Jump to content


Geen stroom.


Guest Ausflud

Recommended Posts

Had gisteren het apparaat losgekoppeld en naar de comp versleept...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Wou gisteren via nulmodem kanaal apparaatje up to date maken.

Vanochtend mee begonnen, stekker in stop contact........ <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" /> zag dat het apparaat niets deed. Geen stroom. Rekening na gekeken van gas en licht.

Ook betaald.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> zag dat velen voedings problemen hadden. Is dit nu ook mijn probleem.

Ik heb een Humax 5400 irci. Stekker in stopcontact. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> maar niets doet het. Weet iemand raad?

Link to comment
Share on other sites


Aan uit aan uit aan uit....... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> stond in de handleiding, ja dat heb ik wel gelezen..... je blijft lache bij deze site..... maar ja als ik naar het hummie kijk ga ik toch weer huilen....

Link to comment
Share on other sites

Zoals Steve reeds zei,oorzaak zit hem bij de voeding.

Je kan best de zoekfunctie eens gebruiken om zo aan het schema te komen, vervolgens vervang je alle Elko's door nieuwe en eventueel 1 weerstand en een zenerdiode.

De defecte weerstand is het enige onderdeel dat je inderdaad als zwartgeblakerd zou kunnen opmerken, een Elko staat bol van de spanningen inwendig, lekt zuur of is reeds al geexplodeerd.

Maar op het eerste gezicht kan het evengoed zijn dat je geen zichtbare schade kan vaststellen en dat er toch wel componenten defect zijn.

Dus EERST ELKO's VERVANGEN.

Johnny.

TV kijken ....daar hebben wij géén tijd voor hoor !!!

Mijn thuis is waar mijn Channelmaster staat....(stond :P)

Link to comment
Share on other sites

Heb de deksel eraf gehad en kon niet zien of iets zwart was. Al hoewel ik wel een leek ben met 2 linke handen. Elco's vervangen betekent dus solderen etc. Ook dat is niet voor mij weggelegd. Dus ikke heb een groot probleempje denk ik. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Link to comment
Share on other sites

met de juiste hersteller hoeft het niet duur te zijn om alle elco's te ervangen, ca 20 euro alles.Je krijgt vanzelf wel een reactie of plaats een bericht bij "rokende soldeerbout"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.