Ga naar inhoud


jako87

Lid
  • Items

    612
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door jako87

  1. Heb je ook een bron vermelding. Ik kan er zo 123 niets over vinden.

    In de gewijzigde mediawet is een overgangsbepaling opgenomen voor bestaande klanten van te kleine pakketten:

     

    -----------------

    ARTIKEL IV. OVERGANGSBEPALING INZAKE PROGRAMMA-AANBOD
    • 1. Het is een pakketaanbieder als bedoeld in artikel 6.9a van de Mediawet 2008 die programma-aanbod door middel van een omroepnetwerk of een omroepzender verspreidt of laat verspreiden, tot 5 oktober 2017 toegestaan naar personen die voor 5 oktober 2012 met die pakketaanbieder een overeenkomst met betrekking tot de ontvangst van minder programma-aanbod dan bedoeld in artikel 6.13, tweede lid, van de Mediawet 2008 hebben gesloten, dat programma-aanbod te verspreiden of te laten verspreiden. De omvang van het geringere programma-aanbod, bedoeld in de eerste volzin, is gelijk aan de omvang van het programma-aanbod dat voor 5 oktober 2012 werd verspreid

    -------------

     

    De deadline vanuit de mediawet voor bestaande klanten van het settopboxpakket is dus pas 5 oktober 2017.

  2. Zo te lezen draai je nog met een oude bootloader: ET9000 in het display bij het opstarten ipv ET9x00.

    Dan kun je geen nieuwe image installeren zonder eerst de bootloader te updaten.

     

    Als je zelf een backup hebt liggen, dan zou ik eerst proberen om die terug te flashen. Software kan kapot als de box niet netjes uit wordt gezet, en dat heb je al snel met een defecte voeding.

  3. Ze krijgen daar ook voor betaalt, dit wordt het distributiekanaal ipv de huidige aanvoer via 9 oost.Het is dus een deal voor M7 platform services waarbij de kijkers van CanalDigitaal niet relevant zijn.

  4. Het uitvallen van 1 of enkele transponders wordt vrijwel altijd veroorzaakt door fouten in de installatie. Denk aan slechte bekabeling, connectors, gebruik van spiltters etc. Door het optreden van staande golven worden sommige frequenties 'uitgedoofd'.

     

    Bij vorst treden veranderingen op in de bekabeling (krimp) en het bevriezen van vocht in de kabel/lnb etc. waardoor het probleem zich verplaatst naar een frequentie waar je niet naar kijkt.

  5. Ik ben al bij 10 tallen ouderen geweest die het geluid van de TV op 100% hadden staan en het geluid van het kastje vrijwel uit en dan klagen dat het geluid zo slecht is. Ze snappen echt niet hoe dat werkt en pakken ook vaak de verkeerde ab . Daarnaast lukt het ze niet om te schakelen tussen verschillende bronnen, dus een dvd speler etc. wordt niet meer gebruikt. Te lastig om dan weer TV terug te kunnen krijgen en die willen ze niet kwijt.

     

    Wie denkt dat ouderen daar goed mee om kunnen gaan denkt vermoedelijk bij ouderen aan 45+ 'ers.

  6. Ik denk helemaal niet als klant, maar bekijk het vanuit het zakelijk oogpunt van CanalDigitaal. Dan wil je die klanten waar je geld op toelegt helemaal niet houden. Ze 'mogen' overstappen voor een klein bedrag per maand (maar meer dan ze nu betalen) naar HD en anders weg er mee.

     

    Meer SD kijkers naar HD, tegen om het even welke prijs, werkt niet kostenverhogend. SD afschaffen geeft daarentegen een enorme besparing die je direct terug ziet in het netto resultaat en dus is het een appeltje-eitje: weg met die SD kijkers. Maakt niet uit of ze opzeggen of overstappen, hoewel die laatste optie uiteraard prefereert omdat het dan wellicht in de toekomst alsnog een klant kan worden waar iets aan te verdienen valt (prospect)

     

    Dan komt meteen geld vrij om te investeren in de bestaande HD klanten om die met een beter aanbod te verleiden een hoger abonnement af te nemen en om meer klanten aan te trekken.

  7. Van de mediawet mag het STB pakket nog een jaar langer blijven, tot in 2017, dat is slechts de stok die CanalDigitaal gebruikt om te slaan.

     

    De echte reden is vermoedelijk veel simpeler: Die ene Astra1 transponder is bij lange na niet kostendekkend om de resterende STB kijkers  te bedienen. Het is niet alleen de transponder, maar de hele Astra1 uplink kan dan verdwijnen. 

     

    Heel moeilijk om de besparing te becijferen, maar ik schat die toch op ruim meer dan een miljoen per jaar. En dat zien ze straks direct netto terug onderaan de streep bij het jaarresultaat. Netto in het handje van de aandeelhouders.

  8. Valt niet zoveel aan te verdienen voor een provider maar is wel waar een grote groep kijkers voldoende aan hebben.

    Die praat je niet makkelijk geld uit de zak door reclame te maken voor dure zender pakketten waar ze geen behoefte aan hebben.

    Dat is de groep klanten waar providers geen behoefte meer aan hebben en liever kwijt zijn. Die kunnen naar Digitenne zo lang als die nog bestaat of bij het steeds kariger aanbod van de kabelaar blijven zo lang als dat duurt.

  9. Noem eens een land of provider waar HD zenders gratis worden toegevoegd?

     

    In Duitsland zijn, buiten de betaalkanalen, alleen de HD versies van SD kanalen gecodeerd en tegen betaling te bekijken. In Frankrijk worden door Canal+ HD zenders toegevoegd, moet iedereen binnenkort verplicht aan de eigen huurdecoder en gaat de prijs omhoog en ook in de UK heeft Sky de prijzen recent flink verhoogd en precies hetzelfde gebeurt bij Ziggo/UPC.

     

    Dat er mensen zijn die achterlopen en nog steeds SD kijken is natuurlijk geen reden om de vooruitgang tegen te houden. Het is veel te duur om voor die relatief kleine groep nog steeds SD zenders in de lucht te houden naast de HD versies. Die SD kijkers moeten daarom gedwongen worden naar HD om te schakelen. Dat geldt zowel voor kabel, satelliet als DVB-T.

     

    Frankrijk schakelt bijvoorbeeld volgend jaar over van DVB-T naar DVB-T2 en mpeg4, dus moet weer iedereen zorgen voor de juiste apparatuur. In 2018 gaan daar de eerste zenders in UHD uitzenden, dus weer zorgen voor de juiste apparatuur.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...