Ga naar inhoud


Peer-to-peer televisie-software verboden.


Edwin

Aanbevolen berichten

Peer-to-peer televisie-software verboden door rechter.

 

Duitse rechters hebben dinsdag een nieuw type van gratis software een halt toegeroepen dat internetgebruikers toelaat hun tv-taks met miljoenen andere gebruikers wereldwijd te delen.

 

Televisiemaatschappijen zijn bezorgd over de ontwikkeling van Cybersky-TV. Dat is een software van Duitse makelijk die met televisie doet wat Napster met muziek deed. Via een peer-to-peer network kunnen kijkers met een computer alles wat ze op dat moment aan het bekijken zijn, uitwisselen.

Premiere, een Duitse betaalzender, kon dinsdag in Hamburg een verbod afdwingen tegen de ontwikkelaar, TC Unterhaltungselektronik. Rechters verboden TCU gelijk welke software te verdelen die het mogelijk maakt een programma van Premiere via internet te bekijken.

...maar te laat

Software-ingenieur Guido Ciburski, de verantwoordelijke voor de gewraakte software en directeur van TCU, zei dinsdag evenwel dat de lancering niet langer kan worden tegengehouden. Verkopers verdelen immers de gratis software van servers buiten het Duitse rechtsgebied.

Om de software te gebruiken, moet de televisie met de pc worden verbonden. Die zendt het lopende programma dan door tot eender wie zich op het internet aansluit en een snelle breedbandverbinding heeft. Het signaal arriveert met een vertraging van vijf tot tien seconden.

 

Zenders verliezen controle op kijkers

De promotoren van Cybersky TV hebben het over een revolutie in het televisielandschap. Zenders zullen immers niet langer in staat zijn te controleren wie naar uitzendingen kijkt. Kijkers zullen geen maanden of jaren meer moeten wachten alvorens bepaalde reeksen in hun land worden uitgezonden.

 

Gerechtelijke mededewerkers in Hamburg stelden dat het verbod, dat gebaseerd is op de Duitse copyright-wetgeving, voorwaardelijk blijft tot de beslechting van het hoofdgeschil tussen TCU en Premiere. TCU kreeg ook een verbod opgelegd om zijn software aan te prijzen als een manier om "gratis betaaltelevisie" te krijgen. (belga)

 

Bron : Het laatste Nieuws ( Dagblad )

 

Edwin

Link naar reactie
Delen op andere sites


Intressant verhaal!! Volgens mij zou je dan ook gewoon een camcorder aan kunnen sluiten en een soort videoconference houden, maar dan via TV!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Mister Tanzer

 

Dreambox DM8000HD

Humax5400 L2.07 en H2.08

Relook 400S

Dreambox 7000-S

Dreambox 500-S

Vantage TS 221

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ontwikkelaar is nu een plugin aan het schrijven,

welke ervoor moet zorgen dat premiere niet via een netwerk

verdeeld kan worden.

Volgens het gerechterlijk bevel mag de software dan gebruikt worden.

bron

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

nog niet legaal verkrijgbaar,

wel soortgelijk

Citaat:
You may be interested in another free and already available product with a more doubtful legal status: Coolstreaming. Technologically it's similar to Cybersky-TV, though sharing your own channels isn't as easy. Until now it's only offering Chinese and a few Italian channels, including ones with live coverage of all mayor European football leagues and other sporting events (all times are CEST=+2UTC).

bron

 

Misschien dat je ook geïnterresseert bent in een ander, reeds beschikbaar produkt, met een meer onuitgemaakte legale status. het heet Coolstreaming. Technisch is het vergelijkbaar met Cybersky-TV. het delen van je eigen kanalen is niet zo gemakkelijk. Op het ogenblik zijn alleen chinese en een paar italiaanse kanalen beschikbaar (waarbij 1 kanaal alle grote voetbalcompetities live verslaat, evenals andere grote sportevenementen.

 

vrij vertaald door guykers tbv sat4all

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er ontstaan steeds meer mogelijkheden voor televisie-distributie, zie ook dit bericht op Zeropaid.com

 

Ik ben er alleen maar voor... De Amerikaanse Sci-Fi channel gestreamed.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk is dit heel interessante technologie - nog los van de illegale praktijken waar iedereen meteen aan denkt. Bittorrent is in eerste instantie ook ontworpen om bijvoorbeeld Linux distributies te verspreiden.

 

Als je een wijk van TV signaal via internet wil voorzien, moet je ofwel elke kijker een eigen stream geven, of een 'broadcast' (UDP, RTSP) van een transportstream van een hele berg zenders doen (vergelijkbaar met een 'transponder'). In het eerste geval is het aantal kijkers recht evenredig met de gebruikte bandbreedte, ook al kijkt iedereen hetzelfde programma. In het broadcast scenario heb je per zender zo'n 4Mbps nodig, en elk huishouden krijgt het hele pakket binnen, dus voor 25 kanalen heb je een 100Mbps (!) netwerkverbinding nodig.

 

Met een peer-to-peer broadcast heb je een prachtig compromis - alleen zenders waar iemand naar kijkt nemen bandbreedte in. Kijken meer dan een naar dezelfde zender, dan delen ze die bandbreedte (meneer A krijgt alle 'even' pakketten, B krijgt alle 'oneven'. A en B wisselen elkaars data uit en beschikken dan toch over de volledige data). De totaal gebruikte bandbreedte is altijd minder dan een van de bovengenoemde alternatieven. In een huishouden is niet meer bandbreedte nodig dan er kijkers zijn (dus als je 2 TVs elk op een andere zender hebt staan, heb je 8Mbps nodig. Staan ze op dezelfde zender is dat maar 4Mbps). Het is nu ook mogelijk om, indien de bandbreedte van de wijk onvoldoende is om alle gevraagde zenders door te geven, de zenders waar minder mensen naar aan het kijken zijn op lagere bitrates te zetten.

 

Mochten we nog ooit IP-TV krijgen thuis (de eerste jaren is dit onmogelijk op grote schaal) dan zie ik dat eerder via zo'n peer-to-peer protocol gebeuren dan in zo'n dead-by-design protocol als RTSP.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo'n P2P TV netwerk is ook reuze interessant om in een (studenten)flat aan te leggen: 1 PC met een paar sat kaarten, een schotel met een quad lnb (oid) en de hele flat kan kijken wat ze maar willen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En als je daarnaast ook nog eens realtime encoding in bijv. Xvid-achtige formaten zou hanteren, bereik je met minder bandbreedte ook nog een groter publiek..

Toch wel spannende ontwikkelingen, met digitale tv.. via de adsl2/+, cable, ether, sat, en nu IP.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...