Jump to content


Welke LNB aan te raden ??


Dunja

Recommended Posts


Inderdaad,

Ik dacht ook eens te bezuinigen en kocht een digiality lnbf met een ruisgetal van 0.3 dB, maar die heeft mooi een dip in de ontvsngst op 12456 MHz.

Laten daar op Thor nou net de leukste zenders op zitten.

Nu kijk ik met een oude 0.7 dB waarvan een kapje stuk was, beetje ducktape eroverheen en hij werkt nu dus zelfs nog beter dan die digiality kop.

Bovendien , waar hebben we het over 0.4 dB meer ruistoevoeging aan het ontvangen signaal. Achteraf gezien natuurlijk een beetje overkill , als het om die 0.4 dB hangt dan is je installatie niet goed uitgericht .

 

Suc6 met de aankoop!!

Link to comment
Share on other sites

Die 0.4dB is een heleboel. Daar kan het wel degelijk op stuklopen. Ik denk dat de vergelijking tussen een 60 en een 80 centimeter schotel nog te klein is.

 

Het enige vervelende is dat 0.3dB een pure flauwekul waarde is. Het is technisch onmogelijk een LNB in elkaar te draaien die overall gemeten een ruisgetal van 0.3dB heeft. De LNB's die 0.6dB als laagste waarde opgeven zijn realistischer, al twijfel ik hier ook aan.

 

Helaas keert de discussie keer op keer terug. Ik hoop dat er op de sathobbydag een paar mensen zo'n 0.3dB lnb aanschaffen en er dan bij mij mee langskomen. Dan kan ik het verschil laten zien (op een spectrumanalyzer) met een merk LNB die een veel hoger ruisgetal opgeeft.

 

Advies: koop een LNB van een gerenommeerd merk met een reeele ruiswaarde en geen kermiszooi welke er leuk uitziet, en leuk glimt, maar geen meter beter presteert.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link to comment
Share on other sites

koop een Invacom 0,3dB lnb, het enigste wat hieraan kapot kan gaan (bij normaal gebruik) is dat eksters dat beschermkapje vernielen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

een zwaan kan op elke lnb/feedstang landen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link to comment
Share on other sites

Citaat:
koop een Invacom 0,3dB lnb, het enigste wat hieraan kapot kan gaan (bij normaal gebruik) is dat eksters dat beschermkapje vernielen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

een zwaan kan op elke lnb/feedstang landen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />merDe


heer merDe,
bij zwanenburg landen er ook grotere vogels op uw schotel antenne <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />
je ziet ze vanuit mijn venster
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.