ik dan heb heeft een signaalsterkte van 48% SNR en 82% AGC en je ziet nog wel af en toe blokjes op het beeld. Als ik de schotel ga ophangen, verdwijnt het beeld weer. Ik snap alleen helemaal niet hoe ik die apps moet gebruiken en hoe ik de telefoon moet houden. Dan staat er bv bij de Astra 3B een azimuth van 158 graden, maar waar moet ik de telefoon dan houden? Op de schotel, op de LNB kop, op de 23,5 kop? Heeft iemand goede ervaringen met bepaalde apps?
  18. Je bedoelt met uitslaan wat je te zien krijgt als je bij de signaalzoeker kijkt naar de waarden van tuner A en B?
  19. Ik heb nooit eerder problemen gehad met 3 programma's tegelijk opnemen. Maar dat kan ik uitproberen wanneer ik eindelijk signaal heb. Wat vind jij van het feit dat ik steeds dezelfde SNR en AGC waarden blijf houden? Zou het signaal niet gewoon op 0% moeten staan bij het draaien van de schotel?
  20. Normaal gesproken staat de tuner op te nemen en ben ik tegelijkertijd een opgenomen opname aan het afkijken (wat ik al jaren doe). De tuner staat dan op een kanaal waar ook van wordt opgenomen. Ik neem soms wel 3 programma's tegelijkertijd op, omdat de tuner zegt dat dit ook kan (heeft natuurlijk te maken van welke kanalen ik opneem). Ik probeer de hele tijd de schotel goed uit te richten op Astra 1 en 3. Ik heb ok geen gradenboog waar ik makkelijk op kan aflezen dat ik de schotel op 11 graden kan zetten. Er schijnen ook apps te bestaan die hierbij kunnen helpen, maar ik ben nog niet een app gezien die gebruiksvriendelijk is.
  21. Het gaat precies zoals ik het zeg: ik neem programma`s op (soms meerdere tegelijk als dat kan) en bij sommige opnames wordt niet de hele tijd opgenomen, terwijl ik wel beeld heb (geen zwart beeld op tv of opname). Het probleem wat ik nu dus heb, is dat het mij niet lukt om signaal te krijgen. Ik kan de schotel draaien wat ik wil, de SNR blijft schommelen tussen 55-62% en de AGC tussen 82-86%. Ja. Ik heb bepaalde opnametijden er standaard in zitten, omdat die programma`s wekelijks opgenomen worden.
  22. Ik kon gewoon tv kijken en ook de opnames gaven gewoon beeld; alleen werden er bij sommige programma`s niet alles opgenomen (bv van een opname van 60 minuten werd er maar 39 opgenomen, terwijl andere opnames wel gewoon volledig opgenomen werden). Ik heb voor de rest niets veranderd aan mijn instellingen en met softcam en andere software instellingen kom ik al helemaal niet aan.
  23. De coax kabels zijn afgetaped met zwarte tape. Wat betreft het kantelen van de schotel, tot nu toe hoefde ik alleen maar de schotel te draaien en ik kreeg signaal. @ceesv wat bedoel je precies met kaartlimiet?
  24. Ik heb gisteren mijn wat schotel gedraaid, omdat er bij sommige opnames op de vu+ solo 2 gewoon stukken niet opgenomen waren. Ik dacht dus dat de oorzaak was dat het signaal niet sterk genoeg was, want ik moet eigenlijk wel elke zomer de schotel ietwat draaien om beter signaal te krijgen. Het signaal wat ik had als SNR zat volgens mij rond de 57 a 58% en de AGC tussen de 82 en 86%. Nu ik heb gedraaid, lukt het mij helemaal niet niet meer om een signaal op te vangen. Het vreemde is ook dat de SNR waarde nu steeds schommelt tussen de 57 en 61% en ik heb het zelfs gehad de deze waarde vast bleef staan op 58% terwijl ik aan het draaien was. Ik zie ook in het menu boven de SNR een A en B staan. De B is altijd grijs, maar de A is op sommige kanalen rood en op sommige groen. Ik heb ook op de signaalzoeker gekeken: Tuner A: BCM7356 DVB-S2 NIM (internal) (DVB-S2) - SNR schommelt tussen 57 en 61%, BER is 0% Tuner B: BCM7356 DVB-S2 NIM (internal) (DVB-S2) - SNR en BEDR zijn 0% Beide tuners staan op DiSeqC A/B; Satellieten: Astra 1KR/1L/1M/1N (19.2E), Astra 3B (23.5E). Heeft dit allemaal te maken met het feit dat ik de satelliet gewoon niet goed gericht krijg? Ik heb de Vu+ solo 2 ook al aangesloten op internet zodat ik op de app de signaalsterkte kan zien, maar het lukt gewoon niet om goed te richten (terwijl anderen juist zeggen dat het zo makkelijk is om een schotel uit te richten!!!).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...