Jump to content

Jan Ambers

Members
 • Content Count

  4,608
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jan Ambers

 1. Dit zijn de gevolgen van versleutelen van zenders... Hoe minder er te zien valt, hoe minder er gebruik gemaakt wordt van de satelliet. Hoe duurder een transponder wordt, hoe meer er naar goedkopere oplossingen wordt gezocht... SES is slachtoffer van zijn sukses en politiek. Zie de verhuis van spaanse zenders en andere...
 2. 'k Zal nog wa moeten oefenen in 't piesen! Vroeger was da op m'n schoenen, nu reeds op m'n knieën
 3. In de meeste gevallen is en blijft de wortel intact, en schiet de plant opnieuw uit! Die THT/ZHS vind ik overkill voor de hobby tuinder! Ik ben vandaag terug met de azijnspuit rondgeweest en hoop op den duur de "plantjes" kapot te krijgen! bedankt vr de ideën
 4. Hun bewering bestaat er in dat het zout doordringt tot in de wortel en zo de plant kapot gaat, maar da blijkt dus niet! https://www.tipsenweetjes.nl/huis-en-tuin/onkruid-geen-moeite/
 5. Ik heb ooit eens op een forum gelezen dat je met een mengsel van azijn en zout, je efficient onkruid kon kapot krijgen! Ik heb dit geprobeerd, en het onkruid verdween, maar nu na een veertiental dagen zie ik het onkruid zoals paardebloem(chicorei) en andere opnieuw de kop opsteken in de verdorde originele plant! Dus de diepere wortel is nag intakt! Weet iemand een betere milieuvriendelijke methode?
 6. Tot verleden jaar gebruikten we SADOLIN kleursel( beits) We gebruikten Sadolin donkere franse eik en Sadolin classic-607 Mahoni. Nu noemt dit merk WOOD Lover, maar de passende kleuren zijn onvindbaar, noch bij een lokale DHZ, noch Gamma, noch Hubo Heeft iemand een oplossing/voorstel?
 7. Dat er bij de opstart GOOGLE op scherm komt, niks op tegen, erer wie ere toekomt, zij hebben trouwens de rechten omdat ze het zelf ontwikkeld hebben. Maar wel iets op tegen dat er Lenovo, Huawei of Tutti Frutie op komt, en zij als derde partij beslissen wanneer wij een nieuwe moeten kopen omdat zij geen update van Google toestaan op hun verkocht app, dat niet eens meer hun eigendom is!
 8. Ik zou eerder voorstellen dat de tablet/GSM fabrikanten er toe verplicht zouden worden de ORIGINELE google versie in hun app te stoppen! ZONDER personalisatie!!! Dit heeft zoiets Appleachtig!!! Waartoe dient die personalisatie: om de gebruiker te verplichten zich voortdurend nieuwe app an te schaffen: weg met die afvalberg, en het probleem bij de bron aanpakken!
 9. Wat baten die updates als de tablet ze niet ziet of herkent en niet "updatet"? Zou toch moeten zo zijn dat zodra er een update gestart is die geladen kan worden? Wat bepaald of een update geladen wordt? Zijn er "universele" versies? Ik heb een mediapad van Huawei die op 4.2.2 staat en een Lenovo tablet die op 9.x.x staat. Huawei zegt geen update beschikbaar... Mijn eerste PC's stonden bij aanschaf op dos v2.x en gingen veel opdates(V6.x) mee, zie ook de windows versies....
 10. Ik heb de gewoonte een aantal tabbladen in chrome,geopend te hebben, nu na een heropstart zijn die weg.... Hoe stel ik dit opnieuw op bewaren?
 11. Is een nicap of een burka niet efficienter dan een mondkapje?
 12. Is een monophase motor 250W 230V Ben wiki aan het doorspitten We hebben hier 2 apparte installaties met zelfde probleem en resultaat! Blokkering aquastaat, en bij één is er 8kg druk opgebouwd op waterleidingnet en zijn veiligheden(zonneboiler) opengegaan en is motor doorgebrand!
 13. Hoe zit een motor met centrifugaalschakelaar in elkaar en is bedoeling sterker aanloop koppel te krijgen wegens starten onder belasting?
 14. @Tonskidutch Is gelukt, maar niet doenbaar voor vele zenders... Dreamedit blijft onmisbaar. Bedankt
 15. Ik bedoel één zender op 'n transponder. Na scannen van de nieuwe transponder zie ik één-radio en BVN opgeslagen worden. In de zenderlijst(alfabetisch geschikt) zie ik de vroegere bvn(zwart) en daaronder de nieuw gescande BVN( beeld). Nu wil ik de oude bvn of overschrijven of deleten Want na enige jaren zijn er heel wat "uitgeleefde zenders" in de lijst. Dit zorgt voor nutteloze "ballast" en foutmeldingen.... dus de zender- en transponderlijsten opschonen is gewenst en noodzakelijk
 16. @ Tonskidutch: Onder welk menu zit verplaatsen/invoegen zender?( VTI-8.0)
 17. @stevenvc19: de lege zenderplaats was/is op A19° 11.185 en DIE zou ik willen vervangen zien door 11778V-29500
 18. Ik heb op de voorgaande positie van BVN opnieuw zoeken gedaan met nieuwe parameters en nieuwe BVN gevonden. Vraag: hoe krijg ik de nieuwe gescande zender op de plaats van de voorgaande uitgevallen zender zonder hulp van pc? (Vu+Duo met VTI-8.0) kan wel optie nemen: voor scannen ALLE zenders wissen, zender vervangen staat er niet bij.
 19. Wat dacht je van "Megasat Satfinder SF-300" @ 12.5 € ? Voor zoeken gebruik ik liefst een app met naaldaanduiding wegens traagheid Eens een sat gevonden, gebruik ik mijn ontvanger als "meetapp" voor nauwkeurige afstelling
 20. https://www.setedit.de/SetEdit.php?spr=3&Editor=42&device=Dream Deze editor werkt ook netjes! (demoversie per 20 stations)
 21. Alex1970: Ga ik nakijken... Als ik een transponder gescand heb en daarna een andere scan, ben ik de data van de voorgaande kwijt??? Voorheen had ik dit niet en kon meerdere TP's scannen en daarna alles gezamenlijk saven en editeren en alles bleef behouden? Wat doe ik fout?
 22. Ik gebruik dreamedit om de settinglijsten te editeren.... Soms(veel) veranderen zenders van frekwentie, en een nieuwe handmatige scan en uitlezen nr PC, oude zender wissen en nieuwe locatie moven en saven en proggen... lukt goed, maar de oude transponderfrekwentie en gewiste zender blijven er in staan.... Hoe wis ik die? Is een apen/monnikenwerk....
 23. Onbekwaam voor den job? https://www.gmx.net/magazine/panorama/belgien-regierung-zerstoerte-2019-millionen-schutzmasken-34545170 en dan alle drogredenen zoeken om gebrek aan, te vergoelijken!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy