Jump to content

mebo870

Members
 • Posts

  2,003
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

About mebo870

 • Birthday 03/23/1959

Contact methoden

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Latitude: 51.04° Longitude: 3.86°
 • Interesses
  Satelliet en schotels, buizen radio's, radio maken.

Recent Profile Visitors

43,480 profile views
 1. Is het mogelijk VTM GO, GoPLAY en VRT NU op Kodi werkend te krijgen.
 2. Daar kan men geen atoombommen mee maken, dat was de reden waarom het onderzoek in de jaren 50 al werd stop gezet.
 3. De elevatiehoek voor de schotel is terug te vinden in een tabel bij de handleiding van de motor, naast de latitude van de woonplaats vind je de "Dish bracket angle" ofwel de elevatiehoek voor de schotel.
 4. Waarom hier altijd tegenstrijdige info geven als het over een schotel met motor gaat. De Clarkebelt waar alle satellieten in hangen is een cirkel, het hoogste punt daarin is altijd gelijk aan de longitude, m.a.w. identiek aan de locatie waar de schotel staat. Iedereen zal het wel eens zijn dat satellieten allemaal een andere hoogte kennen in de Clarkebelt, gezien van de woonplaats. Waarom dan aanraden om de motor op zijn nulpositie te plaatsen en daarna de hele zwik zo op Astra 4.8° af te regelen. Wat doe je met het hoogte verschil tussen hoogste punt (4.2°) en de lager gelegen Astra 4.8°, want zo wordt het hele zaakje afgeregeld op de hoogte van de Astra 4.8° satelliet, dus te laag. Dat verschil in elevatie gaat niet over enkel meters ginds in de ruimte, maar km's.
 5. Jouw hoogste punt in de clarkebelt is (Longitude) 4.2°, van daaruit hangen alle satellieten lager, maar daar bevind zich geen satelliet, wel op 4.8, je moet dus de motor laten draaien naar 4.8 (het verschil van 4.8° - 4.2° = 0.6 graden wegwerken) en dan het geheel draaien (motor + schotel) tot je ontvangst hebt, daarna kan je de elevatie hoek van de schotel bijregelen.
 6. Het zou handig zijn om merk en type van je tv te vermelden, of te controleren in de handleiding of je tv wel Disecq 1.2 ondersteunt (onwaarschijnlijk). Je probeert waarschijnlijk een motor aan te sturen vanuit een tv die enkel beschikt over Disecq 1.0, deze tv tuner zal enkel werken met een vaste schotel en kan max 4 lnb's aansturen. DiSEqC 1.0 voor het wisselen tussen 2 of 4 lnb's DiSEqC 1.1 voor het wisselen tussen 2 en maximaal 64 lnb's DiSEqC 1.2 is een latere uitbreiding op Diseqc 1.0 om een motor te sturen, kan maximaal 4 lnb’s / motors aan.
 7. Ik heb Adobe Audition en net zoals bij Audacity kan daarmee rechtstreeks opgenomen worden, en wordt weggeschreven als wave, tenzij men anders ingeeft. (mp3, flac) Hiervoor heb ik wel stereo-mix (Realtec High Definition Audio) in Windows 10 moeten activeren, dat staat standaard uit, soms zelfs afwezig (is te downloaden) Stereo-mix wordt dan de invoer voor de opname.
 8. Corona en de mutualiteit Een mutualiteit is de schakel tussen de gezondheidszorg (de staat) en patiënt. Nu probeer ik al van vorige week een afspraak te regelen met de CM sint Niklaas via 03 760 38 11 (regiokantoor) totaal aantal pogingen om daar binnen te raken staat vandaag op 17. In mijn plaatselijk kantoor stuurden ze me vandaag aan de deur wandelen. Een afspraak mijnheer, dat is bellen naar 03 760 38 11, maar stuit daar telkens op zo'n automaat, waarbij men eerst een keuze moet maken, afspraken is 4 + postcode en geboortedatum, om daarna te horen dat al hun medewerkers druk bezig zijn. Bakker, apotheek, slager, en voedingswinkels waren geen enkele dag gesloten. Zelfs in banken en het hospitaal heb ik nergens hinder ondervonden, wel op afspraak maar bereikbaar. En de mutualiteit, daar vonden ze het nodig om als eersten hun deuren dicht te gooien, nu al twee jaar. Ik wou eens polsen hoe jullie over zulke praktijken denken, dat is minachting voor hun (betalende) leden.
 9. het kan toch nooit een DVB-S2 en een T2 C tuner (kabel) zijn
 10. Dat gaat perfect, alleen moet je nadien de Multytenne dichtkitten met siliconen.
 11. Niet vergeten dat er nog altijd de locatie is waar de schotel opgesteld staat, of de Astra 23.5 met de Travel - Vision R6 Duo dan perfect gaat ontvangen worden? Ver naar het zuiden op, zal dat al niet meer het geval zijn.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.