Ga naar inhoud


Endemol overweegt eigen digitale zender


ReBr

Aanbevolen berichten

Endemol Nederland denkt erover een eigen digitale zender te beginnen. Het bedrijf voert daarvoor onderhandelingen en oriënterende gesprekken met KPN, de kabelbedrijven en John de Mols mediahuis. Ook wordt gepraat over een ‘gouwe ouwe-zender’.

 

 

Dat zegt producent Interactive van Endemol Nederland, Reinoud van Dommelen in een interview met de Internetjournalist. ‘De toekomst van Endemol is te omschrijven als 'merken en marketing'. Het kanaal op zich wordt minder relevant. De functie van de zender als programmeur komt daarmee onder druk. De kennis van de kanalen daarentegen wordt heel belangrijk’, meldt Van Dommelen.

Met RTL Nederland praat Endemol over een gouwe-ouwe-zender, die gevuld kan worden met archiefmateriaal van Endemol. Het bedrijf heeft de rechten van nagenoeg alle producties die Joop van den Ende en John de Mol ooit maakte voor tv. Daarbij zit veel historisch materiaal.

 

De macht in het medialandschap komt volgens de producent steeds meer bij de consument te liggen. ‘Die bepaalt wanneer hij wat ziet. Televisie wordt op termijn als internet gepresenteerd. Speciale computerprogrammaatjes kiezen voor jou uit welke programma's mogelijk interessant zijn voor je." Het in de tv of pc gebouwde programmaatje kijkt niet naar de naam van de zender maar enkel naar hetgeen op televisie is. [Adformatie/Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...