Ga naar inhoud

pollegazon

Leden
 • Aantal items

  358
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over pollegazon

 • Titel
  Sat4all Fan

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Antwerpen

Recente bezoekers van dit profiel

2632 profielweergaven
 1. Het signaal daarvan is ook niet echt super en ik vermoed dat in dat geval het sociaal abonnement vervalt? Zoals eerder aangegeven zou het rusthuis of de (kinderen van de) bewoners beter een (kleine) investering doen in nieuwe tv's - met ci+ vind je die al vanaf 150 euro voor de kleinere modellen (tot 32 inch?). Dan volstaat de digibox of de ci+ module en kunnen ze rustig aan 9,95 euro blijven verder kijken, ook naar zes. https://www.televisies.nl/vergelijken/televisies-met-geschikt-voor-ci-plus-module/
 2. Ik ga toevallig volgende week bij iemand langs in het rusthuis, dus kan het dan even voor je testen - want de opstelling is daar hetzelfde als bij uw familielid. Overigens is CI+ heel makkelijk in gebruik. In tv steken en wachten tot hij connectie maakt (duurt 15 seconden of zoiets), daarna gaan de zenders gewoon open. Enkel als het een splinternieuwe kaart is, kan de activatie een half uur duren. Voor telenet maakt het overigens niet uit op wiens naam de module staat, zolang het maar een Telenet-klant is.
 3. Digibox is vrij nutteloos, vermits je er niet mee kan opnemen. Dan ben je toch beter af met de éénmalige aankoop van de CI+ module. Dan heb je alle kanalen in de hoogste kwaliteit, moet je geen abonnement (buiten die 18,22 euro) betalen en vooral vermijd je de maandelijkse kosten van een huurdigibox (5 euro) of huurdigicorder (9,9 euro).
 4. En de rest in heel povere SD-kwaliteit. Nu is de vraag of voor het overgrote deel van die kijkers (indien ze géén stokoud oud tv-toestel hebben) de CI+ module van telenet niet de eenvoudigste (en goedkoopste) oplossing is. Géén extra abonnementskosten en toch ALLE beschikbare zenders in de hoogst mogelijke kwaliteit. Kostprijs tussen 30 euro (2de hands sites) en 69 euro (nieuw in winkel).
 5. Dat is - zij het in beperkte mate - ook zo bij het premium kanaal play sports van Telenet. Hier krijg je reclame voor gokkantoren, bier (de sponsor van de league) en heel soms nog eens iets anders. Nochtans betaal je 19 (als je drie producten afneemt) of 29 euro voor het "beperkte" voetbalaanbod (veel in weekend, door de week vooral herhalingen).
 6. "mogelijk" verlaagd - staat er Een quote van iemand op een ander forum. Bericht van Tadaam support. TV gebruik telt mee in de datapot van 300 GB. 'Het TV gebruikt telt mee in de datapot van 300GB. Een avond TV kijken (3u) is ongeveer 6Gig => op 1 maand is dit dus 180GB.'
 7. Blij dat het prima voor jou werkt. Toch wat vraagjes: -Op hoeveel toestellen werd er gelijktijdig tv gekeken en gaf dat iets aan de snelheid? -Heb je al diensten als netflix uitgeprobeerd en wat geeft dit in 4K qua beeld/verbruik data? -Gaat over het Telenet/Base netwerk, niet meteen bekend staand als meest stabiele. Heb je het zélf al op andere locaties dan je eigen woning uitgeprobeerd?
 8. Toch even goed opletten. HLN schrijft... Met Tadaam biedt Telenet de flexibiliteit waar de kabelknippers om vragen: het is een aanbod zonder datalimiet en open om te gebruiken naast Netflix of andere streamingdiensten, zonder opgedrongen decoder. Terwijl er wel degelijk een limiet is van 300 GB. Staat in de voorwaarden... "Concreet betekent dit dat van zodra je internetverbruik meer dan 300GB bedraagt in de lopende periode dan kan het zijn dat we je snelheid terugbrengen naar 5Mbps, hetgeen nog ruimschoots voldoende is om op een kwalitatieve wijze TV te kijken met TADAAM. Desalniettemin zullen we dus enkel ingrijpen indien we merken dat andere TADAAM-klanten hinder ondervinden bij het gebruiken van hun dienst. Je volume blijft onbeperkt."
 9. Natuurlijk antwoorden die niet. VIER is via via eigendom van Telenet en dat is een kabelprovider. Als je weet dat ze (Telenet dus) hun "kabelconcurrent" Orange op allerlei manieren het leven zuur maken, zullen ze dat beslist ook doen met een satellietprovider.
 10. Is in het buitenland enkel beschikbaar als je opteert om te kijken via de satelliet. Enkel een abonnement op VOL of BOMVOL lukt (net zoals bij NLziet) niet vanuit Vlaanderen en dus wellicht ook vanuit de rest van Europa.
 11. Om even Jean-Claude te citeren "nou nou nou..." Hier wat cijfers uit 2017. https://www.apache.be/2017/04/21/vrt-moet-bekend-maken-hoeveel-het-voor-de-koers-betaalt/?sh=5881b01aa411a3ae02757-1883863357
 12. De VRT wordt gefinancierd met belastingsgeld, daar betalen ook mensen aan mee die nooit TV - laat staan VRT - kijken. https://www.vrt.be/nl/over-de-vrt/financien/inkomsten/
 13. En als je echt enkel BVN wil kijken, kan dat ook gewoon via internet (laptop, tablet, chromecast... - whatever). https://www.bvn.tv/bvnlive/
 14. pollegazon

  gevraagd videoland

  Beste Johan. Installeer gewoon Kodi op een tablet of gsm, zoek naar een goeie filmaddon en je kunt deze reeks in één keer uitzien. Alles wat je hiervoor moet doen is 5' googlen naar hoe je dit doet en dan heb je 5' nodig om het uit te voeren. Een kind van 6 kan het, wedden dat jij het ook kunt? Nadat je de reeks erdoor hebt gedraaid, gooi je de boel er weer af en dan stopt het gezeur
 15. Vraag me af of je op die smart tv - als je alle instellingen op Nederland zet - nog wel de interactiviteit met Telenet behoudt? TS kijkt nl ook tv via een ci + module van Telenet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid