Ga naar inhoud


Digitenne Nieuws


Gast

Aanbevolen berichten

Vanaf 9 maart 2005 zullen de Digitenne radiokanalen niet meer zonder abonnement op Digitenne te ontvangen zijn. De mensen die een abonnement hebben op Digitenne zullen dit niet merken, maar mensen die een digitale ontvanger in huis hebben en geen abonnement op Digitenne zullen de radiozenders zonder smartcard niet meer kunnen ontvangen. Zij dienen een abonnement op Digitenne te nemen indien zij de radiokanalen willen blijven ontvangen.

 

Tevens zullen er maandag 7 maart 2005 een aantal namen in de zenderlijst worden aangepast. Het betreft de volgende namen:

 

Radio 3 wordt Radio 3FM

 

VRT wordt één

 

Canal+ 16/9 wordt Canal+ Geel

 

De naamswijzigingen vinden niet automatisch plaats in de zenderlijst: de abonnee dient eerst een nieuwe zenderscan uitvoeren voordat de naamswijzigingen zichtbaar worden.

 

Bron Digitenne

Link naar reactie
Delen op andere sites


<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> Wat zijn we toch ook domme Nederlanders om anders dan de anderen gecodeert te moeten werken! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Trouwens geldt dit ook voor KPN-tv? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Denken ze daar nu echt extra leden door te werven <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Ik vind het niet echt een slimme zet van ze.

 

 

Met Vriendelijke Groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je dat niet geheim houden?? Dat van dat domme bedoel ik.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnljk wordt dit gedaan omdat dit jaar de Car-TV nogal wordt gepromoot. Naast Digitale televisie, kun je natuurlijk ook eindelijk naar Arrow luisteren in de auto (randstad).. Alles beter dan de middengolf...

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Car-TV kan natuurlijk ook car-radio worden, een mooi (en duur) alternatief voor DAB. Digitaal alle radiozenders in cd-kwaliteit zonder storingen. Helaas zag Digitenne dat ook, en moet er dus 8,95 per maand voor betaald worden..... tsja... Ik vraag me af of de commerciele zenders hier blij mee zijn....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Trouwens geldt dit ook voor KPN-tv?


Ja, als je KPN-tv hebt, dan "krijg" je alleen een ontvanger en een smartcard van de KPN, om naar de digitenne zenders te kijken.

Dus qua zenders etc. is KPN-tv gelijk aan Digitenne


Was eigenlijk een geintje, tuurlijk wist ik dat wel, maar voor degene die dat niet wisten, die weten dat nu dan ook gelijk! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dus qua zenders etc. is KPN-tv gelijk aan Digitenne


Oh, groot nieuws dus!!! Dus je kunt nu ook een abo afsluiten op
Canal+ bij KPN zo,zo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Met Vriendelijke Groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,


Wil Weten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hmm was ik net van plan om een DAB wekkerradio te kopen (http://www.thebug.com/) dat kan ik nu zeker wel vergeten..


DAB != DVB-T.

DVB-T is ontwikkeld om televisie in de DVB standaard via de ether te verzenden, maar daar kan ook radio langs. DAB is ontwikkeld als opvolger van de FM en zend uit in de VHF-3 band, met alleen audio (in Musicam/MP2).

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt en verwar dat s.v.p. niet met digitenne.

Voor Digital Adio Broadcasting heb je GEEN kaartje

of iets dergelijkes nodig.

 

Citaat:
T-DAB (Terrestrial-Digital Audio Broadcasting)

 

DAB

 

Het is al weer lang geleden dat de CD de huiskamer heeft veroverd. Voor de consument was dit de kennismaking met audio in een digitaal formaat. Inmiddels is digitale aanlevering heel gewoon. Alle geluid dat via de PC wordt geleverd is digitaal opgeslagen. De radio zendt tot op heden praktisch alleen analoog, via AM en FM uit. Toch bestaat er al sinds 1993 een systeem voor digitale overdracht van radio. Dit systeem heet DAB (Digital Audio Broadcasting). Uitzendingen via de ether worden T-DAB genoemd.

 

Hoe werkt het DAB systeem?

 

Het audiosignaal wordt gedigitaliseerd.

Tegenwoordige geven alle studio’s het audiosignaal in een digitaal formaat af. Voor de FM en AM zenders wordt het signaal omgezet naar analoog.

 

Het digitale signaal wordt gecomprimeerd.

De capaciteit van een DAB zender is beperkt tot 1,2 Mbit/s. Een gewone CD geeft al 1,4 Mbit/s af. Om dit passend te maken wordt het geluid gecomprimeerd (gecodeerd), volgens MPEG1 layer 2. Hiermee wordt een reductie bereikt van 7 maal ten opzichte van een CD. Voor het menselijk oor treedt er praktisch geen kwaliteitsverlies op. Door deze techniek passen er meerdere audiosignalen op 1 DAB zender. De mate van compressie is instelbaar, waardoor er meer of minder audiosignalen op een DAB zender passen. Meer compressie betekent wel vermindering van de audiokwaliteit. Door instellingen te wijzigen kan dus worden gekozen tussen meer programma’s of meer audiokwaliteit. Met een goede kwaliteit, het verschil met een CD is nauwelijks hoorbaar, passen er 6 programma’s op 1 DAB zender.

 

Extra signalen

Naast audio is het mogelijk om meer digitale informatie mee te zenden. Bijvoorbeeld de naam van het programma, kloktijd, verkeersinformatie, foto’s, reclame enzovoort.

 

Het uitzenden

De modulatiemethode maakt gebruik van 1536 dicht bij elkaar gelegen draaggolven, waardoor een robuuste ontvangst mogelijk is. Met name onder mobiele omstandigheden werkt het systeem prima. De gebruikte techniek staat ook toe dat alle zenders in een net over heel Nederland op dezelfde frequentie werken. Steeds opnieuw de zender opzoeken als je door Nederland rijdt hoeft dus niet, alleen het gewenste programma kiezen. Als de ontvanger buiten het bereik van de zender komt is er geen ruis hoorbaar. Het wordt gewoon stil.

 

De frequentie die voor DAB worden gebruikt vallen in band III (174-230 MHz). In hetzelfde gebied dat ook voor TV wordt gebruikt. Een DAB zender neemt ¼ van de ruimte van een TV zender in beslag, er passen dus 4 DAB frequenties in de ruimte van 1 TV kanaal. Deze vier delen worden aangeduid met de letters A,B,C,D en worden blokken genoemd. In Nederland wordt b.v. uitgezonden op blok 12C. Dit is het 3e blok in kanaal 12 en heeft een frequentieblok tussen 226,6 en 228.1 MHz. Ook is het mogelijk om op frequenties rond de 1,5 GHz uit te zenden. Het bereik van een zender is dan geringer in vergelijking tot het uitzenden in band III.

 

De ontvanger

Door de goede eigenschappen bij mobiele ontvangst waren er de eerste tijd alleen autoradio’s verkrijgbaar. Inmiddels zijn er ook draagbare radio’s, HIFI sets en andere soorten beschikbaar.

 

In Nederland is er op het moment één T-DAB pakket in de lucht van de publieke omroep. De huidige indoor bedekking kun je hier bekijken en de outdoor bedekking hier.

Wanneer de commerciële omroepen gaan uitzenden via T-DAB is ons niet bekend.

Een totaal overzicht van alle beschikbare kanalen in Band 3 voor Nederland klik hier. De publieke lokale omroepen mogen uitzenden in de L-band.

 

 

 

Bron http://home.planet.nl/~ploe2070/fmtv/dab/dab.html

 

Met Vriendelijke Groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...