Ga naar inhoud


KPN start met digitale tv op mobiele telefoon


Gast

Aanbevolen berichten

AMSTERDAM (Dow Jones) - Telecomconcern KPN gaat dit jaar van start dit jaar met twee pilots voor digitale televisie op mobiele telefoons. Om de techniek te kunnen leveren zal KPN het derde-generatie mobiele netwerk moderniseren met de zogeheten HSDPA-technologie in 2006.

kpn.gif

Tot nu was Vodafone de enige die televisie via de mobiele telefoon aanbood. Dat gaat via UMTS en levert, vergeleken met gewone televisie, een korrelig en schokkerig beeld op.

KPN werkt in de pilots samen met Digitenne, Nozema en TNO. Digitenne is een aanbieder van digitale tv en radio via de ether. Nozema beheert de infrastructuur voor het verzenden van radio-, televisie en data-signalen. TNO is een technologisch onderzoeksinstituut. KPN is in gesprek met SBS en MTV Networks voor de levering van interactieve content.

Met de nieuwe applicatie van KPN kunnen klanten via de mobiele telefoon rechtstreeks naar tv-uitzendingen kijken. Aan de proef zullen 500 mensen meewerken.

"De mogelijkheid om op elk moment tv te kijken is een interessante ontwikkeling voor omroepen en adverteerders. De traditionele manier om naar tv te kijken is gebaseerd op eenrichtingsverkeer. Mobiele televisie kan een echt succes worden als het interactief is", aldus topman van KPN Mobile Guy Demuynck.

Om digitale televisie te kunnen leveren is HSDPA nodig. Dit staat voor ’high-speed downlink packet access,’ en biedt datacommunicatie die vele malen sneller is dan op de huidige derde-generatie (3G) netwerken.

"We zien HSDPA als een logische stap in de toekomst," zegt Demuynck tijdens een persconferentie op de CeBIT beurs in Hannover. "Het is een evolutie van de 3G-technologie, en we zullen beginnen met de implementatie in zwaarbelaste gebieden in 2006," aldus Demuynck.

Het blijft volgens Demuynck echter nog onzeker of 3G-diensten een massaproduct worden. "De vraag is: wordt 2005 het jaar van de doorbraak van 3G?" Hij herhaalt dat 3G een evolutie is, geen revolutie. De bestuurder verwacht dat het huidige GSM-netwerk nog 5 tot 10 jaar in gebruik zal blijven.

KPN meldt verder dat het de BlackBerry Internet Service ook gaat aanbieden aan particulieren en het kleinbedrijf. Met de BlackBerry kunnen gebruikers e-mail en andere informatie beheren.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> bron: De Financiële Telegraaf

 

* Ik heb dit bericht onder dit forum gezet, omdat ik denk dat de inhoud van dit bericht het meeste dit forum benaderd. De keuze aan een moderator om het eventueel te verplaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


nog even geduld en we kunnen met de televisie bellen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

en diseq 1.2 motor Devicename: spark7162 Enigma Version: 2012-03-17 Image Version: Aug 9 2012 16:13:43 Frontprozessor Version: V0 Webinterface Version: 1.7.1

 

Cisco 8485 pvr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het moet niet gekker worden, als dat zo door gaat, kan je met een sigaret

tv kijken (smokers in de mist) en met je mobieltje roken (Nokia Batterij) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Met Vriendelijke Groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.