Ga naar inhoud


Petrojan

Lid
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Petrojan

  1. 2 uren geleden, Petrojan zei:

    Vandaag heb ik de draaibare schotel op de camping geĆÆnstalleerd, ingesteld op de Hotbird en Astraā€™s 1,2 en 3. De signaalsterkte en de kwaliteit zijn prima en de fta-kanalen komen uitstekend door. Ik kan de Canal digitaal card niet opnieuw online en via sms activeren, we hebben een oranje smartcard, die het thuis met een cam-module in de tv voor alle kanalen prima doet, helaas op de Vantage HD 8000S zijn de Canal Digitaal gecodeerd. Volgens mij can er geen cam-module ingevoerd worden.

    Is het nu einde oefening?? Graag suggesties en/of oplossingen, alvast bedankt.

    Ā 

    Ā 

    11 minuten geleden, Penthe zei:

    Volgens deze foto wel, klep aan de voorkant naarbeneden trekken en de cam kan er dan aan de rechterkant in.

    Ā 

    719931ba4ac00d53912034861ac50e92--mmf350x350.jpg.9c06f5493d5df3b0101969f9e761ddc6.jpg

    Ā 

    vantage-hd-8000s-01-big.jpg.77ce6fd490cc37028bf81ea01fc17ca3.jpg

    Ā 

  2. Vandaag heb ik de draaibare schotel op de camping geĆÆnstalleerd, ingesteld op de Hotbird en Astraā€™s 1,2 en 3. De signaalsterkte en de kwaliteit zijn prima en de fta-kanalen komen uitstekend door. Ik kan de Canal digitaal card niet opnieuw online en via sms activeren, we hebben een oranje smartcard, die het thuis met een cam-module in de tv voor alle kanalen prima doet, helaas op de Vantage HD 8000S zijn de Canal Digitaal gecodeerd. Volgens mij can er geen cam-module ingevoerd worden.

    Is het nu einde oefening?? Graag suggesties en/of oplossingen, alvast bedankt.

    Ā 

  3. 18 uren geleden, HG5812 zei:

    Hallo.

    Ga naar hoofdmenu>instellingen>antenneinstellingen.

    Kies bij pos.1 motorantenne

    Kies dan configuratie - verder.

    Je komt dan in het menu waar je oost/west begrenzing kunt instellen.

    Daar kun je ook Geo positie aan/uit zetten cq. instellen.

    Vervolgens kun je daar ook de satellieten toevoegen (nieuwe satelliet)

    Goede morgen, dit is ā€˜m dus, de oplossing šŸ‘šŸ‘Œ, het was heel even proberen, maar het systeem draait!

    Nu alleen nog uitvissen hoe ik de rotor terug kan krijgen op de referentie positie.Ā 
    Bedankt voor deze snelle tip!! Dat geldt overigens ook voor alle andere suggestie- en tip aandragers.

  4. 1 uur geleden, ceesv zei:

    Dan zal je ingegeven positie waar jouw ontvanger zich bevindt, niet juist ingegeven zijn in het usuals menu.

    Ā 

    Heeft die ontvanger wel usals?

    Bij de specs staat alleen diseqc 1.2

    Daar ben ik eerlijk gezegd, domweg van uitgegaan šŸ„“.Ā De ontvanger heeft eerder gedraaid met een Visiosat met 4 lnbā€™s, maar nu hebben we een tv met ingebouwde sat-ontvanger, de Technisat is dus over, vandaar dat ik ā€˜m aan een draaibare schotel wil verbinden.

  5. 1 uur geleden, HG5812 zei:

    HalloĀ 

    Instellen doe je met de optie motorantenne.

