Ga naar inhoud


pollegazon

Lid
  • Items

    667
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door pollegazon

  1. Op 17-12-2023 om 12:52, niceguy55 zei:

    Op termijn stelt zich steeds meer de vraag of TVV abo nog zinnig is:

    Er zijn onderhand genoeg alternatieven:

    - VRT, VTM, Play, RTBF en NPO  kanalen zijn gratis te zien via hun resp. apps

    - Voor compleet Nederlands pakket : NLziet app (abo)

    - Via de Molotov app heb je toegang tot Franse zenders (abo) en voor € 9,99 extra 6 Cine+ live filmkanalen inclusief VOD (voor audio kan je steeds kiezen tussen Franse of originele versie)

    - Meeste Duitse en UK zenders zitten Free to air op satelliet

     

    Via de satelliet niet, nee.

     

    Maar via de App tv (hun app dus via internet) hebben ze wel degelijk hun bestaanswaarde. Bij mijn kabelprovider Orange zou ik 10 euro betalen voor het live voetbal van de Jupiler Pro League, via de app van DAZN (erbarmelijke kwaliteit) zelfs 17 of zo, via Play Sports Telenet ook zoiets, idem dito voor Proximus tv. Bij TVV betaal je 15 euro voor een redelijk uitgebreid pakket, mét 7 dagen terugkijk tv voor de belangrijkste zenders en dan ook nog eens die Canal + series, waar toch ook wel wardevolle (vooral Franse) producties bijzitten. Ik betaal die 15 euro graag, al was het maar voor het voetbal.

  2. Op 16-12-2023 om 12:24, Tonskidutch zei:

    Dat DPG echt zoveel vermogen heeft opgebouwd met al die reclame en doorverkoop van jouw cookies, tss tss tss.

    Misschien kunnen ze van Niewkerk uitwisselen met Brusselmans 🤭

     

    Je wil echt niet weten hoe ze dat vermogen hebben opgebouwd, een iet of wat onafhankelijke onderzoeksjournalist zou er een flinke kluif aan hebben...

     

    Een beetje in de stijl van Telenet, dat diverse politici van alle partijen in de RvB had en dus een voorkeurbehandeling kreeg, ondanks dat het bedrijf volledig in buitenlandse handen is. Geen wonder dat hen geen strobreed in de weg wordt gelegd, terwijl de helft van hun klanten ontevreden is vanwege constant storingen e.d. Maar dit laatste is off topic, waarvoor sorry.

  3. Ik kan van een vriend zijn selfsat H30D2 overnemen, om op ons balkon te hangen aan de kust, uitsluitend om de Britse zenders te ontvangen. Installeren zal wel geen probleem zijn, de vraag die ik me stel of het verstandig is die op te hangen, gezien ik dicht bij zee woon en daar toch wel hevige rukwinden kunnen optreden. Met andere woorden, is die even stormvast als vroeger mijn Multytenne, die weg moest van de vrouw vanwege nieuwbouw en niet esthetisch genoeg :D

     

    Iemand ervaring, tips ?? Ook over of die op termijn bestand is tegen de zoute lucht etc.

  4. 4 uren geleden, Eduard07 zei:

    Dit zou je zelf ook even kunnen checken via Google! Of heb je geen vrij toegang tot het internet?

     

    Nee - ik leef helaas onder een glazen stolp, geen internet hier, enkel dit forum :wub:

     

    People seeking asylum are banned from working and are provided with under £7 per day from the Government to cover the costs of their basic necessities. Could you live on under £7 per day?

     

    There were 75,340 asylum applications (relating to 93,296 people) in the UK in the year ending September 2023, a 1% increase from the previous 12 months. The increase in applications is likely to be due to the continued global increase in the number of people displaced due to war and conflict.

    In the year ending September 2023, the top five countries of origin of people seeking asylum were Afghanistan, Iran, Albania, India and Iraq.

    In terms of the number of asylum applications per head of population, the UK ranks 20th highest in Europe.

     

    Bron: https://www.refugeecouncil.org.uk/information/refugee-asylum-facts/top-10-facts-about-refugees-and-people-seeking-asylum/#:~:text=1.,from the previous 12 months.

     

    In 2022 vroegen in totaal 36.871 mensen asiel aan in België, waaronder 78 mensen die via hervestiging België bereikten. Dit betekent een stijging van 42% ten opzichte van het jaar voordien. Toen dienden 25.971 mensen een asielaanvraag in.  

     

    https://www.unhcr.org/be/nl/over-ons/cijfers-over-vluchtelingen

     

    In 2022 dienden ruim 35 duizend mensen een eerste asielverzoek in Nederland in, 44 procent meer dan het jaar ervoor. Vooral in de tweede helft van het jaar werden de aanvragen gedaan. Vorig jaar kwamen bijna 11 duizend nareizigers naar Nederland, 8 procent meer dan in 2021. Net als voorgaande jaren vormden Syriërs de grootste groep asielzoekers. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste asielcijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

     

    Ter vergelijking België en Nederland (1 procent stijging in UK, 42 procent in België / 44 procent in Nederland)

    Ter vergelijking (2) in België wonen 11.697.557 mensen (1 januari 2023), in Nederland  17 938 053 (eind oktober 2023), in de UK 67.760.456 miljoen inwoners (oktober 2023).

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  5. 8 uren geleden, Eduard07 zei:

    De Britten hebben inmiddels dik spijt van de Brexit want er komen daar helemaal niet minder asielzoekers binnen en de EU (vooral Poolse) arbeidsmigranten zijn eruit geschopt zodat de NHS nu helemaal handen aan het bed tekort komt door de vergrijzing. En juist die grijsaards stemden massaal voor de Brexit!    

     

    Ik lees dat vaak, maar zijn daar eigenlijk cijfers van (opiniepeilingen of dergelijke ?)

     

    Heb je ook cijfers / bronnen van dat tweede (niet minder asielzoekers) of beweer je dat zo uit de losse pols ??

  6. Merci Tonski & Pionewbie.

     

    Heb het even via exporteren (en wifi - verzonden met gmail) uitgetest met een redelijk kleine chat en dat opende via kladblok.

     

    Voor de betreffende chat (historie van meer dan een jaar) gaat het om een veel omvangrijker bestand - foto's etc hoeven niet. Wellicht belandt dat in google drive vanwege de grootte. Welke programma gebruik ik daarna best om te ontzippen? De bedoeling is dat ik er ook in kan werken - dus stukken die nuttig zijn kopiëren etc

  7. Ik zou graag een volledige chatgeschiedenis met een bepaald persoon op de computer kunnen nalezen, scrolled makkelijker dan op een smartphone.

     

    Nu zie ik dat er twee methodes zijn, namelijk exporteren (als zip) of via whatsapp web. Dan vraag ik me af of bij het eerste de volledige conversatie weg is uit de smartphone? Of exporteer je een kopie? Is me niet helemaal duidelijk.

     

    Bij het tweede - via een laptop & whatsapp web. Kan je dan ook in de oude "berichten" of enkel in wat nieuw verschijnt?

  8. 3 uren geleden, boudeman zei:

    Nog even een mogelijk plan van Putin:

    - Europa kan toch niet zonder energielevering vanuit Rusland

    - het westen moet dan betalen in roebels (die het niet heeft)

     

     

    Je vergeet even dat er ook contracten zijn en dat de ene partij niet "zomaar" éénzijdig de modaliteiten van een contract kan wijzigen.

  9. Ik denk dat het voor de adverteerders belangrijker is hoeveel mensen het totale programma bekijken dan hoeveel mensen effectief hun reclame zien. Ook als je op de smartphone zit "hoor" je de boodschap meestal nog en pak je ze onbewust mee. Eén spotje komt dan ook meermaals terug in dezelfde uitzending.

     

     

  10. 22 uren geleden, snuggles123 zei:

    Gebruik al jaren kaspersky internet security en net zoals elke dag een update gehad .

     

     

    Idem dito hier, net nog een update gehad.

     

    Kaspersky opereert vanuit Londen, ze hebben er geen belang bij hun product te laten gebruiken door de Russische overheid, want dan kunnen ze er daarna evengoed voorgoed mee ophouden. Het is een miljoenenbusiness hé.

  11. Ik heb zowat zitten zoeken op internet, maar wat ik vind is niet echt wat ik zoek...

     

    Momenteel "stream" ik in mijn 5 jaar oude Peugeot 2008 via BT mijn favoriete DAB+ radio van mijn Samsung A52 naar de ingebouwde mediacel (met radio, gps, boordcomputer etc). Ben eigenlijk op zoek naar een meer permanente oplossing, maar wat ik vind zijn allemaal stick-achtige toestanden, waarbij je een antenne moet inbouwen enzovoort, wat redelijk duur is qua werkuren & onderdelen.

