Ga naar inhoud


tps patch voor xsat310


gamgra

Aanbevolen berichten


Hallo, ik heb een Xsat 310 op de kop getikt, wil er een nieuwe firm inzetten en heb zelf een kabeltje gemaakt volgens het schema(3 draden) van Firmwareflash 308+. Mijn vraag: Het opladen lijkt goed te gaan, daarna geeft het programma aan dat het flashen bezig is en dat ik het toestel niet uit mag zetten. Hoe lang duurt dit flashen? Hier was hij 20 minuten bezig en er gebeurde niets. Ik probeerde het programma te stoppen, maar deed totaal niets. PC opnieuw gestart, Xsat310 opnieuw gestart: alles is bij het oude gebleven. Wat doe ik niet goed?

Alvast bedankt voor jullie raad. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Het is hoogstwaarschijnlijk dat er binnenkort iets onwaarschijnlijks gaat gebeuren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Indien je decoder gewoon weer het oude liedje zingt is het flashen inderdaad niet goed gegaan, je hebt waarschijnlijk niet de juiste firmware met de bijpassende firmwareflash gebruikt.

Om de laatste nieuwe Xsat310Tps crypt in je decoder te zetten heb je firmwareflash 3.05 nodig, als je deze firmwareflash opstart kan je in het menu een "readme" file vinden met behoorlijke uitleg hoe je moet flashen. indien je niet in bezit bent van de juiste "flashtool" kan ik je misschien wel verder helpen, laat wel even je Mail adres achter .

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Gamgra, bedankt voor jouw antwoord. Ik heb het toestel wel kunnen flashen: de bedrading was in spiegelbeeld gemonteerd! De flash is gelukt, alleen kreeg ik geen melding dat het geheel klaar was. Uit veiligheid heb ik het programma 40 minuten laten lopen en toen de Xsat 310 uitgezet. Gelukkig is alles goed gegaan! Ik probeer nu ook de settings aan te passen met het programma Kxset, maar dat lukt niet. er gaat steeds iets fout. Heb jij daar een leuk progje voor? Je kunt me eventueel mailen.

Groetjes

Het is hoogstwaarschijnlijk dat er binnenkort iets onwaarschijnlijks gaat gebeuren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Wat het flashen betreft:

Tijdens het flashen branden er een aantal (3)led's op je display, deze led's gaan steeds aan en uit, behalve tijdens het feitelijke flashen, dan branden alle drie de Led's gedurende een paar minuten zonder onderbreking, tijdens deze periode verschijnt er tevens een boodschap om je decoder vooral niet uit te schakelen, direct hierna als de flash klaar is gaan de drie Led's weer vrolijk "flikkeren".

Nu is de flash gedaan en kan de decoder uitgeschakeld worden.

Wat het aanpassen van de settings betreft, kan ik mij hiervan niet al te veel herinneren, op de xsat.website vind je hierover behoorlijk wat uitleg.

 

groet

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Deze vraag/opmerking snap ik even niet

ET10000 4x DVB-S2, ET4000 client, OSCAM, CanaalDigitaal, TNTSat.

Reelbox AVG 3x DVB-S2, 1x DVB-T (staat nauwelijks aan)
Visiosat G3+ (28.2E-23.5E-19.2E-13E) 4x ALPS quad 0,2db, PHILIPS 55PUS9109 TV
(2x Xsat CDTV410 & Cherokee 9000 NG4 in de kast)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi 4Max,

Je hebt gelijk op Huts is de firmware niet meer te vinden, werd verwijderd door een van de moderators, stond als bijlage in het Firmware forum.

Ik heb de firmware op een xsat310 gezet, in het begin leek alles o.k, de laatste tijd krijg ik echter steeds meer vastlopers op Tps. vooral nadat de decoder een tijdje heeft staan draaien en goed opgewarmd is.

Indien je een E-mail adres achter laat zal ik firmware wel opsturen.

 

groet

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij staat er nu wel hoor onder de gebruikelijke manier op die site , ik was overigens degene die die software had geplaatst, en dat andere probleem dat ie wel eens uitval heeft te maken met wat elco'tjes op je moeder board. Deze zijn CD99 1000 uF/16 volt CD95 1000uf/16volt Vervangen en het zal werken, omdat je zelf het antwoord al geeft alstie warm word, dus elco probleem althans die krengen hebben de slechte gewoonte om uit te drogen,........

 

Greetz Bitje

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hoi Bitje,

 

Wat dat uitvallen betreft; het uitvallen gebeurt uitsluitend wanneer ik de laatste Tps Firmware gebruik.

met de vorige en andere firmware werkt alles perfect, ik moet wel toegeven dat met het uitvallen tevens een "click-achtig" geluid hoorbaar is, dit zou wel kunnen wijzen op door jou gegeven probleem.

 

groet

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

ik ben niet meer echt aktief op Xsat en heb nooit geen 310 gehad maar heb wel de nodige connecties voor TPS firmware indien nodig laat het weten dan zet ik het bij ons, maar ik beloof dan weer niets voor de Nederlandse zenders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Pipeline,

 

Bedankt voor je eventuele aanbod, het probleem met het uitvallen van de Xsat310 gebeurd alleen indien ik een Tps kanaal bekijk met delaatste nieuwe Tps Firmware voor de xsat310, bij de Nederlandse kanalen, waarvoor ik een C+ abo heb, zijn geen problemen.

Het probleem doet zich voor nadat de decoder goed opgewarmd is, misschien zit er wel iets in hetgeen @Bitje zegt, hoewel... het treedt uitsluitend op bij Tps zenders.

Absat, C+, SRG,en alle Fta kanalen werken foutloos.

Indien je iets voor mij kan doen, bij voorbaat hartelijk dank.

 

met vriendelijke groet

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...