    Bedankt, dat had ik al ontdekt, moet dat dan per satelliet ingevoerd worden en waar vind ik dan de optieā€USALSā€? Het vreemde is, dat de schotel meldt dat naar 19,2 gedraaid wordt, maar in werkelijkheid naar de 28,5 gedraaid wordt, ik zie vast en zeker iets heel simpels over het hoofd šŸ„“

  6. Bedankt voor de vlotte reactie. ā€œDat moet niet zo moeilijk zijnā€, dat dacht ik ook, schotel is 100% goed uitgericht en mbv een andere tuner gecontroleerd, alle 4 satellieten geven dan prima beeld, de schotel heb ik weer teruggesteld op de referentie, en daarna de Technisat aangesloten, het punt is dat ik nergens USALS in kan stellen, ik kan Ā dus ook onze eigen gps-locatie niet instellen.

    Ik heb ook geen idee waar dat in te stellen is. We gaan gewoon door met proberen.

    Ā 

  7. Is er iemand die mij kan vertellen of helpen hoe ik op onze Technisat Digit ISIO S2, vier satellieten (19,2 Astra, 23,5 Astra, 28,5 Astra en 13,0 Hotbird) kan toevoegen? We hebben een Selfsat H30D met daaraan de Stab Selfsat HH90. Volgens mij heb ik geen enkele mogelijkheid niet geprobeerd en het heeft me uren van "vogelen" gekost, steeds zonder resultaat. Bij de "good-old" Vantage, de kleine rode SAB en de Amiko lukte dat prima, maar bij de Technisat kan ik het niet voor mekaar krijgen. Een stap-voor-stap procedure is zeer welkom, ik wil de Technisat ook wel opsturen of, als het in de buurt van 7683 is, ook wel komen brengen, het mag ook bij mij thuis geregeld worden, in principe zijn alle opties open. Alvast bedankt voor de eventuele reactie(s?).

  8. Het irriteert me mateloos, de "good old Vantage" en zelfs het kleine "Sabje" lieten zich vrij eenvoudig inpassen in het draaibare multisat systeem;Ā  ik doe beslist iets verkeerd of ik vergeet iets, de Technisat is meerdere keren opnieuw ingesteld, Astra 1,2,3 en de Hotbird ingesteld, maar het lukt me niet om bv. simpel te schakelen van NPO1 naar Das Erste, Rai Uno en de BBC. Kan iemand me op een Jip & Janneke manier laten weten wat gedaan moet worden om de kanalen op de verschillende satellieten werkend op te slaan? Het liefst op volgorde: doe eerst dit , doe dan dat, dan zus en vervolgens....Het leek me in eerste instantie niet moeilijk, maar na vele uurtjes vruchteloos pluizen en puzzelen buiten en in de garage, weet ik het echt niet meer.Ā šŸ˜ 

  9. 6 uren geleden, D-box zei:

    Ā 

    Waarom? ik heb mijn Stab Italia gewoon toendertijd als nul-punt ingesteld op de Sirius (heet nu Astra 4A) op 4,8E, ik gaf gewoon de parameters in van een FTA-zender; vervolgens even klooien dat je het beste signaal had, daarna naar zover mogelijk naar oost, ook even klooien totdat je het beste signaal hebt, vervolgens naar zover mogelijk naar rechts, ook weer even klooien totdat je het beste signaal hebt; als je nul-punt gewoon op 4,8E hebt gezekerd en je voert dit uit heb je geen probleem.

    Ā 

    Echter wat anders: Ik weet niet naar welke landen je op vacantie gaat, maar misschien moet je dan alles opnieuw afstellen.

    Ā 

    Bedankt voor de suggestie, je moet dan idd de gegevens op rotor en schotel opnieuw instellen, ik zou natuurlijk ook m'n kleine SAB-je als reserve kunnen meenemen en daarmee het referentiepunt in kunnen laten stellenĀ šŸ˜‰

  10. 14 minuten geleden, ceesv zei:

    Een rotor meenemen op vakantie betekent dat je elke keer de mast 100% verticaal moet plaatsen en de antenne voor jouw locatie van dat moment op het zuiden moet uitrichten.

