Ga naar inhoud


John Peel overleden


Gast

Aanbevolen berichten

Voor vele hier misschien niet een gigantisch bekende naam, maar wel een grootheid in Engeland.

Hij is 65 jaar geworden en gezien zijn leeftijd absoluut een voorbeeld dat goede radio en interesse voor nieuwe muziek niets heeft te maken met leeftijd.

Hieronder meer;

 

Vandaag is John Peel overleden aan een hartaanval. Het nieuws bereikte 3VOOR12 via een goede vriend van Peel. De BBC heeft het nieuws inmiddels bevestigd. De radiomaker werd 65 jaar. Peel was met zijn vrouw op vakantie in Peru. Hij zou gisteren tijdens een etentje onwel zijn geworden.

 

De BBC heeft inmiddels een condoleance-pagina op internet geopend. De reacties daar zijn unaniem: Peel was een van de grootste iconen van de alternatieve popmuziek en ook bij leven al een legende. Voor vele generaties was hij jarenlang het muzikaal geweten. Hij won meerdere prijzen, maar degene met de meest aansprekende titel is wel de prijs die muziekblad NME hem in 1994 gaf: Godlike Genius.

 

Zijn radiocarrière begon in 1962 in Dallas (VS). Na een paar jaar rondzwerven langs meerdere Amerikaanse zenders, kwam hij in 1967 terug naar Engeland en presenteerde bij Radio London de show The Perfumed Garden. In datzelfde jaar maakte hij ook furore bij BBC Radio 1 met het late-night-programma Top Gear. Hij was een van de eerste dj’s die punk, reggae en hiphop draaide. Later kreeg hij zijn eigen John Peel-show en nam hij ontelbare sessies op met bands die hij altijd zelf selecteerden. Veel van de sessies zijn later door bands uitgebracht op cd, niet zelden resulterend in het beste wat een band ooit deed. Peel greep elke kans aan om radio te kunnen maken. Dat resulteerde in vele programma’s, ook buiten Engeland. Zo maakte hij tussen 1984 en 1986 ook een speciale John Peel-show voor de VPRO.

 

Peel was druk bezig met het schrijven van zijn autobiografie. Hij had de stille hoop dat de opbrengsten van de biografie als pensioen voor zijn oude dag en die van zijn jongere vrouw Sheila konden fungeren. Naast zijn vrouw en een bijna afgeronde biografie laat hij ook vier kinderen na. En miljoenen muziekfans die het houden van muziek van hem leerden.

 

 

Helaas een top DJ die te vroeg is heengegaan.

JohanM.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ken alleen een John Steed en een Emma Peel maar geen John Peel.

Hoe dan ook 65 jaar is veel te jong om te sterven <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...