Jump to content


usb 2.0 poort niet compatible met USB 1.1 reader ?


jernst

Recommended Posts

Ik heb een cardreader met usb 1.0 & firewire aan de voorzijde van mijn p.c. De aansluiting hiervoor komt met een kabeltje vanaf het moederboard. Als ik nu een extra PCI usb 2,0 kaartje neem met een aansluiting op het kaarje, kan ik deze dan ook doorlussen naar de kaartlezer, zodat die ook usb 2.0 wordt? Mijn leverancier zegt van niet, want het kabeltje is anders? Hij kan het echter niet onderbouwen. Dat snap ik dus niet. Doorlussen is doorlussen, toch? Ik zie tenminste geen print op de cardreader unit. Lijkt mij dat je hooguit de aansluiting van de kabel eventueel moet aanpassen. Welke techneut weet hier het fijne van?

Xtrend ET 5000 - Dreambox 600 - Moteck SG 2100A - 1.00 dish - smart/invacom LNB

Link to comment
Share on other sites


En toch heeft ie gelijk... Een USB 1.1 HUB kan nooit als USB 2.0 HUB functioneren. Schijnt in de hardware te zitten. Je KAN de proef op de som nemen en dan zul je zien dat je de melding krijgt dat er een langzaam component op een snelle poort is aangesloten.

 

Ik zal BTW je onderwerp wel even aanpassen want "usb 2.0" is wel een beetje kort voor iedereen om te zien welk probleem het hier betreft.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

Kijk, dat bedoel ik dus. Op zo'n cardreader zit helmaal niets aan hardware. Het is dan ook geen HUB. Het is volgens mij net als met electriciteit. Een verlengsnoer met stekkerdoos heeft ook geen electronica. Dat is hier m.i. ook het geval: het is gewoon een verlengsnoer.Niks meer, niks minder. Je kunt die cardreader units ook los krijgen. Dan staat er ook niet op of het USB 1.0 of 2.0 is. Logisch, want je lust ze enkel door, kortom, de bron bepaald of het 1.0 of 2.0 is. Zo zie ik dat, maar ik ben een leek. Is er dan een verschil tussen een USB 1.0 en een 2.0 kabel?

Xtrend ET 5000 - Dreambox 600 - Moteck SG 2100A - 1.00 dish - smart/invacom LNB

Link to comment
Share on other sites

jazeker,

 

er is een verschil tussen usb 1 en usb 2.0 kabels

althans her "er geschikt voor zijn" mijn usb 2.0 hub maakt inderdaad onderscheid en geeft aan dat er een snel device op een langzame poort is aangesloten

mijn typhoon cardreader doet dat eveneens andersom.

dus er is wel degelijk electrisch verschil tussen kabels

 

 

john

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.