Jump to content


Opera ontwikkelt tv-browser voor Canal Plus


Guest

Recommended Posts


Ja ik las dit stukje ook op de website<BR>van @Home.Kunnen we internetten bij freek<BR> laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0 <P>Het verslagje is als volgt:<P><BR> <BR>Opera ontwikkelt tv-browser voor Canal Plus<BR>vrijdag 12 oktober 2001 <P>(Webwereld) - Opera ontwikkelt een browser voor Canal Plus, waarmee de abonnees van de zender via hun tv moeten kunnen internetten. <P><BR>Canal Plus zal de komende vijf jaar de technologie van Opera gebruiken voor de internetdienst via de set-topboxen van de Franse leverancier van abonnee-tv. De voor digitale tv geschikte versie van Opera moet eind volgend jaar klaar zijn. <P><BR>“Canal Plus wil onze browser in al zijn set-topboxen gebruiken. De overeenkomst biedt ons bovendien een mogelijkheid om naar andere aanbieders van internet via de tv te stappen”, aldus Rolf Assev van Opera. <P><BR>Opera heeft in de afgelopen jaren een kleine maar loyale aanhang opgebouwd voor zijn browser. In eerste instantie was de browser alleen te koop voor 39 dollar, sinds enige tijd is er ook een gratis versie te downloaden. Opera hoopt met de verkoop van banners het gratis weggeven van zijn browser te compenseren. <P><BR>Maar de echte doorbraak voor het Noorse softwarebedrijf moet komen uit browsers voor niet-pc internettoepassingen. Het bedrijf dicht zichzelf in die markt kansen toe omdat de Opera-browser aanzienlijk kleiner is dan de grote concurrenten Internet Explorer en Netscape. <P><BR>Dat geeft Opera volgens Assev een voordeel voor apparaten met een beperkt geheugen. “Onze browser is klein en snel. Wij hebben altijd een efficiënte browser willen leveren, in plaats van steeds nieuwe kenmerken toe te voegen.” <P><BR>De afgelopen drie jaar heeft Opera zich op apparaten als smart phones en PDA’s gericht, zo zegt Assev. Maar toen duidelijk werd dat UMTS, de derde generatie mobiele telefonie, vertraging zou oplopen werd die koers verlegd. “Wij zijn toen op zoek gegaan naar een meer volwassen markt, en kwamen zo uit bij markt voor digitale televisie en set-topboxen.”

Link to comment
Share on other sites

We vergeten 1 ding: Canalplus Nederland moet eerst een licentie kopen bij Canaltechnologies om deze techniek in Nederland te gebruiken. Tot op heden hebben ze in Hilversum nog geen enkele interactieve licentie gekocht. Ook geen PPV...(als ik goed ingelicht ben laugh.gif" border="0 )

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.