Jump to content

pollegazon

Members
 • Content Count

  528
 • Joined

 • Last visited

About pollegazon

 • Rank
  Sat4all Freak

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Vlaamsche kust

Recent Profile Visitors

3,061 profile views
 1. Da's dweilen met de kraan open. Misschien moeten mensen maar gewoon de discipline opbrengen om de spullen (blikjes etc) die ze mee naar het strand brachten, na gebruik ook weer netjes mee naar huis (of een niet lege vuilbak) te nemen. Dat zou al veel oplossen.
 2. Zal heel interessant zijn om te zien wat ze gaan doen wanneer dit in een door buitenlandse toeristen bezochte badplaats/stad gaat zijn.
 3. Ik weet niet hoe het er in Nederland aan toe gaat, maar in Vlaanderen is een "peiling" bij 800 mensen wel normaal qua omvang. Ter vergelijking - hoofditem in het VTM Nieuws van vanavond, 19u. De grote politieke peiling (die ze om de drie maand doen) van VTM en HLN werd gehouden bij 951 Vlamingen, iets meer qua ondervraagden, maar dan ook een onderwerp dat qua belang 10 x groter is, met name hoe de kiezer zou stemmen als het NU verkiezingen zouden zijn. De Grote Peiling werd tussen woensdag 10 en maandag 15 juni 2020 online afgenomen door Ipsos, bij 2.517 Belgen van 18 jaar en ouder. Er werden 951 Vlamingen, 986 Walen en 580 Brusselaars bevraagd. De maximale foutenmarge bedraagt 3,2 procent in Vlaanderen, 3,1 procent in Wallonië en 4,1 procent in Brussel. https://www.hln.be/nieuws/binnenland/grote-peiling-vlaams-belang-blijft-afgetekend-de-grootste-sp-a-klimt-naar-derde-plaats~afe6e357/
 4. We hebben de afgelopen maanden meer naar tv en video gekeken en gaan dat ook blijven doen. Dat blijkt uit een onderzoek van YUGO Telenet bij 800 Vlamingen tussen 18 en 54 jaar. Videoplatformen hebben flink garen gesponnen bij de lockdown. Eén op de vijf Vlamingen nam sinds half maart een abonnement op Netflix. Tegelijk profiteerden ook de traditionele zenders met hun gratis digitale aanbod, waarbij VTM GO het vaakst werd genoemd. Bij de apps is TikTok de grote winnaar. Bron: HLN
 5. Misschien komt het niet zozeer door het goedbedoelde idee - wat toe te juichen is - maar door de negatieve connotatie die het woord VIP oproept ??
 6. China heeft overigens vorige maand zijn manier van tellen aangepast. Wie positief test maar geen symptomen heeft, wordt niet meer opgenomen in de statistiek "nieuwe gevallen". Als bijvoorbeeld Belgë zo zou tellen, hadden "wij" minder dan 30 000 cases.
 7. V.I.P. lijkt natuurlijk ook heel hard op R.I.P. 😍
 8. Ik weet niet hoe het met VOL zat, maar dit abonnement is blijkbaar maandelijks opzegbaar.
 9. TV Vlaanderen maakt nu ook haar app beschikbaar voor niet abonnees, voor een prijs van 9,95 euro per maand. https://www.tv-vlaanderen.be/tv-via-internet/abonnementen/app-tv-light/
 10. Op papier. Als je in pakweg Vlaanderen woont en paypal én een vpn gebruikt, lukt dat ook hoor. Alleen - wie zit er in Vlaanderen te wachten op NLziet Wat die illegale toestanden van het bericht in de Telegraaf betreft, hebben ze ook "de Chinezen" aangepakt die open en bloot op hun A-sites adverteren voor hun illegale ip handeltjes, want ik vermoed dat daar de meeste abonnementen vandaan komen. Of is het weer "we pakken de abonnees, want we geraken niet aan de opzetters van het handeltje" - zoals dat vaak gebeurt met de hackers uit Rusland e.d.
 11. Misschien hebben ze daar (nog) geen vaccin, maar in ieder geval iets anders. Het kan toch niet enkel door de app en mondkapjes zijn dat ze daar zo weinig corona slachtoffers tellen, gezien de miljarden Chineesjes die daar zo opeen gepakt rondlopen. Wellicht gebruiken ze (zonder dat ze het weten) de halve bevolking als proefkonijnen.
 12. Best maar een tijdje uitstellen, dat wintersporten Onlangs de pano-reportage gezien op VRT en van de eerste 23 officiële corona-patiënten in België kwamen er 13 uit één en hetzelfde hotel in Noord-Italië, in de krokusvakantie. En uiteraard moesten ze na terugkeer niet in quarantaine. Leuke foto trouwens, Dr Z.
 13. Ik vraag me af hoe die Aziaten (Chinezen, Japanners...) dat doen, die lopen al jàren en bloc met mondmaskertjes rond. En de chirurgen in ziekenhuizen, de tandartsen en al dergelijke beroepen die ook in niet-corona tijden voor hun werk constant een mondkapje dragen ?
 14. Niks fijn. Dat ze (de overheid) dit toestaan is misdadig. Je kunt niet enerzijds mensen maanden in lockdown houden (zoals in België) en "eisen" dat ze niet meer dan vier (vorige week nog) of tien (nieuwe regels) contacten hebben, om dan zoals in Brussel 10 000 gezellig een middagje bij elkaar te laten staan. Zeker niet als deze week nog overal te lezen stond dat de twee laatste Europese voetbaltoppers in maart (o.m. de Manchester derby) tot tientallen extra corona doden hebben geleid. Mondmasker of niet, massabijeenkomsten mogen en kunnen niet, ook niet als het voor een "goede zaak" is. Maar ja, België is niet zo zwaar getroffen (sarcasme), dus wij kunnen ons dit wel permitteren.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy