Ga naar inhoud


LNB te testen?


Gast

Aanbevolen berichten

@allen,

 

Ik heb een philips DSR 2210 ontvanger met een universele LNB op lokatie "X" staan , goede ontvangst geen problemen.(astra 1G sateliet)

Nu wil wil ik dezelfde ontvanger op lokatie "Y" aansluiten met een andere schotel en een andere universele LNB, krijg ik geen ontvangst. Ik heb het geprobeerd met een sat finder, krijg wel een pieptoon, er brandt maar een ledje en ik krijg het signaal niet sterker. Vandaar vraag ik me af of de tweede LNB wel werkt? Kan ik dit testen??

Aangezien lokatie X en Y ca 30 km uit elkaar liggen kan ik ze zo 1,2,3 niet uitwisselen. <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


je schotel moet wel perfect staan. Je satfinder zal een pieptoon geven op alle satellieten. Eerst afstellen met een goed kompas op 19°E en dan pas met de satfinder de fijnregeling doen. Lukt dit niet dan met tuner en TV bij de schotel de afstelling doen. Ik denk dat je tuner wel een signaalsterkte ingebouwd heeft,waarmee je nauwkeurig kunt afregelen.

 

Succes , Boarder

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Piepertjes zijn niks, neem zo´n analoog satfindertje , hoeft niet met batterijen, kun je direktlaten voeden vanaf de receiver binnen. Was tie goed in de oude positie dan is tie waarschijnlijk ook hier nog goed en zou ik de coax kabel en F-connectors nog eens goed nalopen

 

Rudolf

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...