Jump to content


Advies over Image ?


Guest Roborob19

Recommended Posts

IK heb gisteren een DB gekocht. Er staat software op maar de leverancier wil niet vertellen wat. Het enige wat ik zie staan is 1.07 (ik denk orgineel).

De leverancier zegt dat dit de enige is die NL kanalen zonder kaart kan lezen. (maar dat geloof ik niet.) Mijn vraag is nu:

Welke image is het meest geschikt voor beginner, Ik heb al zien staan Pli, Ronald Hydra enz enz.

Wat ik er vooral mee wil doen is : Opnemen op HD via EPG, Mp3's afspelen vanaf Netwerk en later HD in DB. daarna zie ik wel verder...

Heb de zoek functie gebruikt maar dan krijg ik zoeveel results.

Ik hoop dat jullie wat reacties geven. zat zelf de denken aan Ronald omdat ik de regelmatig voorbij zie komen....

Link to comment
Share on other sites


die verkoper lult uit z'n nek dat je met 1.07 images kan zien zonder kaart, dit is met elk image mogelijk, zelfs met een origineel images als je wat handig bent met de dreambox.

 

het lijkt me verstandig je eerst in de materie te verdiepen alvorens een image te kiezen. het kiezen van een image is nl. een persoonlijke keuze.

 

als advies kan ik je de Hydra Angaharad image aanraden gebasseerd op de 1.08.2ß image van DMM, deze is voorzien van veel features en duidelijk voor beginners.

 

kleine noot, als het je alleen te doen is om zoveel mogelijk kanalen te kunnen openen zonder geldige abbo's (vrijschakelen), dan ben je op sat4all verkeerd ...

 

 

 

 

groet,

merDe

deze ruimte is te huur
Link to comment
Share on other sites

Nee die vrije kanalen doet me niks heb zelf een orginele kaart, het is inderdaad wat je zegt zoveel mogelijk mogelijkheden en foefjes. Maar dat komt later. Eerst het opnemen op HD via Netwerk of InterneHD en MP3 en daarna van alles proberen. Zal iig eens wat info opzoeken over die image waar jij het over hebt. Mijn probleem is een beetje er zijn er zoveel en als beginner weet je dan dien waar je moet beginnen. Trouwens die 1.07 die ik nu heb welke is dat ? iig bedankt voor je snelle aw.

Link to comment
Share on other sites

Die 107.x is een oude firmware gebaseerd op een orginele 107 image van Dream zelf.

Probeer een 108.x van PLI, lekker compleet voor een newbie. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Roborob19,

 

Een 1.07 image ( Ronaldd, pli, rudream, hydra, peterpan etc) is gebaseerd op de officiele image 1.07 van dreammultimedia.

De nieuwere images zijn meestal gebaseerd op de 1.08.1 of de 1.08.2 beta image van dream-multimedia.

 

Ronaldd , view, pli zijn wat minder uitgebreid, maar stabiel.

Hydra, rudream, peterpan zijn uitgebreidere images, waarbij meestal een USB stick noodzakelijk is.

Dit is in het kort samengevat.

Een ieder krijgt, na wat images uit te hebben geprobeerd, een voorkeur naar een bepaalde image.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link to comment
Share on other sites

Het wordt een stuk duidelijker zo, Van die USB stick wist ik nog niet (zullen we dan eerst maar aanschaffen dan) , Kan ik het ook zonder proberen maw geeft die dit zelf aan of is ie dan kapot?)

Link to comment
Share on other sites

Roborob19,

 

Een USB stick kan alleen maar met de 7000S. Zonder USB-stick met bepaalde images en een aantal emu's ( softcam-emulator)/plugins zal de box gewoon vaak vastlopen.

Schaf je een USB-stick aan, dan moet het wel een USB-stick zijn uit deze reeks: http://www.sat4all.com/ubbthreads/faq/index.php?ToDo=view&questId=24&catId=22

 

Met vriendelijke groeten, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link to comment
Share on other sites

Inderdaad was ik even vergeten, heb inderdaad een DB7000s en bedankt nog voor die lijst met USB stick, had er anders zo maar 1 gekocht, ik zie wel er is nog een hoop te lezen en te proberen.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.