     

    Dus een iets goedkopere oplossing.

     

     

  12. Ben even een tijdje niet op het forum geweest, excuse me dus dat ik de 32 vorige pagina's niet gelezen heb.

     

    Maar ik vroeg me af, waarom staat er eigenlijk "voormalige USSR" gaat Oekraïne aanvallen ?

     

    Rusland is toch maar één onderdeeltje van de voormalige USSR. Of doen er nog andere landen van de voormalige Sovjet Unie mee aan deze schabouwelijke actie ?

  13. 4 uren geleden, Tonskidutch zei:

    Je kan na vooronderzoek gaan voor Vu+ of Dreambox met de specs die je minimaal nodig hebt en dus verwacht.

    Tja dan valt na het testen binnen zoveel dagen die bestelde af en je laat de andere komen. Allemaal oké binnen het niet goed geld terug concept.

     

    Leuk voor de volgende klant die dan een 2 of 3 maal door mensen als jij geteste en teruggestuurde box als nieuw in zijn winkelmandje krijgt. Of dacht je dat die webshops die geretourneerde boxen even in de kliko gaan gooien ?

  14. 9 uren geleden, minplus zei:

    Maar de mensen op de IC's zijn vrijwel of helemaal allemaal niet-gevaccineerden en bij de ziekenhuisopnamesheb je ook vrijwel alleen niet-gevaccineerden.

     

     

    Onlangs zijn er in een Belgisch WZC 7 bejaarden gestorven die 2x gevaccineerd waren. Blijkt dat de beschermingsgraad na drie maand behoorlijk afneemt (tegen de 60 procent). Die bewuste ouderlingen waren al in januari ingeënt en blijkbaar hadden ze niet voldoende antistoffen meer om hun te beschermen. Vandaar dat nu overwogen wordt om de meest kwetsbaren een derde boostervaccin te geven.

  15. 5 uren geleden, jeevanhoof zei:

    Als je mails op je pc staan dan hoef je niets te doen.

    Maak een extra account aan met de gegevens van je nieuw e-mail adres.

    Outlook gaat dan op beide plaatsen kijken of er mails klaar staan.

     

    Je oud e-mail adres moet nog vele maanden blijven bestaan.

    Mails die daar toekomen kan je nog steeds ontvangen als je het bestaand account niet verwijderd in office outlook.

     

    J(e kan wel geen mails meer verzenden vie je oud adres).

     

    mvg

     

    Staan inderdaad op zijn computer en dat nieuwe account heeft hij ook al.

    Denk niet dat hij dat oude email adres nog gaat gebruiken, hij is bezig met iedereen te verwittigen naar het nieuwe te sturen.

     

    In ieder geval, jeevanhoof & Psychosammie, allebei bedankt voor jullie advies :)

  16. Misschien een beetje een domme vraag, maar voor alle zekerheid...

     

    Mijn vader is overgestapt van een internet provider met mailadres naar eentje die geen mailadres aanbiedt. Hij heeft office en gebruikt een versie van Microsoft outlook, waar al zijn mails toekwamen. Nu verdwijnt dat oude mailadres en hij verwittigt zijn correspondenten hiervan.

     

    Wat hij zich afvraagt is of hij ook al de oude emails - het zijn er vele honderden, in mapjes enzoverder - moet doorsturen naar zijn nieuwe mailadres, of blijven die bewaard in zijn postvak outlook, ook als het oude mailadres niet meer bestaat??

  17. Het is in het Antwerpse hoor, Oostende is waar ik woon - in Antwerpen werk ik :)

     

    Intussen uitgeprobeerd, komen vlotjes binnen.

     

    Die Fransen komen sowieso ook perfect binnen, maar dan weer in Oostende. Alleen gaat de meeste van onze kijktijd naar de Britse zenders op de satelliet. Wat rest aan kijktijd is voor Netflix en het kabelaanbod.

  18. Bij het opruimen van de zolder nog een dvb-t stickje ontdekt dat ik never ever gebruikt heb. Nu weet ik dat het Waalse RTBF op zijn kanalen alle matchen van het EK uitzendt. Een vraagje aan de experten: in welke format zenden ze daar uit, is dat al dvb-t2 of nog altijd dvb-t ??

     

    Zou handig zijn - vermits ik bij goed weer in de tuin "home office" werk - om op een tweede laptop of zo met één oog de namiddagwedstrijden te volgen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...