Ga naar inhoud


Canal Digitaal zoekt gevecht met kabelaars


Avalon

Aanbevolen berichten

Canal Digitaal, de enige aanbieder van satelliettelevisie in Nederland, gaat de confrontatie aan met de kabelbedrijven. Samenwerking met Telfort wordt niet uitgesloten om het monopolie van de kabelaars te breken.

 

Door de verkoop van Canal+ aan UnitedGlobalCom (UGC), de moedermaatschappij van kabelbedrijf UPC, hebben de huidige eigenaren van Canal Digitaal geld genoeg om uit te breiden. De investeringsondernemingen Greenfield en Airbridge verkochten het betaalkanaal half november aan UGC. Canal Digitaal bleef achter.

 

”We kunnen ons nu concentreren op het beter in de markt zetten van Canal Digitaal. Technisch en qua aanbod aan onder andere films en sport is digitale satelliettelevisie -de schotel -superieur aan de kabel en aan digitale televisie en radio via de ether”, zegt Hans Wolfert van Airbridge strijdvaardig.

 

Volgens Wolfert zit de groei er aardig in. ”We krijgen er tussen de 6000 en 8000 klanten per maand bij. Op dit moment hebben we circa 500.000 abonnees. We streven naar een snelle groei tot 1 miljoen.”

 

De strijd om de kijker wordt met de dag heviger. Kabelaars komen met goedkope aanbiedingen om over te stappen van analoge naar digitale televisie. Aan de andere kant staan nieuwe partijen die de abonnees willen weghalen bij bedrijven als UPC, Essent en Casema. KPN zet samen met haar internetdochters KPN Televisie in de markt, televisiekijken via breedband is in opkomst en de Canal Digitaal rammelt aan de poort.

 

”Het wordt nog spannender als John de Mol met zijn zender de lucht in gaat”, verwacht Wolfert. ”Hij zal voor een versnelling zorgen. Er zullen kruisingen komen in aanbod tussen televisie, internet en telefonie. Hij neemt niet voor niets een belang in de glasvezelaanbieder Versatel.” Oud-aandeelhouder van Canal+ Greenfield heeft een belang in Telfort. Dat heeft aangegeven te zullen investeren in umts, de nieuwe generatie mobiele telefonie. ”We spreken van ons halfzusje Telfort. Het geeft ons de mogelijkheid tot tweewegverkeer te komen. Via je telefoon kun je dan een signaal sturen, zodat je op je televisie bijvoorbeeld een spelletje kunt spelen.”

 

Bron: AD 6-12-2004

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nou, om meer klanten te trekken zou ik dan direct onderhandelen met de VRT om de twee Vlaamse zenders op de transponder te zetten. Ik zou ik middels een transponder de regionale televisiekanalen aanbieden van Nederland én Vlaanderen. Altijd een stapje voorblijven, wanneer het mogelijk is. Voor deze zenders ben ik direct bereid meer abonnementsgeld te betalen en ik denk velen met mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is goed nieuws. In tegenstelling tot veel eerdere (negatieve) berichten geeft dit de sat liefhebber hoop en de hele satwereld n nieuwe impuls. Satelliet is springlevend ipv halfdood. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Nu maar hopen dat ze het ook kunnen doorzetten. Ze moeten natuurlijk wel nog n paar goede deals zien te sluiten om hun pakket uit te breiden/aantrekkelijker te maken. ALs ze dan met hun prijs op t niveau kunnen blijven zoals dat nu ligt, denk ik dat dat voor veel mensen interessant is, zeker in combinatie met alle FTA kanalen.

Illegaal kijken heeft z´n beste tijd ook wel gehad, het wordt steeds moeilijker (en duurder) om zenders langdurig (zg 'gratis') te kunnen bekijken, en dit is natuurlijk ook n voordeel voor deze 'nieuwe' speler op de markt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Sat4all heeft best wel veel actieve gebruikers, daarnaast geven velen van deze

adviezen aan anderen. Ik denk dat het geen gek idee zou zijn wanneer Canal

Digitaal ons een aanbod doet. In ruil daarvoor kunnen wij als een soort denktank

fungeren voor CD. Een afvaardiging kan dan in regelmatig overleg bruikbare

sugesties doen.

 

Daarnaast profileert het bedrijf zich een stuk positiever.

Het is zomaar een idee hoor. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Met vriendelijke groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

In ruil daarvoor kunnen wij als een soort denktank

fungeren voor CD

 

Ik kan me zo voorstellen dat medewerkers van CD hier al regelmatig een kijkje nemen om te weten wat er speelt onder de "klanten". <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zijn ze wel in overtreding:

 

1. Deze site is verboden voor:

Het gebruik van deze website en met name de board's is voor medewerkers van Canal+ Nederland B.V., Irdeto Access Europe, Premiere-World, STOP of iedere andere anti-piracy organisatie of bedrijf en alle individuen of bedrijven die in opdracht van een van deze bedrijven of organisaties werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest, ten strengste verboden! Niet omdat wij iets te verbergen zouden hebben voor deze bedrijven en/of organisaties maar juist omdat wij door hen voortdurend lastig gevallen worden.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

CanalDigitaal, blijf met je vingers van onze opnamemogelijkheden af!