    Verder moet je elke keer de usuals gegevens opnieuw ingeven.

    Ook zal je elke keer de elevatie van de schotel moeten aanpassen aan je locatie waar je op vakantie bent.

    Ā 

    Ik heb zo mijn bedenkingen of je van je vakantie gaat genieten.

    Een paar jaar geleden hebben we een op sat4all al een item gehad over multisat op vakantie, daarin heb ik laten zien, dat het uitrichten best wel meevalt, als je tenminste een goede waterpas gebruikt, samen met een kompas (of een kompas app) en een stabiele driepoot. Sindsdien hebben we het systeem meegehad en gebruikt in NL, ItaliĆ« en Oostenrijk. Het is idd even een "dingetje", je kunt thuis de geografischeĀ gegevens van de vakantielocatie al invoeren in de tuner en de elevatie van schotel en rotor aanpassen. Ik kon de discussie van een paar jaar geleden niet meer terugvinden, maar de toen verstrekte info heeft ertoe bijgedragen dat het geheel best wel goed te doen was. Bovendien was voor mij het uitrichten en fine-tunen ook al vakantie.

    Winter Ehrwald.JPG

  11. Helemaal niet!!

    Dit is de grote Selfsat, die is, nu we geen grotere caravanreizen meer gaan maken, overbodig; we gaan de kleine Selfsat meenemen, die is, samen met de rotor,Ā veel lichter en handzamerĀ om mee te nemen en in NL en binnen een redelijke straal daarbuiten, voldoende voor een goede ontvangst.

    We gaan vol goede moed verder met de Technisat i.c.m. de kleine Selfsat H30.

  12. Het is een originele Selfsat H50D met 1 coax aansluiting, samen met een Stab HH90 rotor.
    We hebben deze combinatie 2 jaar gebruikt als multisat-installatie tijdens onze (buitenland)vakanties.
    De ā€œzonnepaneel-stickerā€ is later aangebracht, omdat we het grote witte vlak niet mooi vonden. De prijs is ā‚¬ 200,-
    Mocht u serieus geĆÆnteresseerd zijn, dan wil ik ā€˜m thuis met alle plezier demonstreren.
    Gezien de afmetingen en het gewicht, is verzenden nauwelijks een optie.

    U kunt ook reageren via derksenj@outlook.com

    03E30779-363A-4030-8D09-24952B07DC97.jpeg

    FB640F37-4F9B-4E71-8B4C-D2ABD07C9AB1.jpeg

  13. Hallo,

    BedanktĀ voor de reactieĀ šŸ‘, ik zal 'm terugzetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw beginnen, er is behoorlijk gerommeld in de menu's.

    Bij onze vorige tuners (een Vantage en een SAB) kon ik voorafgaand aan alle instellingen, de rotor naarĀ het referentiepunt op 180 gradenĀ Zuid zetten en vandaar uit de diverse satellieten invoeren,Ā  Astra 1,2 & 3 en de Hotbird, het is de bedoeling om de set mee te nemen op vakantie.

    We gaan voor een hernieuwde poging.

    Nogmaals bedankt voor het meedenken, tips van iedereen blijven van harte welkom.

  14. 1 uur terug, HG5812 zei:

    Hallo.

    Ā 

    Dat ging even te snel.

    Vergeet het bovenstaande.

    Ga naar het menu "antenne instellingen"

    Kies bij satellietĀ voor "Motorantenne"

    Volg daarna het menu

    Ā 

    Bedankt voor de tip, gaat helaas niet helemaal op šŸ„“, het werkt prima bij 1 sat, maar ik moet er nog 3 bij plaatsen, als ikĀ 2 vertel dat er een motorantenne komt, dan verdwijnt sat 1, hetzelfde geldt voor sat 3 en sat 4. M.a.w. voor Ā Astra 1 wil het prima, maar bij Astra 3, Astra 2 en de Hotbird kom ik niet verder, ik heb keurig de lengte-en breedtegraad ingevoerd, maar ik kom (nog?) niet verder.

