Jump to content
Sign in to follow this  
blitzteam

Sporza

Recommended Posts

Weet iemend ofmen Sporza tv (Belgie ) via de schotel of de hark kan ontvangen,en zo ja welke freq. enz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alleen via de Belgische kabel of Belgisch digitaal terrestrisch, helaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Citaat:
Alleen via de Belgische kabel of Belgisch digitaal terrestrisch, helaas.


PINDAKAAS <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd, vrij rot! Dan kunnen we geen leuke wielrenkoersen en Belgisch gecommentarieerde Formule 1 meer kijken... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Nou Blitz, in "Het Zuiden" kun je wellicht via DVB-T het Vlaamse digi pakket dus Inclusief Sporza in de ether ontvangen...Free to air..let wel...je hebt een DVB-T ontvanger en hark/camping antenne oid nodig..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jach, de hollanders lachen steeds dat belgie niet ver staat op sat, wij kunnen nu eens lachen nu we sporza hebben

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

ja maar, met sat heel Europa / met Sporza niet heel ver buiten Vlaanderen te ontvangen (+ aankoop speciale settop box).

Leuk (?) in bijvoorbeeld Charleroi, zul je via de kabel naar Euro 2004 kunnen kijken op de RTBF, Ned2, Franse zender, BBC, 1 of andere Duitse zender; maar niet via de VRT.

Echte Belgenmop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snap ik het dus goed dat je sporza helemaal niet via de sat kunt ontvangen?

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Natuurlijk gaat het niet via de sat! Het gaat hier tenslotte over Pelchieje! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier in het zuiden prima beeld op een kleine hark.. Mag in geheel Zeeland, Brabant en Limburg geen probleem zijn (zeker niet als je op een flat woont!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sporza wordt hier via kabel uitgezonden op het mozaiekkanaal E10 210.25 Mhz.

TV1 zendt analoog terrestrisch uit op dezelfde frequentie wat zorgt voor de nodige storing op het kabelsignaal.

De zendmast van de VRT bevind zich op 5km vogelvlucht van hier.

Resultaat: een ongelofelijk slecht beeld en geruis in het geluid.

 

Heb hier al een signaalversterker op de kabel gestoken, dit helpt heel wat maar toch laat de kwaliteit van het beeld nog te wensen over.

Alle andere frequenties op de kabel doen het aanzienlijk beter, ze hebben echt wel de slechtste frequentie uitgekozen voor Sporza.

Ik begin sterk te denken dat dit een truuk is om de verkoop van DVB-T ontvangers te promoten.

 

Ik heb dan maar een mailtje gestuurd naar Sporza met de vraag om de kabeldistributeur (Telenet/mixt-ICS) erop te wijzen dat ze toch wel op een gunstigere frequentie zouden mogen uitzenden (hyperband bijvoorbeeld).

 

Ik kreeg dit als antwoord:

 

Beste,

Door de grote stroom aan mails is het ons onmogelijk om iedere mail individueel te beantwoorden, waarvoor ons excuus. Daarom sturen wij u onze standaardinformatie over Sporza. Daarin vindt u ondermeer antwoord op de vraag waarom Sporza niet kan bekeken worden in Wallonië, in Nederland en in Duitsland, en of er een bijkomende mogelijkheid bestaat naast de kabelontvangst (ja). Sporza zit (evenmin als andere VRT tv-netten) op de satelliet, en kan dus niet met een schotelantenne ontvangen worden. Voor specifieke problemen met uw kabelmaatschapij, gelieve met hen contact op te nemen -kwaliteit geluid of beeld bijvoorbeeld, slechte beeldkwaliteit mozaiek...

 

1) Wat is Sporza? Wanneer zendt Sporza uit?

 

· Op maandag 31 mei 2004 startte het tijdelijk sportnet Sporza. De VRT-Televisie wil met dat net in optimale omstandigheden verslag uitbrengen over de drukke sportzomer van 2004. Dat betekent dus: zonder de programmering van de bestaande netten - TV1 en Canvas/Ketnet - in het gedrang te brengen.

 

· Van 31 mei tot 3 september kunnen de sportliefhebbers terecht bij Sporza, en dat niet enkel op de televisie, maar ook op de radio (voorheen 927 live en Sport Live) en on line op www.sporza.be. Sporza wordt een volwaardig televisienet (geen evenementennet dat slechts op bepaalde momenten uitzendt). In principe is Sporza er dagelijks tussen 13.30 en 23 uur. Wanneer de sportactualiteit dat vereist, wordt de zendtijd uitgebreid.

