Jump to content

Petrojan

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

About Petrojan

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Twente
 • Interesses
  Computers & netwerk, oudere druklampen zoals Petromax, Geniol etc., satelliet info, caravannen.

Recent Profile Visitors

506 profile views
 1. Heeft iemand toevallig nog een handleiding voor de SAB V091 satfinder? Ik moet 'm opnieuw instellen, vandaar de vraag.
 2. Op de foto’s zie ik dat je voor de grote Selfsat de hh90s-versie (versie f204524) gebruikt die eigenlijk bedoeld is voor de kleine Selfsat , die had ik eerst ook, maar die vond ik voor de nogal zware hh50 eigenlijk te licht, het oogde niet stevig, ik gebruik die versie van de hh90 (versie f204510) nu voor de kleine Selfsat, voor de grote Selfsat gebruik ik nu de andere versie van de hh90; op “www.stab-italia.com/categoria.php?id=11” staan de beide onderaan deze pagina de twee hh90 versies. De technische specificaties van de beide versies geven ook aan dat ze voor een andere gewichtcategorie bedoeld zijn
 3. Als je zo’n sticker aanbrengt, dan wordt de schotel ‘s zomers nogal warm, ik heb geen idee of en welke invloed dat heeft op de ontvangstkwaliteit, bovendien gaat de schotel een beetje opbollen.
 4. Met allebei, zowel in NL als in 🇦🇹, de kleine voldeed ook (toen nog zonder rotor) bij Venetië, we hebben de HH50 aangeschaft om ook in Zweden ontvangst te hebben, dat hopen we a.s. zomer te ontdekken.
 5. Met een rotor erbij, bv de stab hh90 heb ik een prima ontvangst van de 13, 19, 23 en 28.
 6. Weet iemand of bestickering op de selfsat invloed heeft op de ontvangstkwaliteit? Waarschijnlijk had ik (mezelf) deze vraag moeten stellen voordat ik de bestickering aanbracht, maar ik vond het witte vlak wel erg opvallend, groot en wit; bovendien wordt nu het oppervlak 's zomers nogal warm.

  Selfsat.jpg

 7. Op het gevaar af een onnozele vraag te stellen: wordt bij het uitrichten van de schotel de geografische of de magnetische noord/zuid richting gebruikt, dit omdat de magnetische Noordpool in de laatste paar jaren steeds verder van plaats verandert, of maakt het geen verschil ? Met het kompas wordt uiteraard het magnetische noorden/zuiden gebruikt, maar juist die locatiewijziging zou een mogelijk probleem kunnen opleveren m.b.t. de nauwkeurigheid van het uitrichten
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy