Ga naar inhoud


Magic PCMCIA Module


Ron

Aanbevolen berichten

Vandaag even geleend en uitvoerig getest:<p>De lang besproken universele PCMCIA PC module.<p>Dit is hij dan:

magic_module.gif<p>Voor deze PC module zijn diverse applicaties denkbaar en al beperkt voorhanden maar de leukste is tot nu toe die voor de satellietontvanger. Wij hebben vandaag deze module voorzien van software die ons al enkele dagen geleden door een vriendelijke pool per e-mail was toegestuurd en daarmee werd met gebruik van originele abonnementskaart Canal+ zichtbaar. Ook premiere world werkte perfect. Volgens de pool is er zelfs al software in de maak waarmee je met een ORIGINELE sky kaart naar het Engelse pakket kunt kijken.

Seca en viaccess zouden ook geen probleem zijn. Aan die software wordt aldus de pool nu de laatste hand gelegd:-))

Volgens hem zou met deze module zonder meer 7 in 1 mogelijk zijn.<p>De software is eenvoudig in de module te laden via een speciale programmer die lijkt op een soort season interface:

magic_programmer.gif<p>Dit is de software die bij de module geleverd wordt:

magic_loader.jpg<p>Let wel op want deze module wordt alleen met een speciale firmware loader geleverd en de applicaties voor deze module zijn ook alleen op DEZE module te gebruiken. De module wordt zonder interne software (applicaties) geleverd. Alleen het loader programma krijg je bij de programmer die je nodig hebt om de software in de module te laden.<p>Vraag ons niet waar dit ding te koop is, want wij beantwoorden geen PM's en reclame en links op het board zijn uit den boze!!

Een kleine zoektocht bij enige bekende shops moet het licht doen branden:-)<p>Deze module heet Magic Module. PCMCIA developer board.<p>Groetuh,<p>Toxic[Q]<p>[ 22-02-2002: Bericht gewijzigd door: Toxic[Q] ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 80
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Lijkt mij een universal cam met een nieuw stickertje, sorry dat ik een béétje wantrouwig ben, maar de link op de duitse pagina (waar het ding dan 'ontwikkeld' is) naar het loader programma werkt al niet meer (als het ooit gewerkt heeft).<p>Een universal cam met seca is niet echt bijzonder spannend, daar heb ik er nog wel een paar van liggen en als ik alle mensen die menen dat ze weten wat er allemaal mee kan en moet op een rij zet, beginnend in maastricht, dan verzuipen er in pieterburen nog een paar honderd!!<p>Tis gewoon een praktische tip voor een ieder die er wat aan heeft: koop zo'n ding pas als je er ook écht iets mee kunt

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Babylon,<p>Jij hebt gelijk wat betreft die Universele CI. Dat ding was alles behalve universeel en kon dan ook alleen maar seca op een beperkt aantal receivers fatsoenlijk decoderen.

Deze module is op geen enkel vlak vergelijkbaar met die Universele CI. In deze module zit namelijk een loader die steeds weer opnieuw het herprogrammeren van maarliefst 2 MB flash toelaat en het mooiste is dat je dat ZELF kunt doen! In 2 MB kun je behoorlijk wat functionaliteit kwijt en er zijn al handige programmeurs die daar flink gebruik van maken. Mijn Module draait nu al PERFECT met SECA, IRDETO en Beta-Digital!!!

Hier een paar screenshots van de gammycrypt software die ik er nu in heb zitten:<p>gamma1.jpg

gamma2.jpg

gamma3.jpg<p>Je mag er ook wel vanuit gaan dat we onze bezoekers niet verkeerd voor gaan lichten. Daarmee zetten we onze naam op het spel dus dat doen we alleen als we ergens 100% zeker van zijn wink.gif" border="0<p>[ 23-02-2002: Bericht gewijzigd door: Toxic[Q] ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op het eerste gezicht grappig, het is een oplossing voor de steeds schaarser wordende "oude type" Irdeto cim's.

Wat erg handig is dat de module min of meer vrij programmeerbaar is en dat het loaderprogramma voor de pc wordt bijgeleverd.

Wat echter nog veel handiger zou zijn is het vrijgeven van developer tools als een compiler en debugger. Ook het vrijgeven van de sourcecode zou heel wat hobbyisten blij maken. Je hoeft dan niet via moeilijke omwegen ofwel hexadecimaal patches te maken ofwel proberen de software te decompilen en eerst je helemaal in proberen te leven in de wereld van de oorspronkelijke programmeur. Beide zijn alleen weggelegd voor een handje super programmeurs, en niet voor de hobbyist.

Ook is het nu zo dat je afhankelijk blijft met deze module, net zoals de uni cim waarmee digikraak adverteert van de releases van software van een waarschijnlijk "wazig" bedrijfje ergens in het oosten. Zolang het werkt erg leuk, maar als men ermee besluit te stoppen is het dus weer zo over.

Of DIT dan dus ook een toppertje gaat worden ? ik wacht het in elk geval even af.

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Riekt toch wel een beetje naar 01-03-02 <img border="0" title="" alt="[Frons]" src="images/icons/frown.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Frons]" src="images/icons/frown.gif" />

Kan het mis hebben (eerst zien dan geloven) <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...