Ga naar inhoud


Klein schoteltje 38 cm


Gast

Aanbevolen berichten

Er zijn van die schoteltjes te koop in zo'n mooi koffertje, maar die zijn ongeveer 38 cm groot. Heeft iemand ervaring met zo'n schoteltje ?

 

Ik wilde zoiets meenemen op vakantie naar Oostenrijk om de Nederlandse zenders te kunnen bekijken (Astra1G+H), of doe ik hiermee een miskoop en heb ik hier niets aan ?

 

FF een voorbeeldje van zo'n koffertje (maar dan zonder receiver) :

 

74.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je laadruuimte het kann hebben, koop dan een los schoteltje van 60 cm op statief. Veel meer reserve bij slecht weer en waarschijnlijk goedkoper en duurzamer dan dat koffertje.

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eerder dit jaar zo'n soort setje gehaald bij een Duitse supermarktketen. Het was een campingsetje met een FTA ontvangertje erbij voor iets over de 100 euro.

Je krijgt wat je ervoor betaalt. Astra 1, 2 en Hotbird zijn prima te ontvangen, maar je hebt inderdaad nauwelijks reserve. Daarbij komt dat de setjes heel windgevoelig zijn, dus je zult ze af en toe opnieuw moeten uitrichten.

Voor mij was het een testje om te zien of ik het hele satelliet gebeuren interessant vond, en gezien dat ik nu nog altijd op dit bord zit, is die test geslaagd.

 

Voor een camping prima geschikt dus, maar bereid je voor op wat kunst en vliegwerk om het aan de praat te houden, en neem wat filmpjes mee voor als het regent <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Prettige vakantie!

 

[color:"#666666"]P.S. Mocht je zo'n setje kopen met FTA only, dan kun je alleen BVN ontvangen...just in case you didn't know... [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat mij alleen om het schoteltje, ik heb een DigiX, die neem ik normaal mee. Het apartement waar wij normaal altijd heen gaan heeft FTA-receiver staan en dan gaat die er af en zet ik mijn DigiX neer en hebben we gewoon de Nederlandse TV- en radiozenders.

 

Nu gaan we naar een ander apartement (met balkon op het zuiden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) en wil ik een klein schoteltje meenemen. Deze is makkelijk omdat deze klein is, en een voet heeft met een zuignap en een balkonklem.

 

Of ik moet een soort voet maken met een klem en dan een wat groter schoteltje nemen, iets van 50 cm, (ik heb niet zoveel ruimte in de auto).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan lijkt me dat 38cm schoteltje een leuke tijdelijke oplossing, en waarschijnlijk iets wat je voor een habbekrats kunt kopen, en naderhand wel weer kan doorverkopen.

Mocht je die zuignappen gaan gebruiken... hoe schoon je ondergrond ook is; zorg dat je nog een extra touwtje om je schotel doet die 'em tegenhoudt als 'ie dreigt te vallen. Die van mij is namelijk ook 5 verdiepingen lager tot zijn einde gekomen door die @#%#@$% zuignappen.

 

Viel spass und auf Wienerschnitzel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja....zo'n setje kost net geen € 50,- dus dat gaat nog wel.

 

Ja die zuignappen zijn niet altijd betrouwbaar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> , ik neem wel een paar extra lange kabelbinders mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook leuk is een ontvanger met harddisk mee te nemen. In de weken voor de vakantie nog even helemaal vol zetten met allerlei leuke films en dergelijke, en dan heb je op je vakantieadres alleen nog maar een tv nodig. Heb je s'avonds nog een hoop kijkplezier voordat de hele harddisk bekeken is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem al jaren een 35cm L/H schotel mee in de caravan. Tot aan de costas in Spanje goede ontvangst van de normale ASTRA kanalen. Bij zwaar onweer durft ie wel eens uitvallen, maar dat heb je ook bij een 60cm schotel.

Spijtig genoeg is dit type niet meer verkrijgbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En je wilt er ook niet aan denken dat iemand dan dat ding toevallig op z'n kop zou krijgen...

Zels zonder dat 'ie bij iemand in de buurt valt heb je al een interessant gespreksonderwerp met je onderburen....en die waren al zo blij met mij... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En je wilt er ook niet aan denken dat iemand dan dat ding toevallig op z'n kop zou krijgen...

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />


Wat dan nog?
Ziet zo iemand Satelliet Schotel Sterretjes. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Avensis
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vergeet dan niet er nog even een Sat4All sticker op te plakken. Mocht hij naar beneden zijn gedonderd dan heb je er in iedergeval nog een duidelijk signalement van. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Twee keer rechts, is ook terug

VU+ Duo + Triax 80cm schotel + SG-2100 rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...

Ahum, na drie jaar maar weer een beetje naar boven met dit draadje:

 

Afgelopen weekend een weekendje in Drenthe geweest en mijn campingschotel eens meegenomen voor de finale op tien. Hij is (ovaal) max 40 cm, maar kwam er helaas achter dat ik wel beeld had op 12515.25 H waar ned1,2,3 op zitten en geen beeld op 12574.25 H waar tien, sbs en ook bvn op zitten.

 

Nu snap ik dat sommige satelieten een "sterker" signaal geven, maar is dit per transponder ook het geval? En waarom zit bvn dan op zo'n "zwakke"?

 

Alleen toen het helder weer werd, hadden we af en toe beeld, maar bij de minst geringste bewolking niets, noppa, nada.

 

Dus zo'n 35-40 cm schoteltje is goed voor 1,2 en 3 e.d. maar niet voor alle nederlandse zenders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan had je zeker goed weer?

 

Er zit bj mij een draaibankschroef bij zodat je hem overal aan kan bevestigen.

Ik moet zeggen, de meesten stonden met open mond te kijken toen ik beeld kreeg uit zo'n klein schoteltje. Vroegen allemaal hoe dat nou toch kon.

 

Alleen zaten we daarna gekluisterd aan de radio te luisteren... ook leuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...