Xtrend ET-9000, Samsung HD322HJ 320Gb, OpenPLi 2.1

Visiosat G4 Quadro, Astra 19.2, Hotbird 13.0, Astra 28.2, Astra 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een bullshit!

 

Citaat:
Volgens Wolfert zit de groei er aardig in. ”We krijgen er tussen de 6000 en 8000 klanten per maand bij. Op dit moment hebben we circa 500.000 abonnees. We streven naar een snelle groei tot 1 miljoen.”

 

Daarin tellen ze even lekker de mensen mee die alleen een servicepakketje afsluiten en alleen de Nederlandsde zenders willen zien. Zelfs dan weet ik 100000% zeker dat 6000-8000 per maand zwaar overtrokken is.

Die 500000 moet zijn: "Eigenaren van een Canal Digitaal kaart" en dus niet abonnees.

Zonder voetbal en zonder ned 1,2,3 is het afgelopen met Canal Digitaal. Ik hoop echt dat de publieke zenders niet meer met zo'n toko in zee gaan!

Laat ze eerst maar eens leren hoe je met klanten en service om moet gaan.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wie gaat het dan wel ff regelen dat onze Nederlandse zenders op de satelliet worden verspreid???

 

Leuk om zo negatief te doen vanaf de zijlijn...maar ook heel makkelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat nou verboden.

 

Wil je je mening uiten doe dat dan

heb je kritiek spui die dan,

maar als je als voorwaarde stelt dat degene die het aangaat het niet mogen weten, dan kun je net zo goed tegen een hele dikke muur praten.

 

Juist het geven van een mening en eventuele suggesties laten horen leidt tot mogelijke veranderingen.

 

Laten we samen door open communicatie trachten de toekomst te verbeteren.

Als een producent niet te horen krijgt wat jij wenst en waarvan jij denkt dat het goed voor je is, dan krijg jij het product dat hij goed voor je vindt, en daar kan wel eens een wereld van verschil tussen zitten.

Dus producenten neem de negatieve reacties ter harte, ga met de opbouwende suggesties aan het werk.

En consumenten laat horen wat in de toekomst graag als product wil zien.

 

Ontwikkelingen komen tot stand door te leren van de fouten die gemaakt zijn en het uitwerken van suggesties en ideeen die door gezamenlijke communicatie tot stand komen.

Besef dat het forum een grote denktank is, en dat wij invloed kunnen hebben op een betere toekomst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat dacht je van KPN? Die verzorgen nu ook (in opdracht van Canal Digitaal) de uplink.

Van mij mogen de Nederlandse zenders snel weg bij Canal Digitaal.

Het is toch van de gekke dat je €80,00 voor een smartcard, €20,00 voor de registratie en €20,00 "servicekosten" moet betalen om een beetje beeld op de PUBLIEKE zenders te krijgen!!!! €120,00 is nog steeds een dikke tweehonderdenzestig ouderwetse guldens hoor!

Vergeet niet dat de mensen die gewoon naar ned 1-2-3 willen kijken met zijn allen die seca 1 flater van ze aan het betalen zijn. De smartcard kost geen bal, maar wij mogen wel even hun "upgrade" naar seca 2 betalen met de €80,00 (minus BTW en marge voor de dealer) die ze voor de smartcard vangen!

Over de belachelijke 0900 nummers en de af en toe bar slechte bereikbaarheid en nooit terug bellen nog maar te zwijgen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Als jij in deze situatie nog iets positiefs kunt ontdekken, dan laat dat snel horen. Ik ben razend benieuwd!

Het meest ideale scenario voor mij is het huidige basis pakket + TALPA bij KPN. Op Canal+ 1 en 2 zit nadat ze het voetbal kwijt zijn, toch niemand meer te wachten. John de Mol (TALPA) gaat echt niet achter een decoder want dan krijgt hij nooit of te nimmer voldoende klanten om rendabel te kunnen draaien. Hij zal het echt van de reclame inkomsten moeten hebben.

 

Tox

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over die kaart van 80 Eurie (70 via sommige aanbieders) vraag ik mij inderdaad ook af waarom die zo duur is! De mensen die het "in zo'n " aanbieding erbij krijgen maar dus wel voor betalen merken dat niet zo maar ik zit er inderdaad wel tegenaan te hikken.....

 

Als we betalen voor de upgrade naar Seca 2..tja...omdat er een Seca 1 flater was...ja..mag ik dan ook even grotendeels de hackers de schuld geven !!!

 

Da's een heel jaarabonnement waard dat kaartje....blijft mijn vraag..wie zou anders een en ander moet verzorgen dat het op de satelliet komt?

 

Ik denk dat het CDS is of....niets voor Nederland!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onzin. Als KPN (als uitvoerende) de uplink verzorgd en men de kosten voor uplink en bandbreedte over de stations verdeeld, kunnen de stations dat samen onder een stichting eenvoudig zelf.

De stichting koopt bandbreedte in op Astra en de stations krijgen de rekening. Dacht je dat Canal Digitaal het gratis deed?

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...