Ga naar inhoud


Telesmurf

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Telesmurf

  1. Even het stof afblazen van dit onderwerp gezien recent de Reciva portals werden uitgeschakeld en deze toestellen nu dus extra problemen hebben bij het starten. Ik was voorheen eigenlijk niet op de hoogte van de afschakeling die eerder dit jaar was ingezet met het afsluiten van de servers die je presets lieten beheren (had al meer dan een jaar geen wijzigingen nodig gehad in mijn 10 presets).

     

    Een forum waar actief over Reciva wordt geschreven https://iradioforum.net/forum/index.php?board=45.0

     

    Ik heb zelf een Oxx Tube radio waarvoor gelukkig nog een soort firmware hack kan worden uitgevoerd die toelaat om de presets alsnog te editen via een webUI die je lokaal kan gebruiken (dus zonder de eerder dit jaar uitgeschakelde Reciva webservers).

    Het betreft een project genaamd Sharpfin en bijhorend 'enhance pack'. Meer info : https://www.sharpfin.org/index.php/Sharpfin_Enhance_Pack
    Het makkelijkste is om deze enhance pack meteen met de patchserver (specifieke utility die je apart moet downloaden en op je pc starten in combinatie met een dns redirect voor je Reciva toestel) op het toestel te zetten, dit kan zonder voorafgaande base patch want die zit al in de pack geïntegreerd.

     

    De patchserver is te vinden op deze mirror : http://iradioforum.net/sharpfin/ (meerdere versies, ik gebruikte de meest recente, 0.7rc3 op linux)
    Link naar de enhancement pack binary : http://www.gforums.de/daten/sharpfin-ep2.install

     

     

    sharpfin.png

  2. Ik vul graag nog even aan dat Oscam ook met TCP kan gebruikt worden en dit absoluut geen mindere prestaties geeft of in langere zaptijden resulteert.

    Het protocol Cs378x is de TCP variant, wordt net zo eenvoudig geconfigureerd en werkt net zo goed als Cs357x via UDP.
    Een mogelijk voordeel van TCP is dat je bij minder betrouwbare verbindingen (wifi, internet) minder kans hebt op haperingen. Als je bvb in je vakantiewoning een decoder wil gebruiken die via verbinding met je Oscam thuis de ECM's binnenhaalt dan zou dit net iets beter kunnen werken.

     

    Zelf heb ik nooit cccam gebruikt, gewoon meteen gestart met Oscam en steeds blij mee geweest. Indien iemand graag een testje doet dan wil ik via PM wel even de coördinaten en tijdelijke login van mijn Oscam service doorgeven (TVV basic abbo).

  3. TV Vlaanderen geeft momenteel dus een demonstratie van ondermaatse communicatie en transparantie want op hun website wordt nog steeds geadverteerd met de huidige prijzen.

    Bij intekenen zal je wellicht nog 12 maanden aan dat tarief worden gefactureerd, maar erg netjes is het toch niet..

     

    Voorlopig heb ik als Basic Light abonnee nog geen soortgelijke mail ontvangen.

    Wanneer gaan deze verhogingen trouwens in ? Ik veronderstel niet vroeger dan 1 april want zoiets moeten ze toch een maand vooraf meedelen.

     

     

  4. Misschien kan het onderwerp toch worden aangepast zodat duidelijk is dat dit enkel de formule Basic+ betreft.

     

    Ieder heeft uiteraard zijn eigen redenen om te kiezen voor een bepaald abonnement maar mij lijkt enkel de light formule nog interessant bij TV Vlaanderen.

    Wie kiest voor TVV wil volgens mij vooral een basis aan zenders om wat mee te zijn met actualiteit. Gezien de povere beeld- en geluidskwaliteit van het gehele aanbod zie ik weinig waarde in de meer uitgebreide pakketten. Als ik meer zou betalen wil ik minstens alle zenders in fullHD en alle audio in veel hogere bitrates dan nu. Alle radio zenders en programma's met wat muziek of concertuitzendingen zijn gewoon om te huilen als je het resultaat hoort door een beetje deftige installatie.

     

    Dan combineer ik liever TVV Light met bvb. Netflix om zo toch over content in hoge kwaliteit te beschikken.

     

  5. Ik heb vandaag een nieuwe image OpenPli 7.0 erop gezet. Ging heel vlot en werkt in mijn geval veel vlotter dan OpenATV.

    Oscam client installeren via 'plugins' -> 'download' is fluitje van een cent.  Fastscan functie standaard reeds aanwezig dus dat is ook handig.

    Enige minpuntje in vergelijking met OpenATV is dat de autodetectie van Astra3B met deze niet werkte (Astra1 en Astra2 wel).

     

    De bediening reageert ook sneller dus in het algemeen is OpenPLI 7.0 dus wel een topper.

    Ter info : openpli-enigma2-7.0-rc-spark7162-20181122_usb.zip

  6. Voor zover nog nuttig voor iemand, mijn ervaring met OpenATV 6.1 en 6.2 ;

    Ik heb beide kunnen installeren via USB (2GB FAT32 partitie) , maar het werkt enkel als je op de usb poort aan de achterzijde aansluit.

     

    Overigens heb ik met veel online zoeken ( + trial & error ) ook een oscam client functioneel gekregen. In het algemeen lijkt deze release zo wel bruikbaar te zijn, al denk ik toch te gaan proberen met OpenPli. Dit vooral omdat ik de box wil laten starten naar standby mode, en dat is nu net waar deze images de mist in gaan (looping bootup crash).

  7. Op 12/21/2017 om 14:52 zei Tonskidutch:

    is al gevraagd / zelf lezen a.u.b.

    kan niet

     

    Ik ben misschien te snel door de hele thread gegaan maar heb niet gevonden waar dezelfde vraag wordt gesteld.

    Gezien uw antwoord "kan niet" nogal summier is blijf ik vooral zitten met het tweede deel van mijn vraag.

    Als het nu niet kan, is dat dan puur technisch (vanwege beperkingen van de verschillende technologie) of zijn er redenen om aan te nemen dat TVV geen intentie heeft om de klanten met smartcard voor SatTV daarmee ook gebruik te laten maken van DVBT-T2 (ik denk bvb aan binnenlandse vakanties).

  8. Er kan misschien toch een mogelijkheid zijn om tegelijk een stream te bekijken en 1 (of meer) andere op te nemen.

    Het is namelijk inderdaad zo dat de CAM op elk moment slechts 1 stream kan decoderen, maar in principe kan men wel gewoon meerdere encrypted streams opslaan.

    Het lijkt me dan verder niet onlogisch dat de CAM ook de encrypted opnames achteraf kan decoderen zodat deze alsnog kunnen worden afgespeeld.

     

    Met OpenPLI zie ik volgende opties bij de instellingen voor opnames :

    - Always include ECM in recordings

    - Never decrypt while recording

     

    Zelf heb ik hier nog niet mee geëxperimenteerd, maar misschien toch de moeite om het eens te proberen ?

  9. Vandaag een minder leuke brief ontvangen waarin deze prijsstijging wordt aangekondigd.

    Ik veronderstel dat voor de Basic formule een gelijkaardige verhoging zal worden toegepast.

     

    We krijgen er wel "gratis" Live TV bij, dus dit is niet langer optioneel maar zit nu gewoon in elke formule. Niet dat velen daar echt blij mee zijn maar goed, er valt dus niet meer te kiezen.

     

    Te nemen of te laten ; je mag altijd het abonnement opzeggen bij dergelijke verhogingen.

     

    TVV_basic_light.jpg

    post-99041-0-72941800-1487849676_thumb.jpg

  10. Allen bedankt voor de aangedragen oplossingen. Ik heb de streams toegevoegd aan mijn Vu+Solo2 en ze werken alle 3.

    De beeldkwaliteit is jammer genoeg erg pover (datastream van slechts 1Mbps) , maar het is alleszins beter dan niets !

     

    Zijn dit overigens streams die TVV aanbiedt, of worden ze verzorgd/betaald door de omroepen zelf ?

  11. De zender Evenaar mag dan wel van hetzelfde productiebedrijf zijn, het is wat programma's betreft op geen enkele manier de vervanger van de regionale zenders.

    Er worden namelijk enkel reisprogramma's en exotische documentaires uitgezonden. Nergens is er een tijdsslot voorzien waarin de regionale zenders hun programma's mogen invullen.

     

    En als ze bij M7 dan de formules CD en TVV willen samenvoegen, prima. Alleen mogen de Vlamingen toch ook een beetje regionaal nieuws ontvangen in zo'n gezamenlijke oplossing ?

  12. Heeft TVV eigenlijk ooit een deftige communicatie en verklaring gegeven voor de verdwijning van hun Vlaamse regionale zenders ?

    Sinds een jaar hebben ze geen enkele Vlaamse regionale zender meer in hun pakketten. De Nederlandse echter wel.

    Dit is toch geen faire behandeling van de Vlaamse klanten ?
    Zonder regionaal nieuws is TVV alweer een nadeel rijker tov. de alternatieven. En de voordelen (beeldkwaliteit, zenderaanbod) verschralen terwijl de concurrerende oplossingen steeds beter worden.
    Hebben ze daar eigenlijk wel een toekomstvisie of is TVV een uitdovend scenario geworden ?

  13. In mijn installatie heb ik dmv een relais de koppeling gemaakt met de verlichting in de badkamer ; licht aan = pomp draait.

     

    In praktijk laat ik de pomp in een cyclus draaien aangezien het warme water in de leidingen niet meteen is afgekoeld : 3 min aan + 7 min uit

    Bovendien wordt de hele circulatiefunctie uitgeschakeld tussen 0u en 6u. omdat we op dat uur enkel langs de wc passeren..

    Dit doe je dan makkelijk mbv een Siemens Logo of dergelijke. Dat kan eventueel een oud model zijn dat je tweedehands voor een zacht prijsje kan aankopen.

  14. Een periodieke gecontroleerde reboot is alleszins te prefereren aangezien deze het systeem netjes afsluiten en vooral het bestandssysteem niet in moeilijkheden brengt.

     

    Als bvb een wekelijkse herstart geen probleem is voor jouw gebruik , en de freezes zijn daarmee voorkomen dan ben je eigenlijk beter af dan met een watchdog die sporadisch toch een harde reset moet uitvoeren.

  15.  

    Toch niet, je verwijst hier naar 'Nick Jr. Nordic' welke volgende audio streams heeft :

    3071 Norwegian

    4208 Sweden

    4209 Danish

    4210 Finnish

     

    Ik zie ook 'Disney Junior Nordic' welke dan wel een Dutch stream bevat, maar dat is dus een andere zender.

    De Thor sat is zowiezo wel wat ongebruikelijk in onze regio..

  16. Ik heb een klein jaar gewerkt met een Diablo Lan Cam (dus geen wifi maar met netwerkaansluiting) in een Panasonic VT60.

    Initieel een heel gedoe, steile leercurve, weinig bruikbare info te vinden. Uiteindelijk toch een werkende setup verkregen op basis van Underground 2.30 firmware.

    Dat werkte vrij stabiel met een oscam server op linux PC, nadien afzonderlijk op raspbian laten draaien.

    Sommige zenders gaven wel problemen (veelal multi-audio channels) maar het overgrote deel werkte fatsoenlijk.

    Bij veel zappen ging de cam wel eens onderuit, een 30 sec later kwam het beeld dan terug.

    Mogelijks spelen hier compatibiliteitsproblemen met de CI interface van de tv, maar er is dus allemaal weinig info over te vinden.

     

    Het is wel fijn dat alles in de TV geintegreerd zit, geen extra afstandsbediening.

    Ondertussen heb ik een toch een extra decoder gekocht wegens stabiliteit en opnamemogelijkheden.

     

    Mijn Diablo Cam inclusief CAS3+ programmer wil ik wel verkopen indien interesse.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...