Ga naar inhoud


dsf moeilijk te ontvangen ?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik blijf er toch bij dat dit een storing is van DECT, want dit lijkt toch de enige logische verklaring voor dit probleem. Je kunt DECT storing trouwens gemakkelijk herkennen.

 

Sluit een analoge tuner aan, schakel deze in op CNN. Wanneer je twee balken of witte strepen in beeld ziet, dan is het zeker storing van een DECT telefoon.

 

Let op: Je kunt de storing alleen elimineren door de batterijen uit de handset te halen, en de basispost spanningsloos te stellen.

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zoals die andere link al aangaf zijn er best veel storingsbronnen. DECT, draadloos netwerk etc. Ook niet draadloze dingen kunnen storing veroorzaken (niet alleen via app, maar ook via je kabel als die niet goed is afgeschermd).

 

Heb je al gechecked of er in jouw buurt geen zendmast staat.. (mobiele telefoon/wirepoint/etc)?

 

CU,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft in mijn geval niet te maken met een zwak signaal op de transponder van Sat1, Pro7 etc. Ik kan ze met een andere instelling op mijn receiver namelijk wel normaal ontvangen.

 

Ik heb echter nu een probleem met het tegelijk ontvangen van 'horizontalen' en 'verticalen' wat ik nog niet heb weten op te lossen. Dat staat in het topic waar ik naar verwees.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mijn ontvanger koun je kiezen tussen horizontaal of vertikaal of auto(automatisch) dat moet ook bij jou ergens kunnen.zo niet staat er ergens een instelling niet goed.want het zou niet goed zijn als wij allemaal moesten kiezen(handmatig).wel als ik handmatig doe scannen van een bepaalde frequentie,dan moet ik het wel handmatig invoeren.mischien zou het ook fijn zijn als je je ontvanger vermeld.er zijn dan vast mensen die je kunnen verder helpen en dit ook hebben meegemaakt.snap ie.maar 1 ding is duidelijk,er staat een instelling verkeerd.want je kunt ze ontvangen,maar niet automatish als ik het goed begrijp.

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Nog even over de DSF, Overdag heb ik een goede ontvangst , maar 'savonds wordt het beeld blokkerig of geen signaal. Alle andere zenders hebben dit probleem niet. Heb wel een DECT telefoon, maar dan zou het overdag ook problemen moeten geven. Probleem is een maand geleden spontaan ontstaan.

heeft iemand een suggestie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb ik ook last van komt door de dect. Kijk maar eens op de zenders die op dezelfde freq. zitten. Ook op hotbird stoort de dect. op dezelfde freq. Waarom in de avond meer, dan overdag kan ik niet verklaren. Trek anders even je voeding uit de dect. en kijk of het dan over is.

gr. D.Quijote

2x M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

4 schotels op het dak, en 5 in de kelder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze transponder is inderdaad gevoelig voor draadloze DECT telefoons.

Mocht het probleem daar niet liggen, dan adviseer ik je om de LNC te vervangen.

Ik had een zelfde soort probleem op een andere transponder en het bleek (na lang zoeken en uitpluizen) mijn LNC te zijn.

Dit probleem heb ik zelfs 2 x gehad en daarom ben ik niet echt goed over Invacom LNC´s te spreken.

Het waren Quadro LNC´s.

Ik heb er nu trouwens weer een Invacom in zitten omdat de handelaar geen andere had op dat moment. Deze doet het tot nu toe prima.

Ik heb trouwens 3 DECT telefoons in het hele huis in gebruik en de buren (ca 30-50 mtr. afstand) hebben er ook een en toch absoluut geen last op de transponder van dsf en consorten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

even ter info: ik had exact hetzelfde probleem en heb het mbv deze thread kunnen verhelpen door de voeding uit de dect-telefoon te trekken. Weet iemand of dit probleem zich minder voordoet afhankelijk van het type dect-telefoon? Ik heb een te goedkope Arizona van KPN en denk er over deze nu te vervangen. Kan iemand me een type aanbevelen dat deze vervelende storing niet oproept?

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...