Ga naar inhoud


Rita op orkaankracht


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

GULFVS.JPG

at200518_strike.gif

 

En de tekst van Nu.NL

 

Citaat:
Orkaan Rita krijgt zorgwekkende krachten (video)

 

Uitgegeven: 20 september 2005 16:20

Laatst gewijzigd: 20 september 2005 22:34

 

MIAMI - Orkaan Rita is dinsdagmiddag (plaatselijke tijd) opgewaardeerd tot een orkaan van de categorie 2 op de schaal van Saffir en Simpson. De storm bereikt inmiddels windsnelheden van 160 kilometer per uur. Dit heeft het National Hurricane Center (NHC) in Miami bekendgemaakt.

 

Bekijk video: Modem/ Breedband

 

 

Rita is inmiddels geland op de Key-eilanden voor de kust van Florida. De orkaan Katrina, die eind vorige maand het zuiden van de VS teisterde, hoorde thuis in categorie 4.

 

Geen tijd

 

Eigenlijk had Florida de Keys-eilandengroep willen evacueren, maar daar is het nu te laat voor. Gouverneur Jeb Bush heeft de bewoners opgeroepen ter plaatse bescherming te zoeken. De waterstand bij vloed kan 1,2 meter hoger zijn dan normaal.

 

Scholen, winkels en enkele wegen zijn gesloten in delen van zuid-Florida. In Miami zijn enige laaggelegen gebieden geëvacueerd. Meer dan 11.000 huishoudens in Florida zitten zonder stroom. Op Cuba zijn inwoners van kuststreken opgeroepen hoger gelegen terrein op te zoeken. Duizenden toeristen zijn geëvacueerd.

 

Amerikaanse marineschepen die worden ingezet om de slachtoffers van Katrina in Louisiana en Mississippi te helpen, treffen inmiddels voorbereidingen om een veilig heenkomen te zoeken. Na de Keys zal Rita de Golf van Mexico teisteren.

 

Olieplatforms

 

Evenals bij de komst van voorgangster Katrina zijn olieplatforms geëvacueerd. Volgens meteorologen kan Rita boven de golf nog aan kracht toenemen en windsnelheden van 178 kilometer per uur bereiken. Komend weekeinde zal de storm naar verwachting opnieuw landen, dan in Texas.

 

 

Nu vraag ik me toch af;

 

Evacueren ze nu toch echt het gebied en een flink stuk (de orkaan kan wel eens van pad veranderen) ?

Moeten we massaal benzine in gaan slaan ?

Veranderd het klimaat 10x sneller dan we dachten en is het nu al 2050.

Nostradamus heeft het over een Aquarisch Tijdperk, vanaf het moment dat er iets meer bekend wordt over het zwarte gat.

 

Ach ja getallen, getallen.... je kan maar een hobby hebben. Heel de wereld vergaat bijna en ik heb ruzie met een ruitenkrabber. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


[color:"red"] [/color] [color:"red"] [/color]

Citaat:
Hurricane expert says Rita could be second worst storm in history to Katrina

 

09:47 AM CDT on Wednesday, September 21, 2005

 

Bron : Associated Press

 

DENVER (AP) -- A grim outlook today from a Colorado hurricane expert.

 

Colorado State University's Doctor William Gray is predicting that Hurricane Rita could end up as the next-to-worst storm in the country's history -- second only to Hurricane Katrina.

 

Rita intensified earlier this morning, becoming a Category Four storm -- just one level below the most powerful hurricane rating.

 

The storm is packing winds of 135 miles-per-hour, and mandatory evacuations are under way for New Orleans, and Galveston, Texas. Landfall is expected Saturday somewhere between northern Mexico and western Louisiana.

 

[color:"red"]

Gray says Rita could do even more damage to oil production than Katrina did a few weeks ago, and that Rita is probably not the last major hurricane of the season. [/color]

 

Naast de ramp daar, zal de brandstofprijs de 2 Euro wel eens kunnen gaan halen. Zal eerst eens morgen de energieboeren bellen dat ze mijn maandelijkse voorschot met 25 Euro verhogen.... Geen verassingen <img src="/forums/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Zal eerst eens morgen de energieboeren bellen dat ze mijn maandelijkse voorschot met [color:"red"]25 Euro [/color] verhogen.... Geen verassingen


Pffffff da's heel flink, maar beter terugkrijgen dan bijbetalen (jaarafrekening)


Ik heb één leverancier voor gas en licht, dus één rekening. Zuo wel zot zijn als ik 25 Euro per/maand per product ging verhogen.

Met de vorige vrij zachte winter kreeg ik terug en werd lager ingeschaald. Nu weet ik niet wat voor winter we krijgen (wellicht zonneschijn), maar ik laat stroom van 78 Euro verhogen naar 90 Euro en de gas van 91 Euro naar 105 Euro.

Heb de laatste 15 jaar al zeker 4x een hartverzakking gehad.

Lijkt me wel een ideaal topic, is electronica, plc techniek, windmolen en/off zonnenergie en/of collectoren.

Stel voor om een Energiebesparingstopic maken <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> er is nl wel wat te besparen, en wordt het geen topic dan zal een energieforum wel een vruchten kunnen afwerpen.
<img src="/forums/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Pffff... ik schrok me rot.. ik dacht even dat het over Verdonk ging <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> 1902038581_1999998596_verdonk337x253_anp


Als het Verdonk is dat wrijf ik even over de fles.
Misschien dat ze daar dan in verdwijnt, wordt het toch mooi weer.

HG CC

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W10, Gigabyte Brix met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Zal eerst eens morgen de energieboeren bellen dat ze mijn maandelijkse voorschot met 25 Euro verhogen.... Geen verassingen
vasteprijs garantie hebben ze hier toch voor uitgevonden ...

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij vasteprijs garantie betaal je nu per gebruikte eenheid meer dan wat zo eenheid momenteel kost.Voordeel is dat die vaste prijs wel voor een langere tijd is,dus geen last van tussentijdse verhogingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Citaat:
vasteprijs garantie hebben ze hier toch voor uitgevonden

 

Naar mijn mening moet het uit de lengte of breedte komen, en als het goed is dan zetten ze in Den Haag een rem op de groei.... volgend jaar... als het goed is.

 

Citaat:
Bij vasteprijs garantie betaal je nu per gebruikte eenheid meer dan wat zo eenheid momenteel kost.Voordeel is dat die vaste prijs wel voor een langere tijd is,dus geen last van tussentijdse verhogingen.

 

Stel dat je met de huidige prijzen je vastprikt voor een 5 jaar het gaat dalen, dan is het ook weer wat.

 

 

Kan hooguit morgen naar de pomphouder lopen en voor 25 Euries een deal maken dat ie tot 1/1/2006 geen verhoging meer voor mij berekend. Ik denk dat ik dan een dag later de fiets kan pakken als de tank leeeg is gezien de prijsontwikkelingen.

 

 

Nu nog even een Rita Update. Heel Texas is verplicht aan het evacueren (incl. iedereen die uit New Orleans e/o die daar naar waren gevlucht) en de kracht nu al 5 heeft ook nog eens een ander pad gekregen. Als je de kaart bekijkt met de olieplatvormen en de pompjes, dan wordt ik niet gelukkig.

 

Ze blazen tegenwoordig alles op...... dit zou toch ook een makkie moeten zijn (sorry voor makkie.... maar moet kunnen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Met de vorige vrij zachte winter kreeg ik terug en werd [color:"blue"] lager ingeschaald. [/color]

 

Daar doe ik niet aan mee, ik bepaal mijn voorschot en aangezien ik liever terugkrijg dan bijbetaal zal dat per definitie hoger zijn dan dat zij in gedachten hebben.

 

Heb geen zin in

Citaat:
een hartverzakking gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vinden jullie het niet wat egoistisch om bij dusdanige natuurrampen aan jezelf te denken, nl. verhoging van je energielasten.

Ik heb zelf in 1995 twee orkanen (categorie 5) mee gemaakt, en echt tijdens zo'n orkaan, liggend met kinderen in het kkeinste kamertje van het huis, denk je niet aan benzine.

Je denkt maar aan één ding: hoe overleef ik dit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@polderkolder

 

Denk dat je jezelf wat overschat met je stelling dat je weet wat andere mensen denken! In ieder geval gaat dat voor mij niet op.

 

Denken is wat anders dan erover praten.

 

Ja er gebeuren vreselijke dingen in de wereld, natuurrampen, honger, moord en doodslag, onterecht in gevangenis etc.

 

Heb veel respect voor mensen die geen plasma, dikke auto, motor, boot of receiver kopen of vakantie's overslaan en dat geld aanwenden voor goede doelen!

 

Om te helpen moet je iets hebben bijvoorbeeld geld om dat te doen, als mensen door hun maandbedrag te verhogen een beter overzicht houden over hun financien zouden ze ook meer goeds kunnen doen (minder buffer op bank nodig).

 

De wijze waarop ik mijn verantwoording neem voor het onrecht in deze wereld hou ik graag prive, maar geloof mij mijn gedachten zijn bij al deze mensen en ik tel vaak mijn zegeningen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Vinden jullie het niet wat egoistisch om bij dusdanige natuurrampen aan jezelf te denken, nl. verhoging van je energielasten.
Ik heb zelf in 1995 twee orkanen (categorie 5) mee gemaakt, en echt tijdens zo'n orkaan, liggend met kinderen in het kkeinste kamertje van het huis, denk je niet aan benzine.
Je denkt maar aan één ding: hoe overleef ik dit!


Persoonlijk had ik in 1995 niet thuis gebleven met de kinderen, maar een veiliger onderkomen gezocht.Natuurlijk leef ik mee met de mensen die lijdden onder natuurrampen. Ik heb mensen onderkomen gegeven en opslag voor hun meubilair en goederen toen het water in de Merwede de dijk zou kunnen laten bezwijken.
Nee, ik ben niet egoistisch in mijn beleving maar vindt wel dat we SAMEN iets kunnen doen om zonder er een politieke discussie elkaar te helpen besparen.
Neem bijvoorbeeld de hoogwaardige led lampen die geven voldoende lumen geven voor een 40 watt lamp en slechts 0,2 Watt consumeerd aan vermogen.

Moet je alleen geen Flatscreen aanschaffen die net zoveel verbruikt als een droger en dan gaan klagen.

Het gaat mij om de alledaagse dingen. Ik heb geleerd van gisteren de wetenschap van nu maar nog niet de kennis van morgen. Als ik kijk naar giro 555 van de Tsunami dan geloof ik zeerzeker in hulp aan de medemens, zonder dat je ze persoonlijk kent.

Katrina en nu Rita mogen en kunnen (hoe erg het ook voor de mensen is) toch geen invloed hebben om de alledaagse economie. De Tsunami heeft dit ook niet gehad.

Ik ben voor alternatieve energie zonder kartelvorming. Er zit legio verschil in een aanbod van een produkt. Stroom is 230 volt en niemand maakt zich nu erg druk waar het vandaan komt, als het er maar is.

Pak je een ADSL verbinding, dan neem ik een heel ander gevoel waar. Een veel meer IK verhaal. De buurman heeft een snellere voor 19 Euro en IK betaal 29 Euro en IK zit daar nog een 7 maanden aan vast.

Zelfde met de satellietkanalen, daar zijn/worden toch heel veel topics van die puur te maken hebben van, hoe kom IK er onderruit.

Sorry maar je hebt dan zelf een abbo afgesloten en je hebt de voorwaarden kunnen lezen. Dit zijn vaste afspraken.
Voor en rampenscenario is er een potje, het rampenfonds, maar die dekt niet alle schade en dan ben ik er trots op om Nederlander te zijn omdat die gul geven.

Nederlanders zijn zuinig, gul in geven maar een (in)directe aanval op je inkomsten zijn uit den boze.

..... terug on topic

Het pad is dus al dusdanig veranderd dat het al een 5 graden hemelsbreed is verschoven. Nog zo'n padverandering en hij komt aardig in de richting van New Orleans.
Link naar reactie
Delen op andere sites

"Persoonlijk had ik in 1995 niet thuis gebleven met de kinderen, maar een veiliger onderkomen gezocht":

 

Ik zat in 1995 op Sint Maarten (Ned. Antillen). Toen het duidelijk werd dat we getroffen zouden worden door één van de grootste orkanen in de geschiedenis (370 km/uur) heb ik onmiddelijk bij het plaatselijke reisburo geprobeerd een ticket naar waar dan ook te krijgen.

Echter de heren en dames politici en zakenlieden hadden alle vluchten al bezet.

Ja, ik zie de politici nog huilen na deze orkaan: ze konden zo goed mee voelen met het gewone volk, en ach wat is het toch triest, etc, etc.

Ik krijg gewoon het idee om mijn vinger in de keel te steken en een kotsgebaar te maken.

Tot zover mijn reactie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...