Ga naar inhoud


Politie actie in Den Haag


dukdalf46

Aanbevolen berichten

Het moet toch niet gekker worden in Nederland. Las net het volgende op nu.nl:

 

DEN HAAG - Bij een actie van een arrestatieteam in Den Haag zijn drie agenten gewond geraakt door een ontploffing. Het incident had plaats in de Antheunisstraat. De agenten verkeren niet in levensgevaar. Het arrestatieteam kwam in actie op verzoek van de Nationale Recherche. De politie heeft de wijde omgeving rond het pand afgezet. Het is niet bekend of zij aanhoudingen heeft verricht.

 

Inmiddels is het luchtruim boven Den Haag op last van de autoriteiten tot nader order afgesloten. Dat meldde een woordvoerder van de politie woensdagmorgen.

 

 

Rond 08.00 uur werd vanuit de Antheunisstraat een man afgevoerd. De man, die slechts in ondergoed was gekleed, werd door twee agenten in kogelvrije vesten naar een busje op het Lorentzplein geleid. Het is onduidelijk of het om een arrestatie gaat.

 

Knal

 

Volgens buurtbewoners begon de actie van de politie iets na half drie. "We werden wakker van een flits en een harde knal", aldus J. Trijsselaar die in een straat achter de Antheunisstraat woont. "Om 03.00 uur volgde er nog een knal en er werd geschreeuwd. Rond half vier hoorden we ook schoten."

 

De straat ligt in de wijk Laakkwartier. De politie heeft de wijk grotendeels afgesloten. Politieagenten in kogelvrije vesten leiden het verkeer bij de afgezette straten om. Alle tramverkeer door de wijk wordt omgeleid.

 

De politie wil iedereen spreken die de wijk uit wil. Volgens ooggetuigen houden agenten auto's aan die de buurt verlaten. Nadat ze de bestuurder hebben gesproken en het nummerbord hebben genoteerd, kunnen de automobilisten weer verder rijden.

 

Mariniers

 

De Bijzondere Bijstands Eenheid van de Mariniers (BBE), die woensdagochtend betrokken is bij de politieactie in Den Haag, richt zich vooral op kapingen, gijzelingen en andere terroristische acties in Nederland. De militairen zijn zwaar bewapend.

 

De BBE'ers worden in eerste aanleg ingezet als verlengstuk van de bijzondere eenheid van de politie, het arrestatieteam. Daarnaast verleent de eenheid bijstand aan de Brigade Speciale Beveiligingen (BSB) van de Koninklijke Marechaussee.

 

De huidige BBE ontstond in 1973 als de Close Combat Unit. Aanleiding waren de terroristische aanslagen begin jaren zeventig met in het bijzonder het gijzelingsdrama tijdens de Olympische Spelen in 1972 in München.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Nu.nl is momenteel ook mijn startpagina. Heb dat al gelezen. Had gehoopt het hier niet nog eens aan te treffen.

Ik kom hier voor de ontspanning. Begrijp je.


Jij bent toch niet iedereen. Misschien zijn er wel mensen die dit niet wisten. Als je het niet wilt lezen, dan lees je het toch niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />. Dze topic is bedoeld om er eventueel inhoudelijk op te reageren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar dit nu weer naar toe gaat. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />..het lijkt wel oorlog....pfff.....even afkoelen denk ik dan maar.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Is wel erg veel machtsvertoon ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

digipaps

digipaps

 

"I'm not a complete idiot, some parts are missing"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het woord tijd.

 

 

Dat er is koppen met spijkers worden geslagen

 

We zijn hier veel te soft geweest de afgelopen jaren

Mvrgr Sigma

DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525

Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D

Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben bang dat er met zoveel machtsvertoon geen enkele kans meer bestaat dat dit zonder kleerscheuren opgelost kan worden.

Straks één grote boem...en weg rijtje woningen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Maar goed, afwachten dus... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

digipaps

digipaps

 

"I'm not a complete idiot, some parts are missing"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...