    Wordt ongetwijfeld vervolgd šŸ˜Š

  15. Heeft iemand enig idee hoe ik in de USALS instellingenĀ  van onzeĀ Technisat Digit Iso S2 kan komen, hij is/wordt verbonden aan een STAB HH90, het lukt me met geen mogelijkheid; deĀ Technisat Digit Iso S2 was eerst verbonden aan een "gewone"schotel met 4 lnb's, maar ik wil 'm nu draaibaar maken m.b.v. de STAB rotor aan een vlak-antenne. Iedere hulp is welkom.

    Ā 

  16. In de setup van de sattuner kun je bij de usals instellingen de schotel naar 180 zuid laten terugkeren (in de camping SAB: menu---installatie---satelliet installatie---positioner USALS---ga naar referentie, d.i. 180 zuid. Anders draait de rotor terug naar de laatst gekozen sat-positie, in uw geval dus waarschijnlijk een satelliet op 23,5 Oost. Ik moet dat ook telkens doen als ik de camping set opberg, eerst de schotel naar het rotor referentiepunt laten draaien en dan meteen de tuner uitzetten, anders draait het hele zaakje meteen weer naar de laatst gekozen satellietpositie.

  17. Op de fotoā€™s zie ik dat je voor de grote Selfsat de hh90s-versie (versie f204524)Ā gebruikt die eigenlijk bedoeld is voor de kleine Selfsat , die had ik eerst ook, maar die vond ik voor de nogal zware hh50 eigenlijk te licht, het oogde niet stevig, ik gebruik die versie van de hh90 (versie f204510) nu voor de kleine Selfsat, voor de grote Selfsat gebruik ik nu de andere versie van de hh90; op ā€œwww.stab-italia.com/categoria.php?id=11ā€Ā staan de beide onderaan deze pagina de tweeĀ hh90 versies. De technische specificaties van de beide versies geven ook aan dat zeĀ voor een andere gewichtcategorie bedoeld zijn

    Ā 

    E49DA06A-8B56-4974-A5CA-A89864ED621D.jpeg

    7D463A41-DA69-4685-A803-E3BD4653B36E.jpeg

  18. 1 uur terug, Sprietje zei:

    Met de kleine of de grote antenne?

    Ā 

    Met allebei, zowel in NL als in šŸ‡¦šŸ‡¹, de kleine voldeed ook (toen nog zonder rotor) bij VenetiĆ«, we hebben de HH50 aangeschaft om ook in Zweden ontvangst te hebben, dat hopen we a.s. zomer te ontdekken.

    Op 1-1-2020 om 11:37, Sprietje zei:

    vlakantenne sticker.png

    Ā 

    vlakantenne sticker HD50.png

    Ā 

  19. Op 31-12-2019 om 23:30, Gast Jacob71 zei:

    Hoi mannen, dank voor reacties!

    Ā 

    Ja ik heb precies nog zicht op de 19 23 en 28 dat zou moeten lukken.

    Ā 

    Ik weet genoeg dank u wel!

    Met een rotor erbij, bv de stab hh90 heb ik een prima ontvangst van de 13, 19, 23 en 28.

  20. Op het gevaar af een onnozele vraag te stellen: wordt bij het uitrichten van de schotel deĀ geografische of de magnetische noord/zuid richtingĀ gebruikt, dit omdat de magnetische Noordpool in de laatste paar jaren steeds verder van plaats verandert, of maakt het geen verschil ? Met het kompas wordt uiteraard het magnetische noorden/zuidenĀ gebruikt, maar juist die locatiewijziging zou een mogelijk probleem kunnen opleveren m.b.t. de nauwkeurigheid van het uitrichten

Ɨ
Ɨ
  • Nieuwe aanmaken...