Ga naar inhoud


Wat gebeurt er in Amersfoort?


Gast

Aanbevolen berichten


niet veel, maar casema is daaro nog niet beschikbaar in het nieuwbouw gedeelte staphorst

"i think, therefore i am"
draaiend met: VU+DUO 500GB, golden media wizard hd class, Pinnacle ip9600 hd with android
4X TELENET hd-digicorders 500GB
enog meer om op te noemen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga in deze wijk wonen, graag geen lelijke woorden hier over , zeker geen geloof er bij gebruiken. Maar goed Vathorst is een nieuwbouwwijk bij knooppunt hoevenlaken, Vathorst is in meerdere gedeelten, ik kom te wonen in de de "grachtenstad" De Laak,Daar ligt glasvezel tot aan deur en zal casema exploiteren dus ze bieden internet 10mb telefoon en digitale tv aan, Ze garanderen een beeldsignaal haar zuiver (het analoge gedeelte ) zelfde als de bron waar het vandaan komt. maar mijn schotel komt er wel hoor...vanaf 2 februari heeft vathorst(a'foort) ook glasvezel.In de wijk Vathorst Laak 1A (bouwblokken 23 t/m 42) in Amersfoort legt Casema de laatste hand aan een hypermodern glasvezelnet. Dit netwerk staat garant voor talloze mogelijkheden op het gebied van televisie, internet en telefonie voor nu en in de toekomst.

 

 

Andere wijken in vathort gaat ander bedrijf glasvezel leggen:

zie persbericht

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst heeft overeenstemming bereikt met het bedrijf XtraConnection om glasvezel aan te leggen in De Velden 1. Alle bewoners van dit deel van Vathorst hebben inmiddels via de Bewonersvereniging Vathorst (BVV) huis-aan-huis een brief gekregen met een aantrekkelijke, eenmalige aanbieding zich aan te sluiten op het glasvezelnet.

 

 

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) zet zich al vanaf het begin van de bouw van Vathorst in om glasvezel in de wijk te krijgen. Vooruitlopend op dit razendsnelle netwerk zijn de woningen in De Velden 1 ook voorzien van loze leidingen waarin het glas geblazen kan worden. Helaas zijn vorig jaar verschillende gesprekken met bedrijven om het glasvezelnet aan te leggen op niets uitgelopen. Voor zowel OBV als de BVV was dit toen een grote teleurstelling.

OBV is echter blijven zoeken naar een geschikte partij en heeft die nu gevonden in XtraConnection. XtraConnection verzorgt landelijk voor Portaal de aansluitingen van huurwoningen op het glasvezelnet. Het gaat daarbij om zo’n 60.000 woningen. Daarnaast verzorgt het bedrijf de aansluitingen voor 7000 koopwoningen in Nuenen. Ook in Vathorst staan huurwoningen van Portaal die glasvezel krijgen. De onderhandelingen tussen OBV en XtraConnection hebben ertoe geleid dat bewoners van De Velden 1 een aantrekkelijke aanbieding kan worden gedaan. Enige voorwaarde is, dat 50% van de huishoudens in De Velden 1 zich voor 31 januari 2005 moet inschrijven.

 

De eenmalige aansluitkosten voor huiseigenaren zijn 150 euro. Hiervoor wordt het glas in de leidingen geblazen, een glasvezelnetkastje geplaatst in de meterkast en een settopbox geleverd voor digitale en interactieve TV. Bewoners kunnen zich inschrijven tot 30 januari aanstaande. Wie eerst meer informatie wil, is welkom op twee informatieavonden. Die worden gehouden op 5 en 11 januari 2005 van 19.00 tot 21.00 uur in het i-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a. Meer informatie is ook verkrijgbaar via een link naar XtraConnection op de websites van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en de Bewonersvereniging Vathorst. Via de site van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst zijn ook te downloaden:

- de folder over glasvezel in De Velden 1

- Een document Vraag en antwoord

- Een overzicht met het TV-aanbod dat binnen bereik komt met een glasvezelkabel-aansluiting

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...