Ga naar inhoud


Hoge spanning op F-connector


FunKey

Aanbevolen berichten


Citaat:
Ik wilde mijn LNB vervangen en merkte op dat er een hoge spanning op de buitenkant van de f-connector stond, het prikkelde in de vingers. Zelfs nadat ik de stekker van de Dreambox uit het stopcontact had gehaald. Is dit normaal, hebben anderen hier ook ervaring mee?


Zo hoog zal het niet geweest zijn, anders hadden we dit niet gelezen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Heb ook wel eens een klein tikje van mn connector gehad, volgens mij niet erg...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Even aarden, en weg is 't.

Hetzelfde fenomeen kun je ontdekken bij de versterker of PC, met name als ze niet (goed) geaard zijn. Bij met name ISDN kaarten gaf dit problemen.

Overigens ongevaarlijk.

Tenzij je natuurljk van schrik van het dak 3hoogachter valt. <img src="/forums/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bedankt voor de reacties. Hoe kan je de Dreambox het beste aarden? Ik las in het draadje van dAF2000 dat hij problemen had met de motor, ik heb ook dat m'n motor niet meer lekker loopt, dus wellicht is dat de oorzaak?!

Ik had de buitenkant van de F-connector aan de Dreambox-kant dus, gewoon aan de randaarde gelegd. Eerst voorzichtig met een condensator en later gewoon rechtstreeks. Daarna dacht ik dat de problemen met de rotor over waren (maar af en toe toch weer niet). Kan 't helaas niet meer controleren nu ik de rotor er uit heb gehaald.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...