Ga naar inhoud


Ervaringen zelf inbouw van STR naar PVR!


JD

Aanbevolen berichten

Satters,

 

Ik zit erover te denken om een zelfinbouw set te kopen voor mijn Atsat 9500 STR naar PVR. Deze staat op Internet te koop voor de Xtreme STR, maar aangezien deze hardwarematig gelijk is aan Digix STR, Arion STR en Xtreme STR, kan ik dus zo'n set zelf inbouwen.

 

Heeft iemand goed/slechte daar ervaringen mee? Setje kost schijnbaar 29,- euro en dat is op zich niet veel voor de extra functionaliteit lijkt mij. Ben zelf zeer goed bekend met het solderen, dus dat mag het probleem niet zijn.

 

Ben benieuwd naar jullie reacties!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites


Yep, ik heb een omgebouwde Extreme met HD nu werkt goed, waar je wel even naar moet kijken is of de voeding geschikt is dus even de kap er af zit er een rode draad tussen het moederbord en voeding is hij niet geschikt.

 

Zit er wit of grijs dan is de voeding OK.

Anders wordt het een dure grap moet er eerst een nieuwe voeding in.

En let op de HD die je er in gaat zetten dat die niet te warm wordt.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Shit Rode draad, maar dan het volgende:

 

Maar wat als je een externe voeding erin plaatst van een defecte tape streamer bijvoorbeeld? Ik neem aan dat dat nog zou moeten werken toch? want ik neem aan dat voeding alleen de HD voedt.

 

Ben benieuwd hoe de inbouw zelf was, makkelijk te realiseren of niet?

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een externe voeding staat uiteraard niet echt mooi in je TV kast <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Maar de ingebouwde voeding van een Xtreme is van belabberde kwaliteit. De spanningsregelaars lopen constant op hun 'tenen' wat resulteert in een vette rimpel (geeft de bekende problemen met de optische uitgang) en bij oudere type in het wegvallen van LNB signaal bij draaien van schotel.

 

Een PC voeding is natuurlijk het einde qua vermogen, alleen zijn die nogal fors! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Zelf heb ik een cooler fan ingebouwd om de spanningsregelaars van frisse lucht te voorzien, wat resulteert in een schonere en stabielere gelijkspanning.

 

Suc6

 

LionKing

Link naar reactie
Delen op andere sites

@LionKing,

 

Ik heb het niet over een PC voeding maar zo een uit een externe tapestreamer.

Die heb ik vroeger wel eens gezien, daarin zit een kleine voeding met ventilator welke gemakkelijk in de Xtreme, Digix, Atsat... kast past. dus daarin zit dus een 220v omzetter naar de voltages die nodig is voor harddisks, cdroms en tapestreamers.

 

Lijkt me DE oplossing omhet allemaal mooi in de ontvanger weg te werken.

Deze voeding dan gewoon op de contact punten van de schakelaar solderen net als de orginele interne voeding (parallel).

 

Ik neem aan dat de standaard PRV voeding (grijze kabel verhaal) niet nog een extra lijntje gebruikt voor een deel van het moederbord te voeden wat voor het HD gebeuren gebruikt wordt.

 

Ik zag trwouwens een reacties in mijn PM van iemand die wist dat een dergelijk set ook voor 19,- te bestellen is, maar het internet adres is door de site aardig aangepast. Dus als iemand van jullie weet waar ik hem voor dat bedrag kan vinden, hoor ik dat graag via PM. Dan niet site geven maar de kreten die ik in google moet inkloppen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!

 

Allen bedankt voor jullie bijdrage voor zover!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satters, toch nog even het volgende,

 

Hoe zit het eigenlijk met een laptop driveje?

Je hebt verloopkabels die zo'n laptop drive op een IDE connector kunt aansluiten en ook een losse voeding connector hebben. Ik neem aan dat een Laptop drive-je niet zoveel spanning vreet als een gewone harddisk. Dit omdat ik dus zo'n oud model voeding heb (rode draad tussen voeding en moederbord).

 

Het zijn zo maar wat gedachten spinsels en vraag me af of niemand anders dit al geprobeerd heeft of middels pratijk/theorie argumenten mijn idee onderuit kan halen. Ik weet dus dat je middels verloop kabels op een PC een laptop drive via je IDE connector kan aansluiten en dus misschien ook wel in de Xtreme (of dreambox) zonder dat er een andere/zwaardere of gemodificeerde voeding in hoeft.

 

Kan iemand dit bevestigen of ontkrachten?

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

JD

 

Ik denk dat je drie problemen zult hebben met het gebruik van een laptop (2.5") harddisk:

 

1) Je moet zelf een IDE verloopkabel maken (voedingskabel zal geen probleem zijn)

 

2) De snelheid van laptop drives is onvoldoende. De burst rate zal wel hoog genoeg zijn voor de video stream, maar bij de geringste fragmetatie zal de tijd die de arm nodig heeft om van fragment naar fragment te spingen je opbreken. Ook verwacht ik problemen met timeshiften. Dit leidt altijd tot veel armbewegingen. Als de schijf het niet kan bijbenen loopt je de kans op veelvuldig vastlopen van de firmware.

