Ga naar inhoud


verschil half/duplex full/duplex netwerkkaart


Han Peekel

Aanbevolen berichten


Let op!

 

Je hebt vaak ook nog de autonegotiate instelling. In dat geval kan de kaart met de switch/hub/router 'overleggen' of er een half duplex of een full duplex verbinding wordt opgezet, en met welke snelheid (10 of 100 Mb/sec) indien van toepassing.

 

Die switch/hub/router spullen kunnen meestal niet handmatig op full of half duplex ingesteld worden, en werken dan altijd op half duplex of proberen zich in te stellen met behulp van autonegotiate, afhankelijk van het apparaat.

 

Als de autonegotiate cyclus niet lukt bij het opzetten van de verbinding, dan valt zo'n netwerk apparaat altijd terug op half duplex. Staat de netwerkkaart vast op full duplex, dan werkt autonegotiate niet, en dan heb je dus een mis aanpassing. Je kaart staat op full duplex en het netwerk apparaat op half duplex, met als gevolg veel netwerk problemen.

 

Moraal van het verhaal: als je netwerk kaart geen autonegotiate ondersteund, dan is half duplex in de meeste gevallen de juiste instelling.

 

Bij oudere netwerk apparatuur (incl. netwerk kaart!) kan het overigens gebeuren dat autonegotiate niet goed werkt. De diverse fabrikanten hadden toen de zaken nog niet helemaal goed gestandaardiseerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...