Jump to content


Krijg UDP-poort niet meer open (emule/speedtouch


Recommended Posts

Een paar weken geleden heb ik Emule geinstalleerd en daarvoor middels UPnP een TCP en een UDP poort opengezet op mijn Speedtouch (en in de XP-firewall). Dat werkte perfect. Nu kom ik er ineens achter dat die poorten niet meer openstaan omdat ik een ander intern IP-adres van mijn eigen router heb gekregen. Toen heb ik even (in XP/verbindingen/eigenschappen gateway) de TCP & de UDP poort aan dat nieuwe IP-adres gekoppeld. Helaas zonder suc6! De TCP-poort doet het nu weer wel, maar de UDP-poort niet terwijl alles goed lijkt te staan. Als ik in de Speedtouch naar UPNP kijk dan gaan beide poorten ook netjes open, maar de Emule-test die faalt! Heb de router en de PC ook al eens gereset zonder suc6. Wie weet raad?

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link to comment
Share on other sites


Nee, niet uitgeschakeld maar uitzonderingen gemaakt voor en het programma en de twee poorten. Volgens mij werkt het ook gewoon, maar de emule-test blijft volhouden dat de TCP-port wel, en de UDP-port niet werkt!

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link to comment
Share on other sites

Ik heb net maar even de XP-firewall uitgezet maar zonder resultaat. Ook Emule even gestopt & gestart. In de router staan TCP en UDP poort netjes open en aan hetzelfde IP-adres (dat van mij intern). Toch doetde TCP-poort het wel en de UDP-poort het niet.

 

Ook nog even ShareAZA geinstalleerd en op dezelfde wijze een (andere) TCP en UDP poort geconfigureerd op router en in firewall. Lijkt wel te werken (maar die hebben niet zo'n testpagina)

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

die test lukt bij mij ook niet, maar ik kon gewoon downloaden. niet zo snel natuurlijk. ik moest voor een film bijna drie dagen lang wachten.

heeft dit iets te maken met de udp poort? duurt het daarom zo lang met downloaden? weet iemand er iets van?

DM 800-Gemini 5

 

Rotor 45-30 draaibaar

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Het werkt weer!

 

Ik heb eerst mijn IP-adres vastgezet en daarna in de Speedtouch zelf bij NAPT de TCP en UDP poorten aangemakt en nu werkt het weer!

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> maar wel raar:

- WinXP/SP2 geeft de UDP-poort als TCP-poort aan terwijl het echt een UDP is en de eMule-test goed gaat voor beide poorten!

- Mijn internet werkt prima, maar ik kom ineens bijna niet meer bij mijn eigen Speedtouch!

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.