Ga naar inhoud


wat is beter schotel of digitaal van caiway


cor nelis

Aanbevolen berichten


er is geen digitaal systeem die de kwaliteit van de schotel kan evenaren,daarnaast is de schotel onbegrenst aan ontvangst mogelijkheden,van 200 tot duizenden kanalen.

Ontvangst is absoluut storingvrij en snel met zappen,dat kun je van de andere digitale systemen niet zeggen.

Een satelliet-ontvangst systeem kent maar 1 nadeel,dat is dat lelijke geval(schotel)buiten.

Zeker meer als de helft van deze dingen vind ik zeer ontsierlijk gemonteerd,zeker als het slordig gemonteerd is,de verkeerde kleur heeft en onodig veruitstekende muurbeugels heeft.

Zeker op flats ed,daar zou een gso systeem zeker niet misstaan.

Maar goed dit is weer een verhaal apart.

Finacieel zal het niet veel uitmaken,de schotel is bijna gratis kijken,maar er moet iets geinvesteerd worden.

Digitale recievers voor kabel of digitenne kosten weinig of niets,maar hebben hogere gebruikskosten.

2 nadeel van de schotel is elk kijkpunt(onafhankelijk te bedienen)vereist een nagenoeg even hoge investering.

Ik denk dat keuzevrijheid en kwaliteit een vergelijkende rol spelen in alle systemen,en als u daarvoor kiest kun je haast zeggen dat er geen vergelijking is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voorlopig heeft de satelliet wel als nadeel, dat je geen Vlaamse of regionale zenders kunt ontvangen. Weegt niet voor iedereen even zwaar, maar toch beter om van te voren te bedenken. Daarbij zijn de abonnementskosten van CAIWay relatief laag, zodat een schotelinstallatie pas na lange tijd terugverdiend is.

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Via de schotel kan je vele honderden zenders ontvangen.

Daarnaast ben je niet afhankelijk van de kanalen die

de plaatselijke kabelboer op de kabel wil zetten.

 

Alles wat via de satelliet uitgezonden wordt is in

principe te ontvangen (coderingen en beperkingen

van de locatie op aarde daargelaten)

 

Met Vriendelijke Groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Wil Weten: Klopt allemaal. Ik zou ook niet meer zonder (FTA-)schotel willen. Maar omdat we de Vlaming uit de kabel moeten trekken en ook de regionale zender(s), nemen we de Nederlandse zenders ook maar uit de kabel. En omdat die zenders hier in Twente (Essent) sinds kort zonder meerkosten digitaal aangeboden worden, is de keus welke variant van digitale televisie te nemen voor ons niet zo moeilijk meer. Daar komt nog bij, dat als je sat-betaaltelevisie wilt op twee televisies en een videorecorder je komt te staan voor een nogal hoge investering en minder gunstige abonnementskosten. De aanschaf van de satdecoders en -kaarten is dan maar moeilijk terug te verdienen.

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar wil je eigenlijk naar kijken?

Wil je ook prutsen en dergelijke ?

Neem je genoegen met het pakket dat ze je gratis voorschotelen?

 

 

Als je die vragen beantwoordt dan weet je vanzelf wat je moet nemen.

 

Triax 78 Multiblock

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dus zo'n Caiway Premium abbo, en ik moet zeggen het ziet er allemaal zeer strak uit. Ik heb welliswaar geen ervaring met satelliet, maar wat ze uit de kabel weten te persen is ook niet mis.

 

De Caiway gaat inderdaad in het volgende caiway-magazine een coupon doen waarmee je zonder extra kosten (aanschaf decoder/extra abbo kosten) toch digitaal kan kijken, dan krijg je de basis zenders die je nu op analoog hebt + daarna nog eens 50 extra zenders (combinatie van radio en tv dan). Het vervolg daarna is wel dat de analoge zenders flink gereduceerd gaat worden van ongeveer 45 naar 24 stuks. Met andere woorden, ze willen eigenlijk dat iedereen digitaal gaat.

 

Ik heb de decoder al een tijdje, ze hadden voorheen een ander merk decoder trouwens, ik heb hem net vorige week omgeruild voor de Samsung... en heb ook nog eens het Premium abbo, dat zijn dus gewoonweg _veel_ zenders .. althans voor de kabel dus, het is niet echt te vergelijken met de satelliet, want dan valt het weer in het niets, maar toch, het is een goed begin.

 

De decoder van Samsung is een lief klein kastje, en geeft over het algemeen een beter beeld dan wat ze voorheen hadden. Dat wil zeggen, iets scherper, frisser, en een mooie digital out voor dolby surround, je kent het wel.

 

Wel maken ze nu gebruiken van encryptie mbv Irdeto2, dus 'free-to-air', of hoe ze dat noemen met kabel weet ik niet, kan dan dus niet meer.

 

Ik zou dus als ik jouw was gewoon van die aanbieding gebruik maken, want er zitten toch geen extra kosten aan verbonden, en het maakt het teevee kijken in het westland toch een stuk plezieriger, al zie je uiteraard met sommige zenders toch wel de mpeg compressie, maar dat is met satelliet net zo denk ik.

 

Voorlopig blijft het nog bij 'normaal' mpeg-2 wat ze uitzenden, dus dvd resolutie/kwaliteit, de nederlandse / belgische en duitse zenders zien er errug strak uit, later in de toekomst willen ze ook HDTV zenders gaan aanbieden, maar dan praten we over straks en niet nu.

 

Het premium abbonement is iets waar je denk ik over na moet denken gewoon, het zijn een X-aantal extra zenders (de xxx-rated zitten er nog niet op <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ) voor een meerprijs van EUR. 6,90 per maand, je zult gewoon ff in de kanalen lijst moeten kijken of dat wat is. Als je van voetbal houd of van documentaires a la discovery channel dan is het toch wel interessant. Ook wel veel muziek trouwens, tv en radio.

 

Ik zit nog een beetje te dubben of ik wel een schotel zal nemen e.d. maar het ziet er naar uit dat ik voorlopig nog met de digitale kabel blijf rommelen, misschien later koop ik nog wel eens een satteliet setje, het is en blijft een zwart gat waar je veel geld in kan storten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Anyway, gewoon doen, het basis abbo dan, en misschien wil je later wel méér (of nie, kan ook) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...