 

3) Slechte prijs per MB in vergelijking tot een 3.5" harddisk

 

 

Misschien is het inderdaad handig om voor de harddisk een aparte voeding te gebruiken of om de spanning regelaars in de voeding te upgraden naar een zwaardere versie (standaard max 1 ampere, vandaar dat ze zo heet worden)

 

Groet,

 

LionKing

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Het inbouwen stelt niet zoveel voor.

Een kameraad heeft het in z,n pauze op het werk gedaan.

Wat betreft de voeding heb ik wel een oude voeding uit een pc.

Deze ligt in de kast achter in een hoekje waar hij niet opvalt (kabels van voeding naar pc eventueel verlengen)

De aan en uit schakelaar v.d pc voeding ligt voor in de kast, het voordeel hiervan is vind ik persoonlijk zelf dat je de harddisk aan kunt zetten wanneer je zelf wilt, dit scheelt een hoop herrie, want de harddisk hoor je, en heb je hem niet meer nodig dan schakel je hem uit.

Scheelt ook weer op de levensduur van je harddisk.

Wel eerst de ontvanger op standby voordat je de harddisk aan zet, anders herkent hij hem niet.

Achter op de xtreme heb ik spanningsconnecter (uit een kapotte cdrom gehaald) gemonteerd, dus mocht ik de ontvanger een keer uit de kast willen halen dan kan ik de connecter er zo uit halen.

 

Succes AO <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DM 7020-80gb - Div. Images - Lexar 512mb cf - DM 500+ - DM 800 - triax 78cm Astra 1,2,3,Hotbird - LG 42" PLASMA (1080)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@LionKing en EXSTREEMPJE,

 

Beide bedankt voor jullie antwoorden, maar aan de hand van het verhaal van LionKing denk ik dat het verstandiger is om voor een kleine extra voeding te gaan ipv laptop harddisk. Wellicht dat ik ook besluit om een schakelaar in te bouwen zodat ook ik wat meer controle heb over de diskdrive in tijden dat hij nie gebruikt hoeft te worden. Bedankt voor al deze zeer bruikbare tips.

 

Ik heb het setje als het goed is vandaag via de cammy site besteld en zal binnenkort wel een PVR thuis hebben staan.

 

Groeten en nogmaals dank allemaal,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb zelf een @sat met rode voeding gehad (staat nu bij mijn pa) zelf hd-set ingebouwd wel koelclips op de regulatoren gezet (volgens mij nog een regulator erbij geplaatst??? weet dit niet zeker) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

En hij draaid nog steeds, 2jaar continu zonder geforceerde koeling!!

Let wel op dat je een hdd neemt die niet zo veel stroom trekt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Heb van cammy ooit eens een bericht gezien waarin hij verteld wat de max stroom mag zijn per hdd/type voeding, kan ook een mailtje geweest zijn.

Heb er ook een laptop 20Gb schijf in gehad werkte ook prima geen freeeze ook niet naar een paar weken.

Suc6 met het inbouwen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sjaak,

 

Bedankt voor info. Heb je een PM getsuurd ivm laptop harddisk.

Ook gelijk met Willem (cammy site) contact opgenomen voor lijst met harddisks.

 

Groeten en ik meld me wel als hij het doet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (en anders ook <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> )!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of de zoekfunktie van dit board gebruiken...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

verloop ziet er zo uit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

mischien dat je hier iets aan hebt

Citaat:
Aftappen van de voeding gaat ook best!

alleen moet je de nieuwe voeding hebben met "HDD" in de typenaam.

andere voeding met rode verbindings bekabeling naar de moederboard kan alleen maar schijven van maximal 400 mAh

Gr,

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sjaak

 

Ik heb uiteraard zowel hier op board als op Internet gezocht naar zo'n onderdeel en STR naar PVR zaken. Maar waar moet je op zoeken als je geen idee hebt hoe dat heet. Sata naar IDE converter, of IDE laptop drive of....

 

Maar ik begrijp je wel hoor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />, uiteraard bedankt voor de beide linkjes!

Ik ga nu eens kijken of het een normale harddisk met externe voeding wordt welke ik al heb geregeld of toch een laptop drive. ligt een beetje aan de kosten van zulke onderdelen. Moet niet gekker worden toch <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Dank dank dank..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aloa....

 

Toch nog een vraag omtrent de Software die starks in de mijn aangepaste STR (ombouw naar PVR) moet.

 

Ik lees dat de standaard van de fabriek afkomstige PVR hardware code 13.42.6D heeft. Mijn STR heeft hardware 13.42.65, kan ik dus dadelijk als ik hem omgebouwd heb gewoon de firmware voor een 13.42.6D erin laden? Of moet ik daar nog iets geks, speciaals voor doen. Ik neem aan gewoon de firmware voor 13.42.6D laden in mijn naar PVR omgebouwd STR Atsat.

 

Ik hoor het graag van de sat-guru's onder jullie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...