Jump to content

DrNukey

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About DrNukey

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Bommelerwaard

Recent Profile Visitors

178 profile views
 1. DrNukey

  DrNukey

 2. Niet in NL dus?
 3. Ik las dit in vu-plus support: https://wiki.vuplus-support.org/index.php?title=Tunerkonfiguration_Vu%2B_Duo_4K_(SE)_mit_zwei_DVB-S2X_FBC_Dual_Tuner#zwei_Kabel_vom_LNB_oder_Multischalter_.28zwei_Satpositionen.29 Net zo ingesteld en nu kan ik meerdere kanalen tegelijk opnemen en kijken.
 4. Weet iemand of Canal Digitaal ergens 4K beeld uitzendt? Ik zag wel een NASA 4K kanaal maar dat zit helaas op Hotbird, niet op ASTRA.
 5. Maar dan moet je weer kabels bijtrekken?
 6. Ik heb maar twee koppen op de schotel. Dus dan zou het ten koste gaan van de extra lijn op de VU+DUO4 waardoor meerdere programma's tegelijk opnemen weer problematisch wordt, neem ik aan. Ik heb even naar die Unicable oplossing gezocht op internet, zoals Tonskidutch dat voorstelde. Ik begrijp dat je zo'n kastje dan aan de schotelkant installeert en daarmee meerdere virtuele lijnen naar je kast kan laten lopen over 1 kabel? Dat scheelt me dan extra LNB's op de schotel en kabel trekken?
 7. Dat zei CD ook toen ik ze gisteren het probleem voorlegde. Deze TV kan dat. Probleem is dat ik hier in het buitengebied zit en via een T-Mobile 4G voor Thuis aan internet gekoppeld ben. Samen met kijken naar Netflix kijken gaat me dat veel data kosten. Ik heb nu een limiet van 500 GB per maand en ga daar vast overheen komen als ik alle TV daar overheen laat lopen.
 8. Ik heb een vriendin die zwaar gebruik maakt van de mogelijkheid opnames te maken en daardoor vaak voorkomt dat ik via een OpenPLI stream een programma bekijk op mijn PC. Ze heeft vaak 1-2 opnames tegelijk lopen en zit tegelijk live te kijken. Als dat laatste op de TV gaat ipv de settopbox, verhoog ik mijn kans om er tussen te komen.
 9. Nog een vraagje bij deze configuratie: De VU+ heeft ook uitgangen voor de coax. Die heb ik nu aangesloten op de TV. Wordt het signaal zo door de VU+DUO ongecodeerd doorgestuurd of heb ik een tweede CD CI+/kaart nodig in de TV (denk het wel). Zou leuk zijn de opnames via de DUO te kunnen doen en het kijken naar een kanaal via de tuners in de TV.
 10. In mijn DUO2 werk(te) ik met alleen de kaart, geen CI. In de TV moest dat wel, die heeft geen kaartslot, alleen CI. Ik heb nu de DUO4 besteld, komt morgen. Ik neem aan dat die ook een kaartslot heeft? En dan wordt het dus kaart+oscam+twee coax ingangen en moet ik tot 8 kanalen tegelijk kunnen gebruiken?
 11. Wow! De tijd heeft niet stilgestaan! Dan ga ik die VU+ Duo 4K SE (met twee tuners) maar eens aanschaffen. Hardstikke bedankt, mensen!
 12. Ik zie op dat de VU+ Duo 4K SE twee tuners met elk twee zenders aankan en de Ultimo 3. Houdt dat in dat de 4K SE 3 kanalen tegelijk kan opnemen terwijl er op 1 gekeken wordt? Dat is me op de DUO2 nog nooit gelukt.
 13. In de VU+DUO2 ging het dus wel. Zelfs twee kanalen tegelijk opnemen en tegelijk een (beperkte selectie) kijken. Dan maar terug naar good old VU+DUO2. Jammer. Maar zoveel 4K satellietkanalen zijn er sowieso nog niet. Ik heb er maar twee (FTA) kunnen vinden in de CD lijst en die zitten niet eens op de Astra sats. Er is een VU+DUO2 die wel 4K aankan, toch?
 14. Het type is 65OLED984 die wel degelijk een dubbele satelliettuner heeft. Het is een 4K TV, vandaar dat ik liever de TV de satellietkanalen laat ontvangen (die hopelijk binnenkort ook steeds meer 4K worden) dan verder te gaan met de VU+DUO2, die geen 4K ondersteunt. Daarnaast zou ik het zonde vinden om de mogelijkheden van de TV niet te gebruiken, waarvoor je per slot van rekening voor hebt betaald ;). Gebruiksaanwijzing TV op https://www.download.p4c.philips.com/files/6/65oled984_12/65oled984_12_dfu_nld.pdf
 15. Ik heb pas een 65" Philips OLED 98 TV aangeschaft. Die heeft twee LNB's waarop ik een DUO schotel heb aangesloten. Deze antenne was eerst aangesloten op een VU+DUO2 en daarop werkte tegelijk een zender bekijken en twee andere kanalen opnemen Bij de nieuwe TV krijg ik dat tot nou toe niet voor elkaar. Weet iemand hoe ik op deze TV kan zien of de signalen op beide aansluitingen OK zijn? Weet iemand misschien een andere reden waarom dat tegelijk opnemen en kijken niet werkt?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.