Ga naar inhoud


Humax 5400z alleen nog maar rood en groen lampje


Gast

Aanbevolen berichten

Er zijn idd programma`s die aangeven dat ze contact hebben maar in werkelijkheid niets wegschrijven, dus ik denk dat dit jouw verwarring is.

Heb je `t al met een andere pc/labtop uitgeprobeerd?

 

We geven nog niet op!!!

Dreambox 7025+ Newnigma 2.6 80cm draaibaar met sg-2100A Ac Ryan playon Hd Samsung Led tv UE 32b6000 binnenkort een Dm8000 of 7020HD

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Hoi Pieter, Henk en anderen.

Bedankt voor jullie tips over de compoort. Het is zo dat ik wat minder verstand heb van electronica, maar destemeer over (mijn) computer en software. Ik ben zeker dat het hier niet aan ligt. Overigens heb ik maar een compoort en deze gebruik ik ook voor mijn MasterA (funkaart schrijver) en deze werkt nog steeds perfect. Ik realiseer me dat ik bij het poetsen maar een roestig pootje over het hoofd hoef te zien om een probleem te hebben, dus ik denk dat ik vrijdag middag evengoed nogmaal een blik op de printplaat werp. Ik zal er ook een foto van maken. Vrijdag zal ik dat dan in ieder geval terugmelden. Zoals Pieter zegt, we geven de moed niet op! (en dat had ik wel even gedaan, dus in ieder geval bedankt voor de steun!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk kan er door het vochtprobleem ook wat elektronica beschadigd zijn, het is natuurlijk vrij gevoelige apparatuur.

Dus heel veel succes met de ultieme poging vandaag en laat het resultaat zien.

Als dat niet lukt kunnen we misschien de hulp van de techneuten inroepen.

Er zijn hier op het board (of bij Josje) mensen die er veel verstand van hebben!

Maar je bent al een eind <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dreambox 7025+ Newnigma 2.6 80cm draaibaar met sg-2100A Ac Ryan playon Hd Samsung Led tv UE 32b6000 binnenkort een Dm8000 of 7020HD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Pieter, je haalt de vrijdag en de donderdag door elkaar!! Niet vervelend bedoeld he, maar niet te hard werken he! Ik had bijna de neiging evengoed vandaag aan de slag te gaan maar morgen heb ik meer tijd, en dat wil ik er ook voor nemen. Dus tot morgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo iedereen, de poetsbeurt zit erop. Helaas zonder verder effect. Ik heb in de bijlage de foto van de printplaat bijgevoegd. Met 2 cirkels heb ik de naar mijn idee zwakke plekken aangegeven. Hier zijn de contacten koperkleurig, dit is al van na de 1e poetsbeurt, en moet door de corrosie gekomen zijn. Ook heb ik met een heel dun mesje tussen ieder pootjes van de chip gecontroleerd of er geen corrosie zat, dit was niet het geval. Het kan natuurlijk gewoon zijn dat er iets kapot is. Als ik de printplaat nu zie besef ik pas wat een rotzooi het was voor de poetsbeurten! Zou zoiets voor een redelijke prijs te maken zijn door iemand?

post-10874-1318258516,4904_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

In ieder geval ziet de printplaat er weer schoon uit.

Maar ik ben bang dat er door kortsluiting toch wel e.e.a. defekt is geraakt. Een goede leer voor de volgende keer is om het apparaat direkt van de spanning te halen, te demonteren en schoonmaken. Bij het morsen van een vloeistof (koffie of thee en dergelijke) op een printplaat, waarop spanning staat (dus in werking is), kan kortsluiting optreden tussen de IC pootjes en dergelijke.

Je kunt twee dingen doen:

1: laat het nakijken hoeveel de reparatie gaat kosten. Kun je nog altijd beslissen of je hem laat repareren. Ben je hooguit onderzoekkosten kwijt, ca. 25-50 €.

2: Koop een tweedehandse Humax, bijv. met een defekte voeding. Ben je ook redelijk goedkoop klaar.

 

succes

 

Goofykwek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Goofykwek, Pieter en anderen. Nogmaals bedankt voor de tips. Mijn Humax werkt dankzij jullie weer en daar ben ik erg blij mee. Het verhaal over de communicatie met de compoort zie ik in een nieuwer topic terugkomen, dus ik ga uit nieuwsgierigheid eens kijken....

 

Voor mij mag het topic hier dan ook gesloten worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...