Ga naar inhoud


Nieuwe knotcard 2


Aanbevolen berichten

Neen, de knotcard2 is geen grap. Technisch is de kaart identiek aan de knotcard1, alleen zit er een andere loader op, zodat de files voor de kc2 niet op de kc1 te laden zijn. Voorlopig is alleen het Knotcardteam er in geslaagd om de nano51 problemen op te lossen en hoe ze dat gedaan hebben, willen ze graag geheim houden. Vandaar dus nu de Knotcard2. Aangezien in januari SkyItalia en in Februari D+ overgaan op een nieuwe kaart, is het mogelijk plezier van de kaart van korte duur. Niet aan beginnen dus!

Castelldefels.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 

@Zilverster,

 

Ja ik had dat idee ook al. Uiteindelijk blijft het allemaal software. Je ziet het ook bij de Xcam. Komt er een Xcam premium uit met een nieuwe chip erin die een paar extra natuurkanalen decodeert, dus moet je een nieuwe kopen. Nu is er dan toch weer een versie van de emulator die het gewoon softwarematig doet in de emulator, ook op de "oude" xcam. Uiteindelijk komt het allemaal neer op op ecm's filteren, decrypten en control words eruit slopen. Dat blijft software, of je het nu doet in een speciale chip, of gewoon in de centrale processor van de cam. Als je maar weet hoe...

 

En inderdaad ben ik er nog lang niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Als ik dadelijk een emulatie aardig onder de knie heb, dan gaan we ons maar eens met die kaartjes bezig houden. In het bericht hierboven van Castelldefels zie je trouwens ook bevestigd wat wij vermoeden. Die KC2 is hardwarematig exact gelijk aan de KC1, alleen met een kleine aanpassing in de software (de loader kennelijk) zorgen ze ervoor dat je files van de één niet op de ander kunt gebruiken.

 

Maar goed, we puzzelen verder. Bedankt voor je reactie weer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hermanator

 

Ik zal een poging doen het iets uit te leggen voor zo ver ik het zelf begrijp, het geheim van deze kaarten zit in het OS.

Een aantal kaarten zijn hardwarematig identiek, zoals de Knotcard,MII,Tita 2,Penta V3,en de Premium en Opos.Dit zijn allemaal kaarten met een flash van 64kb en 64 kb eeprom doordat het OS van een paar van deze kaarten uitwisselbaar zijn zijn ze voor verschillende doeleinden te gebruiken.

De Opos komt helemaal zonder OS op de markt en die moet er dus eerst op en dan is hij als een MII te gebruiken, dat zelfde geld voor de premium even het OS er op van een MII en hij is als conaxkaart te gebruiken.

 

Nu is het probleem met de knotkaart dat de handelaar veel geld heeft betaald voor de seca 2 hack(voor zover die er is)en zijn geld wil terugverdienen en iedere keer het OS van de kaart gekraakt wordt en dan hebben we hier dus even beeld, maar dit is dus de derde kaart die dit jaar uitkomt met weer een ander OS en de andere kaarten worden niet meer ondersteunt dus dat zijn ijskrabbers geworden.

Nou een poging gedaan om het iets duidelijker te maken.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
seca2!! op knotcard2 is een grap.
werkt het dan?



Ja het werkt, eventjes, want zoals eerder vermeld is het eerdaags over daar beide providers op andere systemen overgaan.

Een abo zou goedkoper zijn en safer wat betreft beeld blijven hebben.

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

@aart44,

 

Bedankt voor je hulp man! Ik denk dat niemand echt alles weet, maar als we nu maar op deze manier uitwisselen wat we wél weten of denken te weten komen we met zijn allen verder!

 

Ik vermoede al iets in die richting. Een paar dingen die ik nu concludeer (terecht of onterecht) uit jouw verhaal.

 

1. Dan moeten die dingen dus dezelfde processor hebben of in ieder geval 100% compatible zijn met elkaar. Anders zou je volgens mij niet zonder hercompileren het os van de een op de ander kunnen zetten.

 

2. Het os en het programma kunnen dus niet al te groot zijn. In 64kb lijkt mij niet zo enorm veel mogelijk. Als je dat vergelijkt met het geheugen van een gemiddelde cam iig. (alleen al een flash van 16 Mbit).

 

Ik snap overigens echt niks van hoe die handel werkt. Dit moeten toch min of meer officiele bedrijven zijn want die kaarten worden in de officiele handel verkocht. Een secaII hack lijkt mij duidelijk illegaal, en daar hebben ze dan kennelijk veel geld voor betaald. Zouden ze dat dan in de boeken hebben staan? Ik zou de boekhouding van zo'n club wel eens willen zien. Maar het is kennelijk wel glashelder hoe het werkt. Hoewel het in een grijs circuit zit, is de kennis over de werking van de coderingen geld waard en dat wil degene die de kennis heeft ook cashen. De manier waarop dat gebeurt is ook duidelijk en nog duidelijker is wie dat betaalt (wij dus <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />). Tenminste als je meedoet aan het circus.

 

Als ik CD was of soortgelijke club, zou ik aandelen in dit soort bedrijfjes nemen. Krijg je langs die weg nog wat inkomsten uit gemist abonnementsgeld. Of zou het zo al werken?

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...