Ga naar inhoud


Probleem met switch?


Amstel76

Aanbevolen berichten

Ik ben al een paar dagen bezig om mijn opnames en streaming goed te krijgen vanaf de dm500. Steeds mankeert er wel wat aan, opname via cifs, nfs en windows of linux server maakte wel wat verschil maar het was niet perfect. Streaming ging ook voor geen meter, sommige kanalen liepen redelijk maar een aantal gewoon helemaal niet, alleen maar blokken.

 

Nu ben ik het probleem toch binnen mijn netwerk gaan zoeken, en wat blijkt na het aansluiten van de dm500 via een crosscable op de pc loopt de streaming vlekkeloos. Ik gebruik de speedtouch 510 als router en een goedkope 8 poorts Safeway switch, wel 100 mbit. Ook met het pingen naar de dreamboxen binnen het netwerk merk ik dat ik af en toe wat packetloss heb.

 

Ik verdenk dus mijn switch van alle problemen. Hoe denken jullie hierover en welke switch raden jullie mij aan. Het moet minimaal een 8 poorts switch zijn aangezien er 7 devices binnen mijn netwerk hangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


@satvet

Daar ben ik al heel lang mee bezig geweest, nieuwe stekkers eraan knijpen, alles dubbel checken maar geen resultaat.

 

@Ome Merde

Heb net een 8 poorts 3com switch gekocht, weet ik zeker dat ik goed zit <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan jullie vertellen dat ik geen spijt heb van mijn aankoop. Het streamen gaat geweldig, af en toe een hikje bij een hoop netwerk activiteit maar dat mag geen naam hebben. Op de pc een stream van db1 kijken en op db2 een opname bekijken tegelijker tijd is allemaal geen probleem. Het kost een paar centen meer maar het is zijn geld dubbel en dwars waard!

 

Nu heb ik nog wel 2 vraagjes, vlc wil niet altijd de stream openen na het aanklikken in de browser, ik gebruik hiervoor firefox welke het beste werkt. En het valt me op dat een stream zomaar opeens van bijv 4 mbit naar 9 mbit gaat, dat is ruim het dubbele op hetzelfde kanaal en dezelfde uitzending.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...