Ga naar inhoud


netwerk kaartje in dreambox kapot ???


Gast psycorps

Aanbevolen berichten

Dag mede dreamboxers,

Ik zou langs deze weg even willen checken of mijn veronderstellingen juist zijn.

De casus:

Ik kocht 2 dagen geleden mijn eerste dreambox (7000s) en vertrok vol goede moed en verwachtingen huiswaards om mijn eerste stappen in het schotelgebeuren te maken.

Nu is me dit in princiepe allemaal wel gelukt (grappig hoor, op een keukentrapje met die enorme schotel staan zwenken, psycorps calling mars...mars can u hear me <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) Maar goed, alles aangesloten, dreambox erop, even stoeien met de menu's en voila, we hebben zo'n 1101 services die we kunnen ontvangen.

(astra & hotbird).

Maar goed, genoeg bla bla over mijn eerste stappen, toen ik eenmaal zover was dat het hele gebeuren tekens van leven gaf, werd het tijd om de power van de dreambox te "unleashen", de netwerk mogelijkheden!

Nu geloof me maar als ik schrijf dat ik meerdere netwerken heb opgezet, en hier thuis er een heb draaien van 6 computers, wireless en cable door elkaar, linux router enz. enz. ik acht mezelf dus capabel om een er een droomdoos bij te zetten, maar wat dacht je ? GEEN dreambox te vinden op het door mij ingestelde ip adres !

Na een korte inspectie van de instellingen en kabels kwam ik er achter dat ik niet eens een "link" krijg vanuit mijn dreambox. Ik vermoed dat mijn droomdoosje een kapotte netwerkkaart heeft. Volgens mij is het niet kunnen pingen van een ip een probleem van een andere orde dan het compleet niet kunnen opzetten van een kabelverbinding...op zijn minst zou de netwerkkaart in mijn pc toch moeten zeggen dat hij verbonden is, maar nee hoor, een van de netwerkkabels is niet aangesloten...

Ik snap het nu dus even niet meer en overweeg morgen terug te gaan met mijn droomdoos om 'm om te ruilen. Maar voordat ik dit doe, is er iemand die kan bevestingen wat ik veronderstel ?

Groet,

Psycorps

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Ik begrijp dat je de dreambox rechtstreeks met een pc wil verbinden? Maak je dan ook gebruik van een cross-kabel? Als je beschikt over een hub of switch, kan je dit testen door de dreambox hierop aan te sluiten. Je moet dan inderdaad een "link" ledje zien oplichten. Is dit niet het geval, dan lijkt er inderdaad iets mis te zijn met de netwerkpoort op de dreambox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat wil je weten over mijn config ?

Router heeft ip 192.168.0.200, dit word dan dus in mijn opstelling zowel de gateway als de dns server (zo is dit ook op de 6 pc's die ik hier ten volle tevredenheid draai), ip van dreambox ingesteld op 192.168.0.100, gateway en dns dus 192.168.0.200, netwerk is enabled op de droomdoos, maar geen LINK lampje op de netwerk kaart van mijn pc en winddoos zegt dat de kabel niet is aangesloten. in totaal 8 verschillende kabels geprobeerd (twisted en pairs, ja je gaat rare dingen doen als je het echt niet meer weet...) maar op geen enkele kabel een link, zelfde kabels geprobeerd met pc's onderling, werkt prima !

Groet,

Psycorps

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dan zit er niets anders op, dan maar terug met mijn droomdoosje, ik hoop maar dat de verkoper een beetje coulant is en me er meteen een andere voor meegeeft, het is immers DOA (Dead On Arrivle). Bedankt voor het meedenken, als je ettelijke uren zit te klooien aan een probleem kan je wel eens blind worden voor hele simpele oplossingen, maar als jullie dezelfde conclusie trekken, dan ga ik er maar vanuit dat ie inderdaad kapot is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

In iedergeval bedankt, en jullie horen vast nog wel meer van me, want ondanks de kapotte droomdoos moet ik toch zeggen dat ik wel erg enthousiast ben over de mogelijkheden die deze machine me gaat bieden! (voor zover ik dat heb gelezen)

Groet,

Pyscorps

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ikzelf heb ook problemen met de netwerk verbinding gehad met 1 van de 2 dreamboxen.

 

1 jaar heeft hij feilloos gewerkt en kon ftp-en enz.

een paar weken geleden kreeg ik geen verbinding meer vanaf de pc. vanuit de dreambox kon ik nog wel software updaten en downloaden.

ik had al contact gezocht met de leverancier, maar omdat ik 'm dan een tijdje kwijt ben, heb ik eerst nog even de nieuwste pli image er op gezet.

en wat denk je?

Hij loopt weer als een trein.

toeval?

ik zou zeggen probeer iets.

 

suczeven.

learning all the time

Dm7000 / Dm800

Visosat Bi-sat Hotbird Astra1,2 en 3

NSLU2 320GB

software:Pli Iolite(7000)

Pli-open_DM800

Plasma: Panasonic TH-42PZ80E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben bang dat dit het niet is, heb namelijk vannacht de laatste PLI en Hydra er al opgeflashed in de hoop dat het wat zou doen, flashen ging prima, apparaat werkt uitstekend, alleen GEEN netwerk....Ik ga toch maar even terug met het doosje ben ik bang...

Groet,

Psycorps

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja dan zit er niets anders op, dan maar terug met mijn droomdoosje, ik hoop maar dat de verkoper een beetje coulant is en me er meteen een andere voor meegeeft, het is immers DOA (Dead On Arrivle).


ik hoop het voor je,
maar ik was mijn gloedje nieuwe 5620 2 weken kwijt,
omdat ik dacht dat de tuner kapot was.
en ik had hem binnen 2 dagen alweer terug gebracht,
na uren hobbieen en klooien.
gelukkig voor de winkelier was ik helemaal niet gefrustreerd.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

suc6 ermee...

Groetzels Fleetwood.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien een laatste hint,

Neem eens een PC onder de arm en plaats deze op de fysieke plaats waar de dreambox staat. Sluit de netwerkkabel (die normaal in de DB zit) aan op de (pas geplaatste) PC.

Als je wel netwerkaansluiting krijgt op die PC dan ben je zeker dat het niet aan het netwerk (kabels, stekkers, router enz...) ligt.

Mogelijk zou het een instelling van de DB kunnen zijn (maar zoals ik hier lees ben je daar vrij zeker van dat dat niet het geval is, maar check nou toch nog even voor alle zekerheid!).

Als dit allemaal geen oplossing biedt, dan vrees ik ook dat het retour dealer wordt.

 

Suc6

 

Ukkepuk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...