Ga naar inhoud


hostname wordt niet gevonden.


Gast

Aanbevolen berichten

wil een telnet sessie of ftp,en naar een dreambox maar steeds geeft men computer dat i de hostname niet kan vinden enig idee wat het kan zijn het gaat van adsl naar een kabel aansluiting van athome. hostname is toch de naam van de verbinding.

Link naar reactie
Delen op andere sites


ja ome merde dat bedoel ik maar kan hem niet bereiken geeft steeds kan de host niet vinden heb alle firewalls uitgezet maar het mooie hiervan is het heeft het perfect gedaan.

zo de router kapot kunnen zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij niet, maar de router die er achter hangt wel. het modem fungeert dan dus alleen als gateway, je router verzorgt de LAN verbindingen welke je kan forwarden in je router opdat deze via WAN beschikbaar zijn.

zo heb ik het hier ook (kabelintersnert (Motorola modem) + 2x WRT54G (routers)).

 

snap je het nog ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

ome merde ik heb ook zon ding een motorola en een sweex router de kabel van de modem zit in de wan van de router.van uit de roter een kabel na comp en de andere naar de dream.

kan met men dream wel de updates halen maar de rest wil niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

heb je de telnet, ftp en http poort wel geforwarded in je router (adsl-kant) ?

Volgens mij moet dit juist geforward zijn aan de kabel kant. Of snap ik de situatie nou nog steeds niet?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />
De dreambox zit toch achter de kabel verbinding?
En je wilt vanaf een pc met adslverbinding naar die dreambox?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoewel ik de configuratie en de vraag wellicht verkeerd interpreteer... toch een suggestie.

Al eens geprobeerd om op de PC met een hosts file de relatie tussen dreambox IP nummer en naam te leggen? De plek waar die file staat is afhankelijk van de windhoos versie die je draait. Er is een voorbeeld file meegeleverd die hosts heet, zoek die op en je weet de vereiste lokatie. Normaal gesproken staat hier al de zg localhost 127.0.0.0 in. Met een notepad of wordpad hoeft hier maar 1 regel in :

(IP# dreambox) (naam dreambox) ofwel:

192.168.254.254 Dreambox

 

Hiermee zou je hostname probleem in op die specifike PC opgelost moeten zijn (an alleen binnen je LAN natuurlijk)

 

Groet, Skippy2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat jij dus wilt doen is het volgende:

 

PC op ADSL moet een verbinding opbouwen naar Dreambox die via een NAT router gekoppeld is aan een kabel verbinding.

 

Dan heb je aan de kabel de volgende situatie:

1. Vergeet het modem, dat is slechts een half-bridge in ethernet termen, en die is volledig transparant.

2. De NAT router achter het modem heeft aan de WAN (!) kant het IP adres (en daarmee ook de DNS naam) van de kabel verbinding.

3. De Dreambox en de PC achter de NAT router hebben een private IP adres dat niet zichtbaar is op het internet, en daarom kun je ze zonder 'trucs' niet vanaf het internet benaderen. Waarschijnlijk hebben de Dreambox en de PC een adres in de 192.168.x.y reeks, en dat is één van de IP reeksen die niet op het internet gebruikt wordt, en daarom in prive netwerken wel gebruikt kan worden.

4. Als je een verbinding opbouwt vanaf de Dreambox naar het internet, dan zal de NAT router het IP adres van de Dreambox vervangen door het IP adres van de WAN poort van de NAT router (is dus het 'kabel adres'). Dat doet hij ook met verbindingen vanaf de PC, en zo delen alle apparaten achter de NAT router hetzelfde IP adres op het internet. (NAT = Network Address Translation)

5. Voor uitgaande verbindingen werkt dit prachtig, en zorgt de NAT router er voor dat al het verkeer van en naar de PC en de Dreambox goed gerouteerd wordt.

6. Bij het opzetten van een verbinding van buitenaf wordt de zaak heel anders. Als je bijvoorbeeld een telnet verbinding opzet naar dat kabel adres, dan komt die verbinding aan op de NAT router. Maar die weet normaal gesproken niet wat hij daarmee moet doen, immers wil iemand een verbinding naar de NAT router zelf opzetten (zou mogelijk kunnen zijn), of naar één van de apparaten achter de NAT router, zoals naar de Dreambox?

6. Om dit op te lossen kun je op een NAT router instellingen maken die zo'n inkomende verbinding doorzetten (forwarden) naar een apparaat achter de NAT router. Je moet dan op de NAT router aangeven dat je in dit voorbeeld poort 23 (van telnet) door wilt sturen naar het IP adres van de Dreambox. Je moet dan wel de Dreambox een vast IP adres geven binnen de reeks die daarvoor gebruikt kan worden volgens de gebruiksaanwijzing van de NAT router.

 

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, anders hoor ik het wel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat je ff de tijd genomen hebt om het uit te leggen.. Zag dat nog niet zo zitten.

Mocht je trouwens al jaren lid zijn van @home, dan is het nog steeds mogelijk om zonder router meerdere pc's aan te sluiten.

Ze krijgen dan allen een apart ip adres.

Nieuwe leden kunnen dat niet meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mocht je trouwens al jaren lid zijn van @home, dan is het nog steeds mogelijk om zonder router meerdere pc's aan te sluiten. Ze krijgen dan allen een apart ip adres.

 

Weet ik, ik heb er twee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Citaat:
Nieuwe leden kunnen dat niet meer.

 

Volgens mij kan niemand meer meerdere IP adressen krijgen van @home, maar als je er al meer hebt mag die houden.

 

Ik hoop dat ze snel IPV6 gaan invoeren bij onze ISP's, dan zijn we eindelijk verlost van die schaarste in IP adressen en kan elke apparaat direct met zijn eigen adres op het internet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.