Jump to content

mebo870

Members
 • Content Count

  1,771
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About mebo870

 • Rank
  Sat4all Fan
 • Birthday 03/23/1959

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Latitude: 51.04° Longitude: 3.86°
 • Interesses
  Satelliet en schotels, buizen radio's, radio maken.

Recent Profile Visitors

42,190 profile views
 1. mebo870

  uitlijnen

  Zoiets dus, ik vrees dat er nog wel wat meer mis zal zijn met je coaxkabel. Verbazend dat je met zulke constructie nog ontvangst had.
 2. Ha, maar dat is normaal, tuners C,D,E,F,G,H zijn virtuele tuners. Laat me even uitleggen Tuners A en B zijn de master tuners Elk van die tuners kan slechts een kwadrant van de band aanspreken (er zijn er 4) Als bijvoorbeeld tuner A, de Astra 23.5 selecteert en daarop de hoge band/verticaal aanspreekt, voor bijv; NPO2, dan is tuner A wel bezet maar dat deel van de band is tevens beschikbaar voor tuners C,D,E,F,G,H Bijvoorbeeld NPO2 wordt gekozen door Tuner A, gelijktijdig wordt een opname gestart op RTL 4 HD, die zit op een andere transponder maar ook in die hoge band/verticaal. De hoge band/verticaal wordt dan gewoon virtueel doorgegeven aan tuner C Komt er nu nog een opname bij van een derde transponder ook in de hoge band/verticaal, wordt Tuner D ook actief enz. Tuner B komt pas in actie als er ofwel een andere satelliet of een band (kwadrant) wordt aangesproken. Dat kwadrant is dan ook beschikbaar voor die virtuele tuners, degene die op dat moment niet actief zijn wel te verstaan. Tuners A en B zijn eigenlijk de kapiteins, die bepalen welk kwadrant er wordt geselecteerd in de LNB en aangeboden aan de ontvanger. Die andere 6liften gewoon mee op wat er op dat moment wordt afgeleverd door de lnb.
 3. Dat gaat niet werken, Dreamboxedit is ingesteld op het verkeerde type zenderlijsten /var/tuxbox/config/enigma/services en dat is voor de oude Enigma 1 ontvangers. Ga naar hulpmiddelen > opties > profielen > klik daar Enigma 2 instellingen aan, zodat je links /etc/enigma2/ te zien krijgt.
 4. mebo870

  uitlijnen

  - Controleer op knikken in de coaxkabel, m.a.w. mogelijke beschadigingen. - Controleer je F-connector goed, - Gebruik een andere uitgang van de duo lnb. Die oude kabel welke functie had die voorheen? ontvangst voor satelliet of via antenne. We moeten hier coaxkabel met een middenader van CCS kunnen uitsluiten (ijzerdraad met een laagje koper erop) want deze geeft een enorme demping op satelliet signalen. Niet visueel controleren maar met een magneet, als die blijft plakken aan de middenkern van de coax is het CSS kabel. Coax voor satelliet moet een middenader uit koper hebben.
 5. Duidelijker uitgelegd kan niet, toch zou het beter zijn eerst alles in te stellen onder DHCP. Na een geslaagde netwerktest kan later nog overgegaan worden naar een vast ip adres.
 6. TP1 is de benaming in uw satfinder, daar kan je eender wat invullen.
 7. Lukraak een diode vervangen, wat is het nut daarvan, men tipte al hoe de diode uit te meten, heb je dat gedaan? Als ze al defect is, die dingen kunnen best tegen een stootje. Een defecte diode heeft altijd een achterliggende reden, dan is er meer aan de hand. een foto zou al veel duidelijk maken
 8. Ik denk dat je Enigma 2 ontvangers nog niet helemaal door hebt, deze zijn voor zowat alles te benaderen met een pc/laptop via een netwerk. Om aan een goede zenderlijst te raken zijn er een paar manieren. Methode 1: Zelf scannen en dan met de remote controle een favorietenlijstje aanmaken, maar dat is lang niet ideaal. Methode 2: Beter is om na het scannen de zenderlijst over te zetten naar de pc, dat kan met Dreamset of Dreambox Edit. Hiermee maakt men dan zelf een favorieten lijstje(s) aan. Dat is vrij simpel, vanuit de hoofdlijst (lamedb) sleept men de gewenste zender(s) naar het favorieten lijstje. Opslaan als Enigma 2 versie 4 (opletten bij Dreamset !!). Uploaden naar de ontvanger. Methode 3: Een bestaande zenderlijst van internet halen, op de pc aanpassingen doen. Nadeel hieraan is dat deze naar mijn mening teveel favorieten lijstjes bevat en niet altijd up-to-date zijn, daar ze gemaakt zijn voor Nederland en België, de rest hinkt vaak achter, daar wij nooit 100 % kunnen volgen wat er op de satellieten voor andere landen (providers) wijzigt. Methode 4: Met Dreamset kunnen internet settings worden gedownload van kingofsat, eerst de gewenste satellieten aanvinken, alles wat op die satellieten zit wordt op enkele seconden binnen gehaald, en komt in de zenderlijst te staan, van daaruit maak je dan weer je eigen favorieten lijstjes aan. Nadeel is dat kingofsat soms een aantal dagen nodig heeft om wijzigingen in te voeren. Voordeel, zenders van moeilijk te ontvangen satellieten staan al in de ontvanger, een ideaal middel om de schotel uit te richten met de signaalmeter van de ontvanger. Er was hier eerder sprake van satellites.xml, die heb je in principe niet nodig bij het scannen als je netwerk doorzoeken aanzet. Dit bestand is wel nodig om de satellieten te kunnen selecteren in tuner instellingen. Als daarin bijvoorbeeld Thor 0.8 west ontbreekt, zal die satelliet niet terug vinden zijn in de tuner instellingen. De meest recente satellites.xml kan men downloaden op http://satellites-xml.org/ Uploaden naar de map /etc/tuxbox/ van de ontvanger, rebooten en satellites.xml is bruikbaar. Die favorietenlijstjes zijn gewoon tekstbestandjes waarin de zenderreferentie staat, die wijst naar een regel in lamedb (database) Daarom is het ook belangrijk om bij het scannen op de ontvanger zenders wissen aan te vinken, anders blijven bij wijzigen die oude zenderreferenties in lamedb staan, dan gaat een gewijzigde zender soms 2 keer voorkomen. Ik kan nog een tijdje doorgaan maar ga het hier bij laten.
 9. probeer deze eens canal digitaal, tv vlaanderen + duitse en engels fta zenders. http://www.mediafire.com/file/7dz4pjsfj2ou6qt/Picon_test.rar/file
 10. Vanaf 31 maart is Film Europe HD geen onderdeel meer van het zenderaanbod van Canal Digitaal, TV Vlaanderen.
 11. Bij gebruik van serieel flashen met DreamUp "network" afvinken, anders loopt het zaakje toch nog via uw netwerk. Geen idee of het met een DM 7020 HD nog zo hoort, bij eerdere modellen moest eerst nog een driver gedownload worden, die zorgt voor communicatie tussen de com poort en de usb poort, waarmee je de DM verbind. (USB to mini USB) En dat serieel flashen duurt immens lang.
 12. Waarschijnlijk zit windows er voor iets tussen, 6 maand terug had ik al iets soortgelijks op de andere Windows10 PC Met de gedownloade hans settings, vreemd genoeg geen probleem. Met een zenderlijst vanop de pc, was het telkens prijs, ook met dreamset en dreamboxedit ging de box nu opeens crashen. Terwijl de originele VU software er al opgezet was en daarna open pli 7.2 (een keer of 5) Gaan lezen en kwam uit bij een tip om de bootloader opnieuw te installeren. Alles lijkt het nu te doen (hout vasthouden) E_Chanelizer ga ik niet meer testen, daarmee is de narigheid begonnen. Alvast bedankt voor het mee denken.
 13. Gewoon terug spuwen, dat verwachten ze niet.
 14. zoek vooral naar dit soort breuken
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy