Ga naar inhoud


Kabelaars maken afspraken over decoders


hemertje

Aanbevolen berichten

De grootste kabelbedrijven starten een project waarbij de technische standaarden voor decoders voor digitale televisie gelijk worden gesteld.

 

Hierdoor kunnen consumenten zelf kiezen welke decoder ze gebruiken als ze kiezen voor digitale televisie. Ook kunnen consumenten hierdoor, nadat ze bijvoorbeeld zijn verhuisd, met elk ander kabelbedrijf hun eigen digitale ontvanger blijven gebruiken.

 

Nu bestaat er al uitwisselbaarheid tussen decoders van Essent, Casema, Multikabel en Caiway. "Voor 60 procent van de gebruikers zijn er nu geen problemen", aldus Rob van Esch van de branchevereniging Vecai. Alleen UPC gebruikt eigen standaarden waardoor de decoders niet uitwisselbaar zijn.

 

Bij de meeste kabelbedrijven moeten consumenten de ontvanger zelf kopen. Dan is het apparaat ook uitwisselbaar. UPC-abonnees krijgen nu een ontvanger meegeleverd bij het pakket.

 

Via dit nieuwe initiatief wordt geprobeerd om dit te veranderen. Volgens Van Esch is UPC bereid om hieraan mee te werken. Hij hoopt in de eerste helft van volgend jaar totale uitwisselbaarheid te hebben bereikt.

 

Bron: Webwereld

DM8000 + DM800SE + VU+DUO + Wavefrontier T90 + 10LNBs

Hemertje.Dreambox Webmaster

Sat-nerds Moderator

Plinux Member

Link naar reactie
Delen op andere sites


dat dit maar een voorbeeld is voor belgië/absurdistan die ook op weg gaat elke zijn eigen settop box te gebruiken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

op zich wel fijn, de een heeft genoeg aan iets simpels en de ander heeft liever iets met 3 tuners en een firewire uitgang <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

alleen lijkt het mij zo dat upc dan 2 decodeer systemen moet gaan toepassen=!=!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.