Ga naar inhoud


Digitale televisie bij Casema gratis


Gast

Aanbevolen berichten

Directeur Jos Molenkamp van Casema heeft aangegeven dat digitale televisie gratis moet worden. Over vijf jaar moet de analoge kabeltelevisie zijn opgeheven en moet iedere abonnee alleen nog digitale tv in huis te hebben.

 

De grote voordelen van digitale televisie t.o.v. analoge tv is de beeldkwaliteit en de hoeveelheid zenders die aangeboden kan worden over het zelfde frequentiespectrum. Voor iedere analoge zender kunnen vier digitale zenders plaats nemen. Ten opzichte van het aantal van 40 zenders zou er in de toekomst dus theoretisch 160 zenders op de kabel terecht kunnen. In de praktijk zal dit aantal wel lager blijven of zullen veel zenders alleen als extra (betaal-)zender worden toegevoegd zoals nu bijvoorbeel Cinenova.

 

Nadelen zijn er ook: er moet door de klant een extra ontvanger worden aangeschaft en voor iedere tv in huis moet er een eigen ontvanger aanwezig zijn, wil men verschillende dingen gelijktijdig kunnen zien. Wanneer er ook nog een video- of DVD-recorder in huis staat zal ook voor deze weer een eigen ontvanger noodzakelijk zijn.

 

Technische oplossingen om dit te voorkomen zijn: bouw een digitale ontvanger in de DVD-recorder of maak ontvangers met meerdere tuners. Dit laatste is bij sommige satallietontvangers al mogelijk. Feit is wel dat digitale televisie op de kabel nu eindelijk volwassen lijkt te worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 1 maand later...

Vandaag een brief gekregen van casema en wat blijkt iedereen die een casema abbo had voor annaloog krijgt vanaf 01-12-2004 al gratis de digitale basis pakket door ! Goed nieuws dus en de plus pakket wordt van prijs verlaagt van 9,95 naar 7,50 en die wordt aangevult met 8 nieuwe kanalen... alleen er staat niet op welke kanalen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> mja dat zullen we dan wel later horen !!

w0000t?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus het Casema sommetje wordt:

 

analoog abt € 15,00

digitaal abt € 00,00

pluspakket € 07,50

--------------------

per maand is € 22,50

 

Dan neem ik de aanschaf van de receiver niet erin mee. Wel prijzig qua abt in vergelijking met DVB-T of satelliet. Een beetje appels en peren vergelijken, maar het geeft een indruk. Ik ben benieuwd wat de prijsstelling van digitale tv over ADSL gaat kosten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed nieuws dus en de plus pakket wordt van prijs verlaagt van 9,95 naar 7,50

 

Op de site van Casema kan ik in het zenderoverzicht (van mijn woonplaats) alleen niet vinden wat nu precies het basispakket en wat het pluspakket is, er staat simpelweg "TVD Basis en Plus pakket € 9,95 per maand".

 

Ik neem dat het basispakket de zenders zijn die analoog bij je op de kabel zitten? Das dan wel een dooie mus, bovendien zijn het heel wat minder zenders (nl. 34) dan de 50 waar de directeur van Casema het over had.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

fout rekensommetje want als men via de decoder kijkt heeft men alle zenders

 

analoog abt € 15,00

digitaal abt € 00,00

pluspakket € 00.00

--------------------

per maand is € 15,00 digitaal

en diseq 1.2 motor Devicename: spark7162 Enigma Version: 2012-03-17 Image Version: Aug 9 2012 16:13:43 Frontprozessor Version: V0 Webinterface Version: 1.7.1

 

Cisco 8485 pvr

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

zou me niks verbazen maar denk wel dat ze daar behoorlijk problemen mee krijgen.de boxen worden nl nu nog verkocht(of iig tot voor kort).het zou ook kunnen zijn dat ze viaccess als "basispakket" gebruiken.dus iets in de trend van FTV..maar dat is maar een speculatie van mij..

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je bij Casema West netwerkkeuze 500 intikt..krijg je het MainChannel en zie je de gehele programma-keuze-lijst (zonder beeld) welke of voor Irdeto-2 of voor Viaccess decoders uitgezonden wordt.

Bij Netwerkkeuze 400 krijg je alleen de Irdetolijst.

 

Alle Sagem-box huurders hebben van Casema deze box nu kado gekregen, waarmee Casema niet meer verplicht is om deze "werkend" te houden....

Zodra een oude Sagem-Viaccess box niet meer werkt..door de overgang naar Irdeto-2 op 1 augustus 2004..moeten deze abonnees dus een nieuwe box aanschaffen en is het uit met de verboden kaartjes !! Champagnedag bij Casema !!

 

Snurker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...