Jump to content

Con

V.I.P.
 • Posts

  9,924
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by Con

 1. Voor de liefhebber; pro·faan (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1 werelds, niet-kerkelijk 2 het heilige bespottend
 2. Er staat allang geen stoker meer hoor met een schep kolen. De huidige regelingen zijn bijzonder modern. Een kolencentrale op zich kan zéér snel uit worden gezet. Het ligt iets anders met de stoomopwekking daarna. Doe kun je niet binnen 5 minuten uitzetten. Vroeger, in het tweede tijdperk werden nog wormwielen toegepast voor de brandstoftoevoer maar ook dat is meestal over gegaan op verstuiving. En de uitstoot valt ook erg mee, er liggen héél zware eisen ten aanzien van de rookgas en fijnstof uitstoot. Maar dat het schoner kan is natuurlijk duidelijk.
 3. @Michel Dank voor de tip, heb een en ander aangepast.
 4. Bedankt, jouw tip om op mijn tablet/laptop bij apparaten Google Home uit te zetten was de tricker. Mijn dank is weer overbelast. Kan alleen dit topic niet op opgelost zetten. Maar dit geheel terzijde...😁
 5. Ja, dat was het, het mac-adres. Deze heb ik op vast ingesteld en toen ging het goed. Nog even een speedtest gedaan mbt 4g en dan was redelijk tot goed; - ping 20 - down 100 - up 70 Kortom, erg bedankt ook namens de buurvrouw.
 6. Ik geloof dat ik nu blij moet worden dat ik propaan stook. Is min of meer gekoppeld aan LPG.
 7. En hoe gaan we dan BBQ-en? (ik heb er geen)
 8. Top, ga ik vandaag proberen als ze thuis is. Dank!
 9. Ik ben erachter wat de veroorzaker was. Ik heb bluetooth op mijn tablet uitgezet en het probleem was weg. Maar wél vreemd natuurlijk dat Windows spontaan loopt te klieren (streamen) naar Google home.
 10. Kun je een beetje aangeven waar ik die instellingen kan vinden? Heb natuurlijk afgelopen week gekeken naar diverse instellingen maar deze optie heb ik niet voorbij zien komen.
 11. Het mocht niet baten maar... Als ik mijn (Windows) tablet opnieuw opstart dan krijg ik eerst van Google Home een geluid te horen. Wanneer Windows weer in de lucht komt gaat het mis. Blijkbaar streamt mijn tablet naar Google Home maar waar je dat kunt vinden en uitzetten in Windows is mij een raadsel.
 12. Nee hoor, de V12 is een Sagemcom F5359. Boeiend, zette hem net uit en Google Home ging nog 3 minuten verder met muziek. Zit waarschijnlijk een stream buffer in. ik wacht even een 1/2 uurtje.
 13. Goeiemiddag Android "bikkels", , Mijn buurvrouw heeft een A52. Als zij het huis uitloopt heeft ze geen toegang meer tot Wifi EN 4G. Als ze verder van huis gaat (wegrijdt bijvoorbeeld) dan pas komt 4G in de lucht. Dus om het huis zit ze te tobben, te weinig Wifi en geen 4G. En dat is vervelend omdat ze dan geen meldingen krijgt van de (poort)intercom. Je kunt het ook zien aan het Wifi-symbool waar een kruisje doorheen staat.
 14. Sorry voor de late reactie. Ik zie nu pas de reacties. @Zilverster Ik neem aan dat je een met een "harde reset" niet bedoeld met naar de fabrieksinstellingen? Gewoon aan en uitzetten middels de voedingsadapter.
 15. Vrijdag de eindafrekening op de mat van elektra. 2e jaar op rij dat ik meer terug kreeg dan hetgeen ik had betaald aan termijn bedragen. Lekker hoor, die zonnepanelen. Hoeveel kubieke meter water gebruik jij in hemelsnaam?
 16. Het filmpje laat natuurlijk een nieuwe stoel zien. Maar dat de verbindingen conisch zijn lijkt mij wel héél plausibel.
 17. Heb je hier wat aan? Of deze;
 18. Ik heb toevallig in september mijn 1-jarig contract verlengd met een 5-jarig contract. Let wel, alleen elektra, ik stook op propaan. En de aanbieding was niet verkeerd maar nu ben ik extra blij. Hoewel ik het idee heb dat met name de gasprijzen straf omhoog gaan.
 19. Netflix verhoogt zijn prijzen in Nederland voor het eerst in vier jaar. Het abonnement Standaard wordt 3 euro per maand duurder en Premium gaat maandelijks 2 euro meer kosten. De prijs van Basic blijft hetzelfde. ik gebruik basic en heb nergens last van.
 20. Sinds héél kort, wanneer ik mijn tablet open doe val Google home uit. Ik kan dan wel Google home activeren maar bij een volgende poging van mijn tablet is het weer het zelfde. Ik heb een nieuwe Experiabox en ben bang dat hij aan zijn top zit wat cliënts betreft maar zoek zekerheid. Het modem is een Sagemcom F5359, volgens mij een V12. Ik heb mijn tablet een vast IP gegeven maar dat maakt niet uit. 15 IP-adressen van 1 tot 100 (192.168.2.1-100) in gebruik en 12 IP adressen van 100 tot 254. Iemand enig idee?
 21. Mede door Big Fellow ben ik inmiddels zwaar verslaafd aan Home Assisstent. Mijn vorige Domotica was Domoticz waar héél veel op draaide, ook mijn CV. Dus de stap vond ik gewaagd maar liep tegen tekortkomingen aan en in een mailwisseling met BF heb ik de sprong gewaagd, wetende dat ik steun zou krijgen en dat had ik hard nodig vanwege het moeilijker tot me kunnen nemen van nieuwe ontwikkelingen (leeftijd... oeps...😁) Een verademing wat HA standaard in huis heeft, ik doe een greep; - alle Shelly's (12 stuks) werden spontaan gezien en geïntegreerd, - RFXcom werd gelijk gevonden, heb 2 temperatuur sensoren en 1 screenscherm (maar ik faseer KAKU uit), - de converter van mijn slimme meter werd gelijk gezien en genereerde de nodige grafieken, - 2 ESP-tjes werken nu, met zware hulp van BF, - 1 voor 1-wire sensoren (8 stuks) met ESP_home, (voorheen met ESP-Easy) - 1 voor 6 CV klepjes en ketelsturing, ook met ESP home, ook voorheen met ESP Easy) En dat werkt als een speer, héél belangrijk nu het weer kouder wordt. Er zijn ook lastige zaken. Voorheen had ik een PI die mijn slimme meter uitlas maar ook mijn Growatt inverter (serieel) en genereerde ik grafieken op basis van die 2 samen. Dit alles met Python icm gnuplot die de grafieken maakte. Nu is dit geen halszaak. En dan loopt er nóg een projectje, windmeters maar dat moet waarschijnlijk worden omgezet naar ESP home. Voorlopige conclusie Ik ben héél blij overgestapt te zijn en... HA kent een bijzonder uitgebreid forum/ community waar ik inmiddels mijn tijd vaak doorbreng omdat er zoveel mogelijkheden zijn qua uitstraling. En dat is leuk om te exploren. Kortom, razend enthousiast dankzij... BF.
 22. Ik voel mij met het nieuwe icoontje weer helemaal jong en kan weer ouderwets "keet lellen". Heb weer 50 jaar te gaan. Leve het leven. Edit; Hè, dat is nou jammer, net was ik nog pupil, nu verkenner...
 23. Dan zullen ze er wel tribunes bijzetten, toch? 😁
 24. Zoek jij nu maar regelmatig een laadpunt op, dat voorkomt teleurstellingen.
 25. ik heb een Ururu Sarara van Daikin en die moduleert ook dermate terug dat je hem nauwelijks tot niet hoort. In het laatste geval gaat he wel degelijk uit maar het verschil van een zéér laag niveau tot uit is dermate klein dat je dat niet hoort. De in- en uittrede kleppen blijven wél open staan en dan lijkt het nét of hij niet afslaat.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.