Jump to content

reynaertdevos

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by reynaertdevos

 1. Henkcb, ter informatie, Ik kijk in Alanya naar Astra 3 TVVlaanderen met een offsetschotel van 82cm hoog en  78cm breed. LNB Inverto ultra black en ontvanger M7SAT801. (Schotel is draaibaar voor Turksat, Astra 3, Astra 1, Hotbird, Eutelsat9, maar dit doet hier niets ter zake.). Wegens corona ben ik al maanden in België. 

 2. Sprietje, zoals in het filmpje staat de schotel goed. Ik heb ze zo geplaatst mbv de sunoutagetabel van Jens T. Satre.  Op het tijdstip van de sunoutage staat ze volledig in de zon met nog overschot voor en achter. Zo heb ik ze achtergelaten begin juli na een complete lockdown (voor 65plussers) van 3 maanden.  Tot wanneer?

  P.S. Ik was een complete leek voor ik hier aan begon en alles geleerd hier op dit forum.  

 3. Ik heb ook een omgekeerde schotel met motor in Alanya (TR). Zie foto’s.

  Motor gemonteerd op een haakse muurbeugel zodat de bevestigingspijp horizontaal staat. Zelfgemaakte voet gelijkgezet met de voegen van de vloer (referentielijn). Beugel bijgesteld tot exact horizontaal. Vervolgens de motor met schotel bevestigd. Latitude 36° ingesteld op de motor. Dan de beugel uitgericht naar het zuiden met behulp van de sunoutagetabel van Jens Satre. Zo de schotel met motor gericht naar Astra 5B op 31°47’ (mijn longitude is 32°02’13"). Dan de elevatie ingesteld voor Astra 5B met behulp van een eenvoudige satelietzoeker(beeper).

  Vervolgens op de ontvanger de schotel zachtjesaan verdraaid tot er ontvangst was van Astra3 en positie opgeslagen.  Opgepast aangezien de motor andersom staat wordt oost west en west wordt oost.  Hetzelfde gedaan voor Astra1, Hotbird en Eutelsat 9.

  Op deze manier had ik al van de eerste keer goede ontvangst van de vier staellieten. Nog geprobeerd te fijntunen mbh van SF500-toestelletje maar dit bracht nog weinig of niks meer op. Zo heb ik zonder enige berekening het systeem ingesteld, er staat trouwens geen schaalverdeling op de schotel.

  Mijn materiaal : haakse muurbeugel op zelfgemaakte voet, motor Amiko DM3800, schotel 80cm (82 op 78) merk Neta, Lnb Inverto black ultra, ontvanger M7SAT801, een waterpas, een eenvoudig beepertje en een SF500 satfinder.

  DSCF5916.JPG

  DSCF5917.JPG

  • Like 2
 4. Ik heb mij altijd al afgevraagd hoe ze zo'n grillige vorm van footprint voor elkaar krijgen. Ik zou denken dat een stralenbundel vanuit 1 punt kegelvormig is en dus een cirkel(ellips) vorm achterlaat.??

  • Like 1
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.