 

2) Sporza bekijken via de kabel?

 

· Het nieuwe sportnet is in heel Vlaanderen en Brussel gemakkelijk te ontvangen via de kabel. Het kanaal verschilt van de ene kabelmaatschappij tot de andere. Vanaf begin mei wordt Sporza aangekondigd op het mozaïekkanaal van uw kabelmaatschappij. Daar leest u hoe u vanaf eind mei kan afstemmen op Sporza:

 

· Op Telenet/mixt-ICS (de netten van de vroegere gemengde intercommunales) komt Sporza vanaf 31 mei op het mozaïekkanaal.

 

· Op de netten van Interkabel (Integan, Interelectra, PBE en WVEM) wordt tegen 31 mei een kanaal voor Sporza vrijgemaakt. U zult waarschijnlijk een nieuwe preselectie moeten programmeren, maar via het mozaïekkanaal wordt dus aangegeven waar u dat kanaal kunt vinden.

 

· Ook op de Brusselse netten Coditel, Wolu TV en UPC (ook in Leuven) komt Sporza wellicht op het mozaïekkanaal. Bij Brutele zal men een kanaal vrijmaken; de informatie daarover verschijnt ook op het mozaïekkanaal vanaf begin mei. Bij problemen kunt u altijd terecht bij de helpdesk van uw kabelmaatschappij.

 

3) Sporza ontvangen met een antenne?

 

· Sporza is helaas niet te ontvangen via antenne en een gewoon PAL TV-toestel omdat wij daar geen zendercapaciteit voor hebben. De VRT heeft op al zijn zenderlocaties (St Pieters-Leeuw, Schoten, Genk, enz.) maar twee TV-zenders, die we uiteraard blijven gebruiken voor TV1 en Canvas/Ketnet. We hebben jammer genoeg geen zender meer vrij voor Sporza.

 

· U kunt het nieuwe sportnet wel bekijken met een antenne én een gepaste digitale ontvangstdoos : een zogenaamde DVB-T-settopbox ('Digital Video Broadcasting - Terrestrial'). Dat zijn aparte digitale tuners die u, op dezelfde manier als een videorecorder of dvd-speler, op de televisie kunt aansluiten. Een DVB-T-settopbox en een buitenantenne volstaan om Sporza te bekijken. Een binnenantenne biedt geen 100 % garantie voor de ontvangst van het tijdelijke sportnet. De volgende kanalen worden gebruikt: Vlaams-Brabant: kanaal 22, West-en Oost-Vlaanderen: kanaal 40, Limburg: kanaal 41, Antwerpen: kanaal 59

 

· De DVB-T-settopboxen zijn verkrijgbaar in elektrowinkels. Zulk een settopbox kan ook na afloop van de sportzomer op Sporza verder gebruikt worden om TV1 en Canvas/Ketnet digitaal te bekijken. Waar kun je een settopbox kopen : gerangschikt per postcode => http://www.digitaaltvkijken.be/dealers.htm

 

Ook alle radionetten van de VRT zijn in digitale kwaliteit te beluisteren.

· TeleTekst maakt eveneens deel uit van het pakket.

4) Sporza bekijken met een satellietontvanger?

· Sporza is helaas niet te ontvangen via satelliet, noch in het buitenland, noch in België. Voor vele sportevenementen hebben wij geen internationale uitzendrechten. Er bestaat geen sluitend systeem om satellietuitzendingen te beperken tot de landsgrenzen en daarom kunnen we Sporza dus niet via satelliet doorstralen

 

5) Sporza bekijken in Wallonië?

 

· Sporza is helaas niet te ontvangen in Wallonië De Waalse kabelmaatschappijen gaven tot nu toe niet te kennen bereid te zijn het tijdelijke sportnet over te nemen. Als een Waals kabelnet wel een kanaal voor Sporza wil vrijmaken, dan zullen wij daar waarschijnlijk positief op reageren. Voor wie belangstelling heeft, en in Wallonië woont, is het dus zeker een goed idee te informeren bij zijn kabelmaatschappij (ook "net over de taalgrens").

 

6) Sporza bekijken in Nederland?

 

· Sporza is helaas niet te ontvangen in Nederland. Wij hebben enkel uitzendrechten in België en we kunnen de tijdelijke sportzender dus niet in Nederland op de buis brengen.

 

http://www.vrtnieuws.net/sport_master/programmaTV/tv/maandag_tv/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy