Ga naar inhoud


Afwijkend beeldformaat Nederland 3


TangoBravo

Aanbevolen berichten

Wanneer ik Nederland 3 bekijk merk ik dat het formaat van het beeld afwijkt van dat van de andere kanalen. Het beeld is wat groter, zelfs dusdanig dat de meest linkse letters van de ondertitels vaak buiten beeld vallen. Op de andere publieke en commerciele kanalen heb ik geen problemen.

 

Ik gebruik een Topfield 4000, Aston 1.05 Cam met de Canal+ kaart, en heb dat aangesloten op een Panasonic 82 cm Tau TV, met een 4:3 beeldscherm.

 

Overigens heb ik uiteraard al geëxperimenteerd met de diverse beeldinstellingen, onder andere de 16:9 emulatie enz, maar niets helpt. Het vreemde is vooral dat alleen Nederland 3 dit verschijnsel heeft, op andere kanalen doet zich dit niet voor.

 

Iemand een idee?

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zet het uitgangs signaal eens om van RGB naar CVBS.

 

Bij mij zette het rgb-signaal het beeld uit het midden op de tv, na omschakelen op cvbs stond het beeld wel in het midden.

 

Op de tf 3000 was dit precies hetzelfde als op de tf 4000

VU+ Solo2 HD, XTrend ET 9200 , XTrend ET 4000, TF 7700hsci
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik mijn Topfield net had aangeschaft (iets meer dan een jaar geleden) heb ik hem juist omdat het beeld van diverse kanalen naar links verschoven was van CVBS naar RGB geschakeld. Sindsdien was het beeld uitstekend. Het hierboven genoemde probleem doet zich volgens mij ook nog niet zo lang voor.

 

Bovendien kan ik mij niet voorstellen waarom de ontvangst van precies dat ene kanaal niet goed gaat, en van al die andere kanalen wel. Tsja: <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...