Ga naar inhoud

mebo870

Leden
 • Aantal items

  1724
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over mebo870

 • Titel
  Sat4all Fan
 • Verjaardag 03/23/1959

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Latitude: 51.04° Longitude: 3.86°
 • Interesses
  Satelliet en schotels, buizen radio's, radio maken.

Recente bezoekers van dit profiel

42055 profielweergaven
 1. Dat ze daar nog niet gedacht hebben aan een VTM +1, zoals ITV doet
 2. De Eutelsat W5A satelliet begint onstabiel (inclined) te worden, dit betekent dat stabiele ontvangst in de komende maanden moeilijker wordt.
 3. Na de vloek van toetanchamon, nu ook de vloek van BNS ?
 4. bedoel je nu, dat bij het monteren eerst de kabel tuners erin moet ?
 5. Henk, je gaf geen antwoord of je nu wel of niet kijkt via een CI module waar de smartcard inzit. Met een CI module is het normaal, dat bij een opname de rest op zwart gaat, zo’n CI module kan slechts 1 tv zender decoderen. Bij Linux toestellen (VU + , Dreambox) gebruiken we nooit een CI module, maar gaan altijd via een EMU (een ingebouwde CAM) de meest gebruikte is OScam. De smartcard gaat dan rechtstreeks in de smartcard lezer van de Vu+ Duo 2 en dan kan je 4 gecodeerde Tv zenders tegelijk openen. (1 kijken en 3 opnames) Oscam moet dan wel geïnstalleerd staan onder Openpli, maar dat is vrij eenvoudig.
 6. 😉 Het is te merken dat jullie gewoon zijn QWERTY toetsenborden te gebruiken. Het volstaat 6 toetsen om te wisselen, tenminste als die mogelijkheid bestaat Ik heb dat nog gezien bij laptops, na een nieuwe Windows installatie lukt het hen niet om het AZERTY toetsenbord te installeren en dan maken ze er maar een QWERTY toetsenbord van. Q ↔ A W ↔ Z ; (punt komma met erboven een punt) ↔ M Dat kan uw ex collega toch makkelijk uittesten, met in te stellen op NL Belgish punt, hij zal snel merken dat alle toetsen dan wel werken, met uitzondering van de hierboven vermelde zes toetsen, aangezien die verplaatst moeten worden, Tenzij zijn voorkeur bij een QWERTY toetsenbord ligt.
 7. Vermoedelijk is dit een Nederlands (Belgisch) azerty toetsenbord waarvan ooit enkele toetsen van plaats zijn gewisseld. Ik heb een identieke indeling hier op het klavier met als instelling Nederlands (Belgisch) toetsenbord.
 8. Discovery science zou ik er graag bij zien komen.
 9. Denk je nu echt dat die mensen een box in orde gaan zetten in de winkel zelf. Het in orde zetten gebeurd in een atelier waar ze alles bij de hand hebben en daar komen onbevoegden niet in. Als het druk is in de winkel dan is er zelfs geen tijd om zulke dingen te doen.
 10. ik zelf ben overgetapt van een DM 8000 naar de VU+plus ultimo 4K, nog geen minuut spijt van gehad. de DM9x0 kunnen niet voorzien worden van open pli , je moet dus verplicht naar andere images zoals open atv (duits) Duitse images mogen geen cam aan boord hebben bij het instaleren, er mag ook niet over gesproken worden op hun forums, hulp uit die hoek kan je vergeten. je loopt daar dus aan tegen het installeren van de (os)cam en de problemen die er soms mee gepaard gaan. Dit alles is niet onoverkomelijk, maar het kan je wel behoorlijk wat kopzorgen bezorgen.
 11. ik zou de aansluiting van de kabel(s) buiten nalopen, het is nu winderig, als kabels veel bewegen kunnen ze loskomen te zitten in hun F-connector. Controleer ook even de snr als het zich voordoet.
 12. ik vermoed dat je de 64 Bit versie van Dreamset hebt geïnstalleerd, je moet de 32 Bit versie hebben >> Dreamset 2.4.13 (32bit) http://www.dreamset-editor.com/index.php
 13. Hier staat nog een bruikbare tip
 14. Ik weet ondertussen al wat meer, de TT3L10 blijkt een dual tuner zijn, dan klopt ook het verschijnen van tuner I en Tuner j in het lijstje. Die tuner zit waar hij hoort te zitten, in het uiterst linkse slot (C) waar vermeld staat single/dual Tuner. Omwisselen kan niet daar de aansluitingen anders zijn. Slot A : FBC Tuner >> aanwezig Dual FBC Tuner Slot B : FBC Tuner >> Leeg Slot C : Single/Dual tuner >> aanwezig Dual tuner maar onderaan bij het instellen staat aangegeven dat eerst de DVB-C tuner moet ingegeven worden pas dan de DVB-S tuners zou dat de reden kunnen zijn?
 15. Ik heb hier een probleem met de DVB-C/T2 tuner in de VU Plus Ultimo 4K, deze staat momenteel ingesteld als DVB_C tuner. Ik kan scannen, kijken, opnemen enz, doch als de VU in deep of gewone stand-by gaat, wordt de Tuner telkens gedeactiveerd. Ook vreemd dat het hier om een enkele tuner gaat, maar die 2 keer voorkomt in de Tuner instellingen als Tuner I en Tuner J Het betreft een DVB-C NIM(TT3L10) (Multitype DVB-C/T2) | Openpli-7.1-release-2019/10/07 Tips zijn welkom
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid