Jump to content

mebo870

Members
 • Content Count

  1,884
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About mebo870

 • Rank
  Sat4all Fan
 • Birthday 03/23/1959

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Latitude: 51.04° Longitude: 3.86°
 • Interesses
  Satelliet en schotels, buizen radio's, radio maken.

Recent Profile Visitors

42,394 profile views
 1. Is dit allemaal niet wat overkill, 4 voor de huiskamer, 4 voor mijn mancave. 2 voor de slaapkamer, 2 voor de logeerkamer. Moet hier geen deelteken staan met een 2 achter. De techniek staat niet stil, zo zijn momenteel ontvangers met FBC tuners de max, waarmee je per ontvanger tot wel 8 transponders en al de zenders daarop, kan ontvangen, afhankelijk van het type lnb’s in de schotel. Door gebruik te maken van de FBC tuners kan men zelfs gaan streamen via netwerk naar een andere tv, zonder dat die een schotel aansluiting heeft. Dat streamen gaat alsmaar belangrijker worden, het grote voordeel hieraan is dat dit ook draadloos kan. Je wil een multiswitch gebruiken, waar wil je die gaan plaatsen? bij uw schotel buiten!! Multiswitchen schuwen vocht en zijn bedoeld voor gebruik in huis, d.w.z. 5 satellieten = 20 coaxkabels naar binnen. 🤥 Er bestaan nog andere systemen waarmee je overal tv kunt ontvangen. Bijvoorbeeld Sat=> ip, Unicable II en misschien is het vandaag al mogelijk meerdere optische lnb’s te combineren. Best nog eens nadenken over wat je nu echt nodig hebt, we zien dat hier wel vaker. Ik wil die en die satelliet en dan wordt er nooit naar gekeken, maar die ene satelliet kan de zaak ineens een stuk complexer maken, waarbij de kosten van de hele installatie de hoogte in schieten. Er gaan plaatsen zijn waar je nooit wat gaat wijzigen, voor de mancave misschien iets aparts voorzien naar de schotel (s)
 2. Een cables.xml in de box zetten/etc/tuxbox/ , daarna de tuner instellen op scannen op provider. cables.xml
 3. Vermoedelijk gaat je tv om een of andere reden in protectie, die fout hoeft niet perse in de voeding te zitten.
 4. Inderdaad, door zijn 4 uitgangen en de naam Quattro ontstaat er nogal eens verwarring met de Quad lnb die eveneens 4 uitgangen kent. De Quattro lnb is te herkennen aan de tekst bij zijn uitgangen HV - HL - LV - LH , sommige merken geven er de kleuren Groen, Geel, Zwart en Rood aan Naast de Quatto lnb bestaat er nog de Wideband lnb, hier zijn Hoge en Lage band niet meer opgesplitst maar als één band omgezet, de wideband lnb heeft nog slechts 2 uitgangen, Verticaal en Horizontaal. Deze lnb kan, (als de toestellen de ruimere wideband frequentieband aankunnen) dezelfde functie vervullen als de Quattro lnb, maar met slechts 2 coaxkabels, ideaal voor multiswitchen, waar het aantal ingangen beperkt is. De Verticale en Horizontale band zijn herkenbaar aan de markering bij elke uitgang V(erticaal) en H(orizontaal) Ook niet bruikbaar om rechtstreeks aan te sluiten op een ontvanger.
 5. Soms verbaasd het me dat mensen sukkelen met afregelen van hun lnb's of triple lnb. Wat betreft het afregelen van de skew voor de triple lnb, het volstaat toch om de schotel eerst goed uit te richten op Astra 23.5, dit is de basis. Vervolgens de lnb gaan kantelen tot het signaal op Astra 28.2 maximaal binnen komt, automatisch staat Astra 19.2 dan ook goed. Hetzelfde principe gaat op voor een schotel met lnb's op een rail, de lnb die daarop het verste staat is degene waarmee heel precies de hellingshoek van de rail kan gevonden worden.
 6. Een forum heeft wel het voordeel tegenover al die huidige media toestanden, dat men er iets kan gaan opzoeken en over lezen. De interesse moet er dan wel zijn, en dat is aan het wegebben, mensen zijn afgestompt, ze zien niet verder dan hun neus smartphone. We zitten op een pad, waar dingen heel snel veranderen, een maatschappij waar mensen herleid zijn tot een soort blinde mieren, alles aangestuurd door computers. en bovenal een consumptie maatschappij. Veel moet er niet gebeuren om het hele systeem lam te leggen, dat hebben we gezien met het Corona virus. Dan vraag ik mij al eens af, hoe gaan we ons redden als morgen de elektronica ophoud met werken !!
 7. De VRT kanalen zijn bij wet verplicht FTA op de kabel. Maar nu eerlijk gezegd, dat compact signaal van Telenet, de kwaliteit is niet bijzonder, vaak blokvorming en zelfs momenten dat het beeld even stokt.
 8. De waarde van de condensator wordt niet zomaar lukraak gekozen, die wordt berekend, in uw geval 1.5µF, niks meer, niks minder.
 9. DVB-S2X is gewoon een transport methode
 10. Voor alle duidelijkheid DVB-S2X is de opvolger van de huidige uitzendnorm DVB-S2 DVB-S2X zal vooral bij satellietverspreiding van Ultra HD-kanalen en Multistreaming een belangrijke rol gaan vervullen. Aangezien DVB-S2X efficiënter gebruik maakt van de beschikbare transponder bandbreedte en kwalitatief beter is dan de DVB-S2 techniek. Multistreaming staat los van de DVB-S2X transport techniek, multistreaming kan net zo goed over een DVB-S2 transponder. Maar het wel zo dat alle nieuwe DVB-S2x tuners multistreaming en PLS aankunnen, terwijl oudere tuners vaak alleen Multistream ondersteunden, maar geen PLS. Wie met een Multistream-tuner de multistream van een transponder wil ontvangen, moet naast: Frequentie, Polarisatie, Modulatie, FEC ook de MIS/PLS-parameters kennen. De Multi Input Stream is een stream nummer dat uit 3 cijfers kan bestaan. Als de code 2 is voer je in: 002 De PLS-modus kan Root, Gold of Combo zijn. De PLS-code kan uit 6 cijfers bestaan. Sommige Italiaanse kanalen hebben code 8, hier vul je in: 000008.
 11. Van TV Vlaanderen hoef je voor zulke problemen geen hulp te verwachten. Je hebt daar waarschijnlijk een uniek exemplaar, een die na 7 jaar nog werkt, misschien wel de langst werkende M7 801 ontvanger van heel Europa, de meeste zijn na een jaar of 2 al een keer ingeruild. Een mogelijke oplossing is om een duo lnb met 2 uitgangen in te zetten, zodat elke ontvanger zijn eigen lnb ingang heeft. Dan werken de 2 ontvangers los van elkaar. Nu lus je door van de M7 801 naar een andere ontvanger, dat is geen al te beste oplossing, hierdoor ontneem je niet alleen de M7 801 een deel van zijn signaal sterkte. Je zal ook wel al gemerkt hebben dat doorlussen het aantal te ontvangen zenders sterk beperkt op je 2de ontvanger. Overweeg om voor een Linux ontvanger te gaan, veel meer gebruiksgemak dan die veredelde broodroosters van TV Vlaanderen met een aansluiting op voor een schotel.
 12. Even ter aanvulling, in de handleiding van de tv stond dat men naast het kijken van een zender, met tuner 2 kan streamen naar een apparaat, dat is in wezen hetzelfde als opnemen. Voor de rest geen uitgebreide informatie te vinden over de werking of het gebruik van deze 2de tuner.
 13. Ook wattenstaafjes moesten eraan geloven, daar is de plastic nu vervangen door opgerold papier, bij de minste druk plooien die nu. Er zijn andere dingen die dringend eruit moeten
 14. Afstemmen mislukt heeft te maken met een slecht afgeregelde schotel en in sommige situaties spoort de disecq niet goed met een ontvanger
 15. Je heb nu eenmaal mensen die bezeten zijn door sport, voornamelijk door dat stomme voetbal. Daarvoor moet alles wijken, die groep is groter dan we denken, die zijn wel bereid om bij te betalen, als ze hun voetbal maar zien. Dat beseffen zenders zoals FOX als geen ander. Bekijk de zenderlijsten van al wat we hier kunnen ontvangen, het aanbod sportzenders is enorm en allemaal betalend. Het is ook de doelgroep waar tv fabrikanten hun nieuwe TV types veel te duur aan kwijtraken, om 3 maanden later flink in prijs te zakken.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy