Ga naar inhoud


Aanbieders ADSL e.d.


Alfinist

Aanbevolen berichten

Ik wil eigenlijk overstappen op ASDL incl. telefonie.....

Veel aanbiedingen, veel providers, Scarlet, Tiscali, Wannadoo enz.

Wie heeft er ervaring met deze providers en welke is goed.

Als je kijkt naar de kosten zitten er ook adders onder het gras, je betaald geen telefoon abonnement, maar betaald dan 9.95€ voor de huur bij KPN.

Wat zijn de kosten buiten de belminuten die je krijgt (meestal 500 minuten).

 

M.a.w. wie heeft er al kennis opgedaan ???

 

Alvast bedankt voor de reacties !

 

Alfinist <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Houd in je achterhoofd dat je voor die 9 euro ook een belbudget KPN-lijn hebt waarmee je via 0900 nummers ook redelijk goedkoop kunt bellen.

Al met al is het een persoonlijke afweging. Zet eerst je eigen wensen op een rijtje.

 

Als je bv niet meer dan 400 minuten per maand belt, dan is bellen via mobiel VEEL goedkoper dan via een vaste lijn. (voor ergens tussen de 3 en de 8 euro kun je 400 belminuten krijgen inclusief abonnement bij de diverse gsm-operators.)

 

Maar als je ADSL neemt, dan heb je er natuurlijk zowieso telefonie bij. Handig voor erbij. Maar meer ook niet, lijkt mij.

 

Tussen de diverse adsl aanbieders zit ook veel kwaliteitsverschil. Naar mijn mening zijn providers als XS4ALL en DEMON de betere. Wanadoo, Zonnet, en consorten bungelen onderaan en Planet internet zit ergens tussenin.

Maar dat is mijn afweging. Ga gewoon voor jezelf alles op een rijtje zetten en vergelijk de voorwaarden, snelheid, privacy, prijs, kwaliteit, mogelijkheden, etc..

Link naar reactie
Delen op andere sites

In je afweging om te kiezen uit het budget-abonnement bij KPN met bijvoorbeeld een Wanadoo of Versatel, of de abo's waarbij dit in de maandprijs van de provider in zit als Scarlet, zou je mee kunnen laten wegen, dat je bij het aanhouden van het budget abonnement van KPN (wat overigens vrijwel hetzelfde totaalbedrag per maand oplevert) altijd een extra manier van telefoneren hebt (analoog).

Wanneer er, om welke (technische) reden dan ook even geen IP-telefonie mogelijk is, kun je met het budget-abonnement altijd gewoon gebeld worden en ook -tegen hogere tarieven uiteraard (x4)- een hoognodig telefoontje plegen...

Daar is het budget-abonement uiteindelijk voor bedoeld, mensen die vrijwel alleen gebeld worden en zelf niet veel bellen.

Ik heb zelf nu al ruim 3 maanden Wanadoo, was destijds een kostenafweging, de aanbieding in januari was nl. telefonie bovenop de ADSL-direct een jaar lang voor 1,55 per maand extra.

En de ADSL lag er al, voor de aanbiedingsprijs van 9,95/mnd voor het eerste kwartaal...

Moest ik wel proberen dus.

 

Mijn ervaringen: de maand januari en februari was er regelmatig een reset nodig en heeft 2 keer een ochtend het telefonienetwerk op z'n gat gelegen.

Maar vanaf maart is eigenlijk alles best in orde. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Wat betreft je vraag over de tarieven: aangezien de lokale en interlokale gesprekken gratis zijn, doel je hier waarschijnlijk op de mobiele gesprekken.

Dit heb ik zelf ook vergeleken en men zit zo rond 0,18-0,20 per minuut, dit is zo'n beetje gelijk aan wat de KPN me berekende (had geen piek en dal, maar een standaard-abo).

 

Likus

DB800 op OpenPLi 2.1 en DB8000 op OpenPLi 4.0 met DVB-S2 en DVB-T
Qnap NAS TS-210 Canal Digitaal & Digitenne
Wavefrontier T55 / Triax 88
met Satconn 1/10 / 2x Spaun 411

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mensen, ik heb nu @home, maar wil eigenlijk overstappen naar ADSL, maar wil niets met KPN te maken hebben, op dit moment is er volgens mij alleen Scarlet (heeft iemand daar al ervaring mee), maar ik heb gehoord dat vanaf de zomer meerdere ADSL providers ook meteen telefoon aanbieden met een nummer, dus helemaal zonder KPN. Weet iemand daar meer over?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij ADSL ben je toch nog altijd verplicht om minimaal een KPN vaste telefonie abonnement af te nemen? Ik zou niet weten hoe je als particulier om KPN zou kunnen gaan als je ADSL wilt. Kabel is dan het enige vergelijkbare alternatief...

 

Maar misschien loop ik achter qua ontwikkelingen op dit gebied. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Versatel heeft ook een variant zonder tussenkomst van KPN, volgens mij nu alleen nog voor bedrijven. Maar binnenkort niet meer..

 

voorheen had ik een dergelijke oplossing via BabyXL..

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Versatel heeft ook een variant zonder tussenkomst van KPN, volgens mij nu alleen nog voor bedrijven. Maar binnenkort niet meer..

voorheen had ik een dergelijke oplossing via BabyXL..


Ik denk niet dat de kpn dit uit handen gaat geven.
Ze hebben al een flinke strop gehad met de komst van andere telefoon aanbieders.
De opkomst van de mobiele telefoon, meerdere aanbieders op het digitale vlak e.d
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...